Pozitivní protilátky v těhotenství

Sit
33
15.10.10 14:16

Pozitivní protilátky

Ahoj holky, vím, že diskuzí na téma pozitivní protilátky v těhotenství je hodně, jen mi to pořád nejde do hlavy.Jsem RH- a manžel RH+. Jsem po druhé těhotná, poprvé muselo být ve 12 tt přerušeno a tehdy mi píchli antiD pro případ dašího těhotenství. Teď kdy jsem těhotná ve 32tt. mi zjistili pozitivní protilátky, myslela jsem, že když mi tehdy píchli antiD, tak žádný problém nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
45
15.10.10 14:28

Jsem sice těhotná poprvé(27 tt)ale nedavno jsem řešila to samé.Taky jsem rh- a přítel rh+,doktor mi předepsal očkovací látku (rhesonativ)a vzhledem k tomu že je to novinka tak že jsem měla celkem velkej problém vubec sehnat,stala mě 1ml 850kč. Sice jsem měla napsany 2ml ale ještě že tak bych se nedoplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
15.10.10 16:12

No moc mě neděste..Taky jsem Rh-, manžel Rh+, první syn Rh- po manželovi, po porodu mi píchli to cosi, co by mělo vše zachránit u dalšího těhu..No a teď jsem podruhé těhu a zatím asi vše o.k., ale na žádných testech navíc jsem nebyla..Teď zrovna jsem byla na OGTT, tak myslíte, že tam by to taky zjistili?? Docela se toho bojím.. :-? Vím, že už byly případy, kdy sice píchli tu injekci jak měli a stejně byl při dalším těhu problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sit
33
15.10.10 17:31

Já jsem měla do teď také vše v pohodě, až teď v tom 32 tt, kdy se dělají odběry to zjistili, tak mám jít v ponděli na daší odběr krve, tak nevím co se pak bude dít. Snad to nebude nějak stoupat či co. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
15.10.10 21:17

jsem taky Rh- a přítel Rh+ mimčo bylo taky Rh+ a mě píchly protilátky hned po porodu a ted po půl roce mám jít k dr na kontrolní odběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
16.10.10 08:27

Ahojky, jsem také Rh- a manžel Rh+. Po každém zákroku mi píchali protilátky. Holka byla naštěstí Rh- po mne, kluk je Rh+, ale protilátky mi nestouply. Tak držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
16.10.10 08:59
Bongiorno18 píše:
No moc mě neděste..Taky jsem Rh-, manžel Rh+, první syn Rh- po manželovi, po porodu mi píchli to cosi, co by mělo vše zachránit u dalšího těhu..No a teď jsem podruhé těhu a zatím asi vše o.k., ale na žádných testech navíc jsem nebyla..Teď zrovna jsem byla na OGTT, tak myslíte, že tam by to taky zjistili?? Docela se toho bojím.. :-? Vím, že už byly případy, kdy sice píchli tu injekci jak měli a stejně byl při dalším těhu problém…

Bohužel z tohoto testu se hladina protilátek nezjistí. Tento test se dělá standartně při odběrech krve v poradně. Tuším že se dělá při prvotním screnningu na krevní skupinu s STD. Poté se správně dělá okolo 25. týdne (ale ne vždy se ten test udělá) a právě nakonec okolo 32 - 33. týdne. Pak pokud jsou protilátky pozitivní tak se to řeší na základě výše protilátek a jestli i dále stoupají (myslím, že se pacientka odesílá na specializované pracoviště, kde se řeší další postup - to je fakt individuální). Tak mrknětě do průkazky jestli tam nemáte něco napsaného. Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
22.2.18 15:35

Ahoj holky, trochu to tu oživím ať nezakládám nové téma.. Dokázal by mi tu někdo vysvětlit co znamená zpráva kterou jsem dostala na posledni kontrole v 35tt? Předešlé odběry negativní a teď ten poslední pozitivní. Cituji přesnou zprávu:
V plasmě pacientky prokázána nepravidelná tepelná aloprotilatka anti-cw reagující v enzymovém (papain) testu, z hlediska hemolytickeho onemocnění plodu a novorozence klinicky významný nález.
Senzibilizace erytrocytů protilátkami neprokázána.
Jinak ještě doplním, že je to mé druhé těhotenství, jsem Rh-, manžel je myslím Rh + a syn je Rh -
Omlouvám se za sloh ale už jsem z toho celkem špatná :zed: :? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24834
22.2.18 16:35

@Hanina-28 myslím, že nejlépe se obrátit na svého gynekologa, aby ti to pořádně vysvětlil. Tohle je strašně moc odborné a složité a pochybuji, že ti dá tady někdo opravdu uklidňující odpověď. Zítra mu zavolej a poptej se, nebo se tam zastav, jistě tě čeká další kontrolní odběr. každopádně neboj budou tě hlídat, záleží jaké hladiny těch protilátek jsou a jak stoupají. Ani já jako PA ti na toto nejsem schopná odpovědět, od toho jsou lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
22.2.18 21:39

Tyhle protilátky nemají s Rh nic společného.
Můj gynekolog mi nic nevysvětlil, protože sám vůbec nevěděl. Poslal mě do fakultky, kam jsem docházela celé těhotenství na uzv, sledovali průtoky v tepně v hlavičce a volnou tekutinu v bříšku. Hrozí totiž závažná hemolytická nemoc plodu či novorozence, anemie nebo silnější žloutenka. Doporučili mi porod v perinatologickém centru, v 38tt, pak se riziko zvyšuje. U nás naštěstí bylo vše v pořádku. Po porodu miminku častěji měřili bilirubin, ale všechno ok, 3.den jsme šli domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí