Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
poradi mi nekdo, prosim, jak je to v Cechach s autosedackami pro 16 ti mesicni dite (75cm, 11kilo)?
Letime do Prahy na vikend a mame moznost odvozu z letiste, ale bez sedacky (15 minut jizdy). Stacil by maly bobek a nebo je nutna sedacka?
Dekuju.
Určitě je třeba autosedačka. Nemůžeš si jí někde půjčit? MOje dcera má 84cm a 10,5kg a na bobku by určitě sedět nemohla.
do taxi ji mít nemusíš ,ale pokud vás poveze někdo známý mohl z toho mít problémy pokud by vás chytili nebo se něco stalu .No bez sedačky riskuješ tak jako tak .Víceméně je to na tobě ,ale tady Praze jezdí řidiči jak prasata.
ahoj, jak píšou holky, bez sedačky je to i na 15 minut risk, hlavně pro dítě .. pokud Vás povezou známí, zkusila bych je poprosit, zda by si na tu cestu nemohli autosedačku od někoho půjčit
určitě se někdo najde ..
ja bych asi pouzila ten bobek, sice je na nej prcek jeste malej, ale ten kousek tam vydrzi.
on tam určitě vydrží ,ale kdyby se něco stalo tak je ten bobek platný jakoby tam nebyl ,nebo možná horší ,když přez něj zapneš pás tak se ti na něm může při nehodě uškrtit.
16 měsíční dítě nemůže být na bobku, to musí být v sedačce určené pro svoji velikost, tedy 9-18 nebo 9-36 a pod.
pokud máte odvoz taxíkem, tak si u Taxislužby objednejte i sedačku, většinou je mají na centrále pro tyto případy připravené
Určitě autosedačku, tady jde o bezpečí dítěte…
Můžete si ji někde půjčit? Třeba by stačilo i to klasické vajíčko, když už né ta pro větší..
pavlak5 píše:
on tam určitě vydrží ,ale kdyby se něco stalo tak je ten bobek platný jakoby tam nebyl ,nebo možná horší ,když přez něj zapneš pás tak se ti na něm může při nehodě uškrtit.
jsem kazdopadne pro bezpecny prevoz, ale 2× se mi stalo, ze proste nebylo mozne si autosedacku nekde pujcit, jen ten bobek.
Taky zijem v zahranici a kdyz nas tady veze mimibus na letiste, privazuji malou (4r) alespon pasem, ten horni dil ji protahiji pod rukou, aby ji neskrtil. Posledne se mi stalo, ze si vedle ridice sedla mamina s asi 2 mes ditetem a posadila si ho na klin, podotykam, ze v zadu bylo jeste misto. Byt ridicem, tak ji nikam nevezu.
no to ste mi moc nepomohly, je to tak 50 na 50, ja sem rozhodne pro bezpecny prevoz, ale zase na tu kratkou cestu neco shanet, pujceni nejde. A neco kupovat na dalku je taky tezke.
norek11 píše:
no to ste mi moc nepomohly, je to tak 50 na 50, ja sem rozhodne pro bezpecny prevoz, ale zase na tu kratkou cestu neco shanet, pujceni nejde. A neco kupovat na dalku je taky tezke.
V tom pripade bych se na odvoz vyprdla a zavolala si taxika s detskou autosedackou.Jo a pokud vim autosedacky jsou povinne.
Jo vidis vas malej je malej taky by stacilo vajicko.kategorie 0-13
a nemuzete si vzit svoji sebou, ja vim, je to dalsi vec na vic, ale aerolinky je prepravuji vetsinou zdarma
lucie.t píše:pavlak5 píše:jsem kazdopadne pro bezpecny prevoz, ale 2× se mi stalo, ze proste nebylo mozne si autosedacku nekde pujcit, jen ten bobek.
Taky zijem v zahranici a kdyz nas tady veze mimibus na letiste, privazuji malou (4r) alespon pasem, ten horni dil ji protahiji pod rukou, aby ji neskrtil. Posledne se mi stalo, ze si vedle ridice sedla mamina s asi 2 mes ditetem a posadila si ho na klin, podotykam, ze v zadu bylo jeste misto. Byt ridicem, tak ji nikam nevezu.
když máš 4 leté dítě jasně ,že ho můžeš dát na podsedák -bobek .Ale zakladatelka má 16měs.dítě to přece nejde srovnávat.