Povrch děložního čípku

441
14.9.11 16:36

Povrch děložního čípku

Ahoj,
mám takový dotaz, přiznávám jsem plašan :) Zaváděla jsem si krém (prstem) a nahmátla jsem povrch děložního čípku. Jsem po dvou porodech a jedné revizi, ale nikdy jsem čípek nezkoumala, ale právě teď jsem nahmátla na čípku jakoby čáru, to bych byla ještě v klidu, beru to, že po porodech je čípek stále přiotevřený, ale jinak jako by byl povrch čípku nerovný, trošku jakoby hrbolatý, ach jo. V podnělí jdu na gyndu po půl roce, předtím vše v pořádku, je to normální?
Díky za názory, jinak se mi do pondělí zavaří hlava :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13943
14.9.11 16:52

Mám stejný problém. Jen já se občas takhle samovyšetřuju a vím, že dřív ten čípek takový nebyl. Jsem objednaná za 3 týdny na gyndu, do té doby budu doufat, že to záleží na fázi cyklu a tvrdosti/měkkosti čípku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
14.9.11 17:37

Ahoj holky, je to naprosto normálni. Povrch cipku se meni v zavislosti na cyklu.
Nekdy je uplne hladky, trvdsi, nekdy mekky, s hrubym povrchem…
„carka“ je v poradku tu ma na cipku zena po porodu…nemejte strach..neznaci to nic extremniho, pokud se chodi na pravidlny gyn prohlidky neni se ceho obavat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
14.9.11 17:40

Míšo
Není se čeho bát, hlavně, když chodíš na preventivní prohlídky. čípek a hlavně po porodu je vždy hrbolatý a ta čárka je taky proto, že už si rodila. Tvůj gynekolog vidí specielním mikroskopem povrch velice detailně, tak by ti určitě něco řekl, kdyby se mu to nelíbilo. I některé nerodivší mají čípek hrbolatý a jak píše Dice, tak povrch i tuhost závisí na stádiu menstruačního cyklu.

Barča :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
14.9.11 17:46

Holky, moc děkuju, uklidnily jste mě a myslím , že PetiteFillette taky :lol:
Je fakt, že mě nenapadlo, že by se povrch čípku mohl takhle měnit a to si připadám jako ostřílená žena :lol: není nad to se zeptat.

Díííííky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
14.9.11 18:58

jj tak přesně tohle jsem si objevila a objednala se na gyndu, že na pohmat je čípek divný. lékař že na něm jsou změny odpovídající věku a cyto v pohodě, nemám plašit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
14.9.11 19:52

já mám opačný problém, na pohmat se gynekologovi zdálo všechno ok, na utz už ne, sliznice je prý nepravidelná a nezdá se mu to, udělal stěr s tím, že si myslí, že tam nález bude :cert: sem 3 měsíce po porodu, tak nevím jestli je to tím a nebo mám fakt smůlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
14.9.11 20:10
mammy píše:
já mám opačný problém, na pohmat se gynekologovi zdálo všechno ok, na utz už ne, sliznice je prý nepravidelná a nezdá se mu to, udělal stěr s tím, že si myslí, že tam nález bude :cert: sem 3 měsíce po porodu, tak nevím jestli je to tím a nebo mám fakt smůlu

já jak jsem si to pohmatem našla, tak jsem tu hledala diskuze a našla že hormony v těhotenství s tím mohou zahýbat, ale nemusí, nepanikař zbytečně, držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
14.9.11 20:22

Mammy, po druhém porodu, cca 2,5 měsíce, jsem měla to samé, pohledem OK, stěr zhoršený, byla jsem sledovaná na specializovaném pracovišti, tam mi ale pan doktor vysvětlil, že pokud jsem kojící, tak mi to ovlivnují hormony a opravdu to tak bylo, byla jsem z toho hotová, ale pak po kojení bylo vše v pořádku, tak neboj, to bude určitě to samé. On se dokonce divil, že mi můj Dr dělal cytologii tak brzo po porodu, nejlepší je to prý tak za 6 měsíců. Drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
14.9.11 20:37

já tam právě šla s tím, že sem krvácela cca 3 týdny po styku, myslela sem si, že mám třeba citlivější čípek nebo něco takového, nijak víc sem to neřešila, na kontrole po šestinedělí bylo vše ok. Kojení nám s malým moc nešlo, neměl sílu se přisát, odstříkáváním sem malinko laktaci udržela, ale před měsícem sme to vzdali. Myslela sem, že sem MS dostala asi týden po šestinedělí,ale gynekolog mi na to odvětil, že to není možné, že sliznice je extrémně nízká. Výsledky ze stěru budu vědět za týden i když to bude pozitivní,tak si říkám, že sem přeci jen přišla včas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
20.11.23 13:12

Ahoj holky, prosím vás před pár dny než jsem dostala MS jsem nahmatala bouli takovou tvrdou, ale nebolelo, a dnes je taková menší a jako trochu hrubý povrch.co to může být. a v minulosti jsem rodila a pak jsem mela revizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí