Požadavek školy

21.9.13 14:47

Požadavek školy

Ahoj, mám syna v 1.třídě a včera v sešitě s poštou měli nalepený papírek. Na něm škola žádá rodiče, jestli by byli ochotní pomoct s vymalováním třídy a s uklízením po něm. Mě to teda přijde nenormální, škola má dotace od státu, obce, a chce na rodičích aby jim malovali ve škole.. :roll: Myslím, že akorát chtějí ušetřit na malířských a úklidových pracích :roll: Do pondělí jim máme napsat odpověď zůčastním se/nezůčastním se.. Co si o tom myslíte vy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65147
21.9.13 14:49

@Danielleee Bohužel škola dostane jen určité množství peněz, prostě na to nemá. U nás si učitelka vymalovala sama na svoje náklady a své známé a příbuzné do toho patřičně zapojila. ALe to je opravdu zapálená učitelka, která běžně do „svých“ dětí investuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
malinada
21.9.13 14:50

Ano, chtějí ušetřit, aby ušetřené peníze mohli investovat třeba do pomůcek pro děti. Je to špatně?

Šla bych, seznámila bych se s jinými rodiči dětí ze školy, byla by sranda a měla bych dobrý pocit, že jsem udělala něco pro obecné blaho.

• Citovat
  • Upravit
668
21.9.13 14:51
@Danielleee píše:
Ahoj, mám syna v 1.třídě a včera v sešitě s poštou měli nalepený papírek. Na něm škola žádá rodiče, jestli by byli ochotní pomoct s vymalováním třídy a s uklízením po něm. Mě to teda přijde nenormální, škola má dotace od státu, obce, a chce na rodičích aby jim malovali ve škole.. :roll: Myslím, že akorát chtějí ušetřit na malířských a úklidových pracích :roll: Do pondělí jim máme napsat odpověď zůčastním se/nezůčastním se.. Co si o tom myslíte vy? :think:

Sestra je učitelka,,třídní,,na barvu peníze dostala nicméně realizace a úklid už byla na ní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
21.9.13 14:52

My si na gymplu malovali sami a pak třídu zdobili házením namočených tenisáků v barvě na zeď, třeba byste prvňákům v rámci toho mohli třídu vyzdobit dle svých představ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
21.9.13 14:57

Já třeba bych určitě neměla čas, prostě ho fakt nemám, nabídla bych finanční příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
21.9.13 15:04

@Danielleee Nezlob se, ale mě tvůj přístup prostě zaráží..
Nikdo tě do ničeho nenutí, jen se vás ptají, zda jsem ochotni pomoci. Jsem bývalá učitelka, teď ředitelka. Peněz školy opravdu nazbyt nemají, takže jsme opravdu vděční, když nám občas pomohou nebo přispějí rodiče.

Ty, pro které je to problém, nenutíme!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
21.9.13 15:06

Města se většinou cukají dávat na učebnice, natož na tyhle věci, takže nedivím. nicméně tě nikdo nenutí, tak zaškrtni ne, ale tvůj pohled financování škol je hodně hodně zkreslený

• Citovat
  • Upravit
2724
21.9.13 15:18

Na údržbu a opravy prostě nejsou peníze. Taky nemám čas, ale na pomoc naší skvělé paní učitelce s chystáním pomůcek a třídy pro naše prvňáky jsem si vzala dovolenou jako většina spolurodičů. Já jsem školu pro mé děti pečlivě vybírala a není mi zatěžko kromě plateb do školníhoa třídního fondu pomoct s něčím konkrétním. Jsem ráda, že někdo dnes dělá něco navíc, že to dělá s nadšením pro moje děti (považuju to za vzácné a cenné) a nechápu ty, co chcou všechno zadara, bez snahy, prvotřídní (protože „na to mají nárok“) a žádost o pomoc vlasním dětem je obtěžuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
21.9.13 15:18

Nenormalni mi to neprijde. Naopak mi to prijde velice rozumne, protoze nez nacpat penize predrazene firme za neco, s cim dokazi pomoci ochotni rodice, je lepsi je utratit treba za pomucky nebo akce s detmi.
Ne prilis normalni mi naopak prijde tva reakce :nevim:. Skola po tobe nic nechce, jen se pta. Nechces/nemuzes = nepomahej/nenadavej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
21.9.13 15:21

@Danielleee myslím si o tom to, že z tebe budou mít ve škole radost. Učitelka slušně požádá, do ničeho nenutí. Myslím, že se najde dost rodičů, co se zapojí i bez tebe. A normální jim to přijde. Mně tedy přijde normální podpořit školu, dělám to i teď, i když mé dítě nemá ani rok a půl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
21.9.13 15:22

Mně to přijde úplně normální, škola šetří, kde se dá, aby mohla pak pořídit třeba nové počítače nebo učebnice. Šla bych, aspoň bych se seznámila s jinými rodiči :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.9.13 15:44

Taky bych raději pomohla ve škole a škola aby raději koupila něco pro děti přínosného. Nebo i kdyby nekoupila, protože peníze nejsou, byla bych raději, aby se moje děti učily v hezké, veselé třídě a ne v nějaké sto let nemalované místnosti. Brala bych to jako příležitost k seznámení s rodiči na neformální akci, jak už tu zaznělo. Pokud neplatíte ve škole nějaké školné, tak mi tvoje úvaha přijde docela mimo… Podle mě většinu těch příspěvků a dotací sežerou režijní a mzdové náklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
21.9.13 15:44

Taky chodíme pomáhat do školy i do školky, já chodím ale ráda, je to pro děti a mě ruce neupadnou. :nevim:

Nedávno se na gymnastice jedna maminka vztekala, že nebude po skončení pomáhat uklízet nářadí, že svojí dceři gymnastiku platí, tak proč by to dělala. Bohužel už si ale neuvědomuje, že trenéři, kteří její dítě trénují, to dělají ve svém volnu zadarmo, veškeré peníze, které rodiče platí, jdou na pronájem tělocvičny. :?

Takže znova píšu, já pomáhat chodím. Tebe nikdo nenutí, tak nechoď, pokud se ti to nelíbí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
21.9.13 15:57

U dcerky ve skolce v cr to taky tak bylo a kdo nechtel, tak se proste nezucastnil…nevidim na tom nIC spatneho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin