Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Obracím se na toto fórum s prosbou. Tuto sobotu nám ze zahrady ukradli manželova miláčka, desítiletou datli vypěstovanou ze semínka, opečovávanou, tvarovanou…prostě malá rodinná tragédie. Manžel je dosti posmutnělý.
Za měsíc má narozeniny a já bych mu chtěla tu ztrátu alespoň částečně nahradit. Komerčně se rostlina této velikosti dá sehnat za cca 5 tisíc a pokud neseženu jinde asi je investuju. Ale dříve bych se chtěla zeptat zda někdo nemá náhodou k dispozici nějakou palmu (datli, Washingtonku nebo něco podobného), kterou např. zdědil, moc se rozrostla a zavazí, nehodí se k přestěhování apod. ve F-M, Ostravě, Bohumíně a okolí. Dopravu samozřejmě zajistím. Zn.: Luxusní zacházení zaručeno!
Mohu také nabídnout ke směně hromady dětských (spíše dívčích) oblečků a obuvi do vel. 122, lední brusle, lyže 90 a 110 cm i s botama, koloběžku s nafukovacíma kolama a spousty hraček.
Natrefím na někoho komu by se to hodilo?
Škoda ze jsi z Moravy, jednu datlovou palmu tu mám, ale jsem v Praze, je také ze semínka a už ji mám od roku 1999. Přijde mi, ze tu chuderka živoří ![]()
@myskalucka píše: Škoda ze jsi z Moravy, jednu datlovou palmu tu mám, ale jsem v Praze, je také ze semínka a už ji mám od roku 1999. Přijde mi, ze tu chuderka živoří
Letníš? Chce to ven a odstříhat spodní listy (dělat kmínek) a hodně zalívat. A jak je ta Vaše veliká? (pokud by se vešla do auta tak bychom ji teoreticky mohli odvézt na začátku července, pojedeme přes Prahu na/z dovču)
@BaraF : právě ze neletnim
. Jsme v paneláků. Zrovna jsem si rikala, ze ji letos dam na balkon. Ted to měřim, a je asi 1,8 - 1,9 m.
Tak to už je docela pěkná. Přesaď do většího a šoupni ven a zalívat a zalívat. Kdybych nesehnala jinou ozvu se, díky.
@BaraF : no ona je vysoká, ale kmínek je fakt malý. Udělám fotku a poslu ti ji
. OK, kdyby něco, tak se ozvi
.
@BaraF já tedy datli mám, ovšem zůstala u ex a díky jeho „péči“ je chuděra taková nijaká.. takže nabídnout nemůžu.. Ale fakt hustý, že někdo ukradne už i palmu ![]()
@martina.se píše:
@BaraF já tedy datli mám, ovšem zůstala u ex a díky jeho „péči“ je chuděra taková nijaká.. takže nabídnout nemůžu.. Ale fakt hustý, že někdo ukradne už i palmu
A vy jste odněkud okolo Frýdku, že? No, pokud by jsi chtěla datli dopřát lepší zítřky a ex na ni není fixovaný tak u nás by jistě uplatnění a péči našla.
@BaraF jsem přímo z Frýdku… Zítra mu pošlu smsku, ju. Ale fakt neručim za stav. Já je vypěstovala ze semínka, je jich víc, cca stejně staré jak můj mladý. U mamky jsou nádherné, vzrostlé, ovšem u ex mám neblahé tušení, jestli neskončily jako křovíčko
se ho zeptám a uvidím.
@BaraF tak jsem zjišťovala stav a z milých datlovníků jsou křovíčka, některé vyhodil a poslední živořící daroval
Takže se omlouvám za mystifikaci.. nemám
![]()
@martina.se píše:
@BaraF tak jsem zjišťovala stav a z milých datlovníků jsou křovíčka, některé vyhodil a poslední živořící darovalTakže se omlouvám za mystifikaci.. nemám
![]()
Neva. Díky za snahu! Kup si sušené datle a pecky nacpi k pokojovkám na balkoně, do podzima vzejdou a můžeš je přesadit.
@BaraF píše:
Neva. Díky za snahu! Kup si sušené datle a pecky nacpi k pokojovkám na balkoně, do podzima vzejdou a můžeš je přesadit.
já je zase zasadím, chystám se na ně v novém bytě
ale škoda těch starých, byly stejně staré, jak moje dítě. Aspoń vydrželo mango, avokádo - to mám taky v tom samém „věku“ ![]()