Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dr.Kohoutová,chodím k ní v Hronově.Moc díky za rady holky.Já věřím že bude miminko v pořádku.Na ten podrobný UTZ mě asi pošle.Minulý týden jsem začla cítit pohyby,a řekli mi že čekám holčičku,měla jsem ji vysněnou,a tenhle týden přijde taková věc.Ale věřím že bude vše v pořádku.
Všechno bude v pohodě uvidíš. Osobně bych také nešla na odběr plodovky, kdybych byla na tom screeningu ve 12. týdnu. Bohužel jsem tam nebyla, protože můj Dr. mi o tomto vyšetření vůbec neřekl a já se dozvěděla, že to existuje, až když bylo pozdě.
Ahoj Liduš,
taky bych hlavně věřila tomu v 1.trimestru. Mě osobně vyšli triply taky špatně. Jsem taky z HK a chodím do fakultky, kam chodíš ty? Ale díky bohu moje doktorka je fakt rozumná, navíc díky mému rizikovému těhu, mě na plodovku nehnala ani náhodou, protože v mém případě bych nejspíše potratila. Ve 20.týdnu jsem právě kvůli výsledkům krve šla na velký genetický UZ k doc.Eliášovi, a díky bohu je mimi v pořádku. Dej vědět, jak to dopadlo, aždopádně pokud nejsi se svoji dr. spokojená a vážně nechápu proč tě takhle děsí a stresuje, vezmi nohy na ramena a přejdi jinam!
Liduš tohle na mě někdo zkusit… myslím jednak škrtání výsledků, které nota bene vyhodnocuje počítač a ten si vždy všimne… i ta průpovídka o nezodpovědnosti… tak bych asi měla hodně co dělat aby to neskončilo fyzickým napadením příslušné dámy
kailovka:Já chodím do Hronova,ale pak nás posílají do Hradce,bylajsem tam ve středu na genetice,kde jsem řekla že plodovkuodmítám,akoukali na mě´jak kdybych neměla zájem na tom,aby bylo dítě zdraví.Ale tady jedna paní bohužel od nás potratila.Proto věřím že bude vše v pořádku.Já bych ani nemocný dítě už nedokázala dát pryč.Každý má právo žít.
Liduš: A nechceš zkusit přejít přímo do fakultky? Já myslím, že když se tam stavíš, řekneš jim co a jak, že se Tě někdo ujme. Samozřejmě i tady se dá natrefit na blbce, jako všude. Ale přijde mi to divný. Mě na plodovku jak jsem psala ani nemohla poslat, ale i tak říkala, že by to byla blbost a domluvila mi ten velkej UZ právě u Eliáše, ke kterému chodí holky co třeba nemůžou na plodovku nebo nechtějí. Určitě se nenech odbýt, fakt bych to zkusila. Anebo mi pak ámoška říkala, že je něco v Červeným kostelci taky tam dělají nějaký UZ, který je taky hodně podrobný, že nahrazuje plodovku, le nechci tady něco plácat, co přesně nevím.
Liduš pokud víš, že by sis dítko nechala, i kdyby nebylo v pořádku, tak se přestaň stresovat a kašli na plodovku a tak… stejně to může skončit jen jedním ze 3 způsobů:
1. zjistí že je vše v pořádku a dobře to dopadne
2. zjistí že je vše v pořádku a přesto potratíš
3. zjistí že tam postižení je a pak na tebe budou tlačit abys šla na potrat
Ale při dobrém NT je větší pravděpodobnost, že dítko je OK a triply falešně pozitivní, i když oni vlastně možná ani pozitivní nejsou, to tvrdí jen tvoje dr.