Pozdější ovulace a menstruace nikde.

36
1.9.21 08:48

Pozdější ovulace a menstruace nikde.

Ahojky holky chtěla bych se svami podělit a můj momentální problém a zároveň poprosit o radu. Snažíme se přes rok o miminko ale moc se nám nedaří. Abych začla od začátku moje cykly bývají převážně od 29 do 34 a ovulace probíhá od 16 dc do 21 záleží podle délky cyklu. Abych věděla kdy přesně ovuluju tak jsem si pořídila bazální teploměr který večer nalepim do podpaží a o nic se nestarám. Ráno mi to ukáže průměrnou bazální teplotu. Každý cyklus hezky vycházel, ale tento měsíc mi ovulka proběhla až 27 den cyklu. Menstruaci jsem tedy ocekavala ten 34 den cyklu, břicho pobolivalo jako před menstruací. Dnes to je 40 den cyklu menstruace nikde a bolest odezněla. Tehotensky test jsem si samozřejmě dělala dnes ráno, tedy ten 40 dc, ale test negativní. Myslíte si, že je nějaká šance na miminko a nebo se prostě menstruace opozdila kvůli pozdější ovulce. Teď hlavně nevim co mám dělat jestli ještě počkat a nebo zavolat na gyndu a vysvětlit problém. Ještě přikládám graf bazální teploty, poslední dva dny slabý pokles, ale nic zavrátného. Děkuju všem za případné rady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
746
2.9.21 13:53

A nebyla jsi během cyklu na dovolené nebo nemocná? Může to být i prodělanou virózou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
2.9.21 14:24
@Konieczna píše:
Ahojky holky chtěla bych se svami podělit a můj momentální problém a zároveň poprosit o radu. Snažíme se přes rok o miminko ale moc se nám nedaří. Abych začla od začátku moje cykly bývají převážně od 29 do 34 a ovulace probíhá od 16 dc do 21 záleží podle délky cyklu. Abych věděla kdy přesně ovuluju tak jsem si pořídila bazální teploměr který večer nalepim do podpaží a o nic se nestarám. Ráno mi to ukáže průměrnou bazální teplotu. Každý cyklus hezky vycházel, ale tento měsíc mi ovulka proběhla až 27 den cyklu. Menstruaci jsem tedy ocekavala ten 34 den cyklu, břicho pobolivalo jako před menstruací. Dnes to je 40 den cyklu menstruace nikde a bolest odezněla. Tehotensky test jsem si samozřejmě dělala dnes ráno, tedy ten 40 dc, ale test negativní. Myslíte si, že je nějaká šance na miminko a nebo se prostě menstruace opozdila kvůli pozdější ovulce. Teď hlavně nevim co mám dělat jestli ještě počkat a nebo zavolat na gyndu a vysvětlit problém. Ještě přikládám graf bazální teploty, poslední dva dny slabý pokles, ale nic zavrátného. Děkuju všem za případné rady ;)

Neni mozne mit ovulaci 27 den cyklu a cekat MS 34. den. 7 dni lutealni faze je moc kratka, pokud ji mas takhle, tak res s doktorem, protože to neotehotnis, ale podle toho, ze MS neprisla, tak mas LF normalni cca 14 dni a MS prijde kazdy dnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
2.9.21 15:33

Luteální fáze bývá 14-16 dní, takže podle mě ti MS ještě nemešká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
2.9.21 15:47

@Konieczna Zajdi si radsi na gynekologii, aby zjistili, jestli opravdu ovulujes - utrazvukem. Jestli se snazite dele nez rok, tak uz si to nejake vysetreni zaslouzi. Toto mereni je fajn, ale evidentne to ani neumis moc interpretovat - nelze cekat MS 7 dni po ovulce, jak to uz holky psaly. Jestli mas 40 dni a nic, tak mas spis anovulacni cyklus nez ovulku 27 den, ale uvidis, treba behem nekolika dni MS dorazi (test uz by 13 dni po ovulaci pozitivni byl).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
2.9.21 16:02

Podle těch čísel, co píšeš, máš luteální fázi 13 dní. Takže ms by měla přijít zítra. Pokud byla ta ovu opravdu 27dc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
2.9.21 16:18

Koukni na predchozi cykly, jak dlouha byla lutealni faze (od ovulace k menzes) a podle toho si to odpocitej i tento cyklus. LF se nemeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí