Pohyby ve 2 trimestru

Anonymní
5.8.25 09:25

poyhyby v 2 trimestru

Ahooj chci se zeptat kdy jste cítili prvni pohyby a bylo to den ode dne intenzivnější nebo se někdy stalo že jste je skoro necítila?
Mam trochu obavy protože předchozí dny jsem cítila bublání atd celkem dost a pravidelně a dnes se mi zdá že je to úplně slabounké nebo spíše skoro vůbec. Muze to byt i polohou plodu?
Děkuji je to mé první těhotenství

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
129
5.8.25 10:06

Já začala cítit nějak v 16 TT. Někdy můžeš cítit víc, jindy ne, je to přesně jak píšeš, polohou plodu. Neměl strach :) počkej do kontroly nebo zavolej na gyndu dřív 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
5.8.25 10:15

I když už jsem cítila ne bublání, ale regulérní kopání, které bylo i vidět, tak byly dny divočáka a dny kliďase, i když těch divokých bylo znatelně více. Jeden den dokonce tak 15 hodin bez pohybu, už jsem chtěla jet do nemocnice. A pak se mimčo zase začalo hýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.25 10:15

Jako bych to psala já… 8o tak dva týdny zpět bych přísahala, že cítím už dost pravidelné pohyby a teď najednou nic. Modlím se aby bylo mimčo jen nějak jinak natočené. Na kontrolu jdu ve čtvrtek a odpočítávám dny, minuty :roll:

• Citovat
  • Upravit
1801
5.8.25 10:16

V druhém trimestru je miminko pořád poměrně malé a má v břiše dost místa. Stačí, aby se jinak otočilo a několik dní nemusíš nic cítit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
5.8.25 10:18

Já první dítě necítila vůbec, koplo asi za celou dobu 3krát. Druhý byl divočejší a cítila jsem ho, byly i vidět pohyby přes břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.25 10:25

@Larry148 děkujii moc za uklidnění uz to je lepší asi si dalo pořádného šlofíka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.25 10:27

Mockrát děkuji vylekalo mě to protože poslední týden pravidelně ráno párkrát přes den a večer před spaním jak by mi někdo neustále ťukal ze vnitr břicha a včera večer a dnes skoro nic tak jsem měla strach jestli se něco neděje :srdce:

• Citovat
  • Upravit
35
5.8.25 16:00

Já začala cvrčka cítit mezi 16 a 17 tt, ale to jen slabě a vůbec ne pravidelně. Většinou to bylo večer, když jsem se natáhla k seriálu a udělala si pohodlí. A občas jsem měla strach jestli je vše ok, když se třeba jeden den neozval. :)
Pořádně začal divočit tak od 23tt a teď v 25tt už ho cítím pravidelně a i několikrát denně. Ale náš cvrček je pěknej divoch :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
5.8.25 18:54

Já začala cítit pohyby asi kolem 18tt a z dlouhodobějšího pohledu se to samozřejmě stupňuje, ale určitě to není úplně patrné den ode dne. Často se mi stává, že mám dny, kdy se tam malá fakt vrtí, poskakuje mi břicho, dává fakt pecky a pak najednou den nebo dva celkem klid, jen malinkaté lehké pohyby a žádná divočina. Racionální část mě ví, že se to stává opakovaně a prostě to tak je a vždycky pak zas přijdou akčnější dny. Ta lehce histerická část stejně vždycky trochu plaší a prosí malou, aby se víc pohla, aby mě to uklidnilo. A i doktorka mi říkala, že intenzita se může měnit, ale důležité je, že aspoň nějaké pohyby jsou a problém by byl, kdyby nebyly vůbec. Každopádně je to prostě normální, že to úplně každým dnem nesílí a občas jsou prostě klidnější dny. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.25 19:40

Poprvé jsem cítila pohyby asi kolem 19./20. týdne (nevím přesně), jsem prvorodička. Úplně běžně mělo miminko aktivní dny a naprosto líné dny, kdy jsem vypila půl litra vody, dala si čokoládu a ještě se mu tam snažila způsobit drobné zemětřesení a zpětná reakce byl 1 malý ťukanec :D klidně i 2 dny jsem cítila miminko fakt málo. A pak byly dny, kdy řádilo snad celý den. Cca od 28./29. týdne cítím pravidelně každý den docela intenzivně. To už jsou větší a nejde to necítit. Když se otočí hlavičkou dolů, tak kopance v oblasti žeber nejde nevnímat :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky