Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, měla jsem jít na utz ve 20.týdnu ale den kdy tam pujdu je 22+1, je to nějaký problém?Myslim spíš jako pro doktory, abych nedostala vynadáno
musela jsem se totiž přeobjednat.
Já byla v 21+5, tak mě dokonce objednali oni, myslím, že to je v pohodě ![]()
myslím, že to problém není, já na něm byla v 19+3 tt. moje dr. říkala, že se má provádět mezi 20 a 22 tt a že mrkne, jestli bude miminko dobře vidět a kdyby nebylo, pozve mě za pár dní. Bylo to ok.
Já myslím, že ne… Termín porodu se dle utz určuje daleko dříve (kolem 12 týdne?) ale kolem 20tého se už celkem s jistotou určuje pohlaví a to už je daný, takže je podle mě celkem jedno, kdy tam půjdeš… Kdyby bylo tak důležitý přijít přesně, tak ti to snad řeknou při tom přeobjednání, ne? ![]()
Já šla podruhé ve 24.tt, už objednat se byl trochu problém, sestra furt že je to pozdě, tak jsem se ptala, zda jako doktoři na utz míň uvidí a ona né, tak jsem se musela zeptat na tvrdo, zda je to kvůli případnému přerušení těhotenství. Prý jo. Tak sjem ji ujistila, že tohle řešení není řešení pro mě, tak se jí slyšitelně ulevilo a objednala mě jak jsem chtěla.
Takže jediný zádrhel je, že pokud souhlasíš s přerušením kvůli nějaké vadě, tak čím později jdeš, tím později se přistoupí k přerušení a je to pro ženskou horší a horší. Ničemu jinému to nevadí
Asi jo, já jen jestli se mám nachystat jestli dostanu zprda nebo ne
A termín porodu mi při prvním neurčili, tak to můžou určit teď, ne? ![]()
Jo a při utz mě nikdo nezprdával, všichni byli absolutně v pohodě, neptali se, měli tam celkem frmol (Podolí)
Gladys: Jsme na tom stejně, taky bych nepřerušila
takže by z jejich strany neměl být problém.
Barush píše:
Asi jo, já jen jestli se mám nachystat jestli dostanu zprda nebo neA termín porodu mi při prvním neurčili, tak to můžou určit teď, ne?
termin porodu mas podle ms a pak druhy podle utz pri screningu
Není to problém z lékařského hlediska.
Jediný problém je v tom, že kdyby něco vážného našli - vadu neslučitelnou se životem, tak ukončit těhotenství jde ze zákona pouze do ukončeného 24.týdne, nejpozději v den 24 plus 0.
Po tomto dni už musíš těhotenství ze zákona donosit, i kdyby mělo dítě vadu neslučitelnou se životem. Jediná vyjímka je ohrožení života matky..
Toto vím přesně,včera jsem byla na fetálním echu ve dni 22 plus 6, k vůli tomu, že si mě doktoři přehazovali, který mi to napíše. Báli se, že jim to pojišťovna nezaplatí,přestože mám srdeční vadu.
Doktor mi řekl, že jdu na hranici, ne k vůli vyšetření, ale právě k vůli tomuto. Kdyby náhodou, měla bych jen týden na rozmyšlenou. To mi neříkal sám od sebe, až na můj dotaz, proč jdu „pozdě“, tuto poznámku řekl hned ze začátku.
Ale já jsem před tím byla na velkém UTZ, kde se lékař speciálně zaměřil i na srdce, bylo vyšetřeno podrobně a byla jsem i na prvotrimestrálním screeningovém UTZ, tak jsem věřila, že to bude OK.
Termínu podle ms vůbec nevěřím, a na termín podle prvního screen. se musim teda ještě zeptat svojí doktory, ale nějak mě nikdoé neinformoval. Minule mě pořád cpali že 12.jsem měla rodit, pak následoval nechtěný hamilton, jiná doktorka v porodce už mě chtěla objednávat na vyvolání (stejně bych nešla) a pak se prďola na rodil ve 39.týdnu gestační věk.
tak se tomuhle ráda vyhnu.
Omlouvám se za OT
Jano, gratuluju, já jsem si nějak nevšimla, že čekáš třetě
Hlavně že je vše v pořádku ![]()
Barush píše:
Termínu podle ms vůbec nevěřím, a na termín podle prvního screen. se musim teda ještě zeptat svojí doktory, ale nějak mě nikdoé neinformoval. Minule mě pořád cpali že 12.jsem měla rodit, pak následoval nechtěný hamilton, jiná doktorka v porodce už mě chtěla objednávat na vyvolání (stejně bych nešla) a pak se prďola na rodil ve 39.týdnu gestační věk.tak se tomuhle ráda vyhnu.
a v tehu prukazce nemas terminy?ja mela podle ms a ze screningu a kamradky vsechyn to tam mely taky uvedene…myslim,ze to je nejprresnejsi termin…
nene, teda podle ms jo al podle screeningu ne…budu se muset optat.