Poznáte někdo svrab?

Anonymní
1.4.25 19:14

Poznáte někdo svrab?

Zdravím, radši anonym.
Přítelovi vyskočila vyrážka po celém těle. Na pohotovosti řekli, že je to svrab. Obvoďák nic, že prý alergie. No namazali jsme se oba tím, co mu teda předepsali na pohotovosti. Ale jemu nic nepomohlo. Pořád jsem byla přesvědčená, že je to nějaká alergie. Svrab mě děsí, jen to slyším.
Poznáte to někdo prosím?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1146
1.4.25 20:01

Chce to víc informací. Takhle z fotky těžko říct.
Když vleze pod teplou vodu, je to horší nebo lepší? Myslím tím svědění.
Kde přesně po těle to má?
Co v noci svědění?
Na pohotovosti mu daly co?
Byl v kontaktu s někým kdo má svrab?
Jak dlouho to má?
A co vy, máte taky nějaké svědění, klidně bez vyrážky.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.25 20:19

@Lucie1906
Pod teplou vodou to ustane. Ma to na rukou, brise a na stehnech.
Dostal mast s permethinem. Snad to pisu dobre. A k tomu Xyzal. Nic nezabira.
Pres den, jak na to nemysli, nema potrebu se skrabat. Pod dekou je to horsi, tam se skrabe. Ale ne nijak intenzivne. Neuvedomujeme si, ze bychom s nekym takovym prisli do kontaktu. Ja sama se obcas poskrabu, ale tak jako kazdy normalni clovek…nemam zadne umorne svedeni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.4.25 07:33

Ja jednou na střední svrab měla. Chytla jsem ho od sestry kdysi dávno na střední (nejspíš přes ručník s přes půjčování oblečení), která tochytla na praxi v nemocnici. Rodiče to nechytli. Nebylo to ale skoro vidět, jen mě to svědělo. Nejvíc na ruce. Tvořily se mi tak takové mini pupínky které svědily a po vymačkání z nich tekla voda. Museli jsme komplet všechno včetně polštářů a oblečení vyprat na vysokou teplotu často, ale zbavily jsme se toho poměrně rychle. Na tělo nám kožní dala sírovou mast kterou jsme se od hlavy až k patě mazaly a ráno umyly. To jediná nám pomohlo. Pokud si myslite že je to srab, buď kožní, nebo se toho zkuste zbavit podobným způsobem. Pokud je vás v domácnosti více tak bacha třeba na utíraní ruce do stejného ručníků. Přenáší se to lehce, ale taky to nemusí nikdo nechytnout když si opravdu dáváte bacha. Fotka není moc kvalitni takže to moc poznat nejde

• Citovat
  • Upravit
831
2.4.25 23:30

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat