Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nevíte někdo jak se jmenuje tento keř? Vypadá růstem i velikostí jako zlatý déšť, barva květů je krásná vínová barva…
Příspěvek upraven 04.06.14 v 13:51
@Dadys jj, ta moc hezká a je v různých barevných variantách květů i listů a úplně nenáročná ![]()
@Malaga jak by šla namnožit? Já ji uškubla v zámeckém parku
Do vody nebo píchnout do hlíny?
@Dadys Dej jí do vody, ona ti pustí kořínky. Babička jí má na zahradě a krásně voní, ale strašně rychle roste, takže je potřeba často stříhat.
@offi To by mi vyhovovalo, že rychle roste..zkusím do vody, díky ![]()
@Dadys množí se řízkama - bylinnýma - nejlépe vrcholové, tak to zkus
dá se pořídit keřík tak kolem 50 Kč a do stovky i trochu větší ![]()
@Dadys děda to vždy na podzim cele uříznul a na jaře to vždy zas narostlo do obřích rozměrů. Když víš název, tak si kup rovnou keřík jak tu psala @Malaga 100kč není tak moc a máš to rychlejší.
Holky dík, koupím, ale když už mám ty větvičky doma, tak i zkusím…
Zdravím, potřebovala bych zjistit jaký je to keř, či co to je. Foto bohužel nemám, tak snad to dobře popíšu. Roste to od jara(léta), vyroste to opravdu rychle tak do 2 metrů a více. Listy to má jako javor akorát obrovské, třeba jako hlava, plody vypadají jako malí kaštan jsou obalené na vetvičce ve tvaru šištice. Jinak je keř celý zelený, možná zeleno červený plody. Na zimu se tou ušmikne u země a ze semen se příští rok pětsuje znova. Díky za odpovědi, snad přijdu konečně na to jak se to jmenuje ![]()
@Ukulina Ne to není, ale děkuji. Tohle je celé zelené i se stonkem
Aha, tak to jsem zvědavá. Nic takového neznám. Proč se to pěstuje? Šmiká a znovu sadí?
Platan je strom, celkem mohutny, pokud se nepletu… podle popisu mi to nic nerika…