PPP - Jak dlouho to trvá?

3563
30.10.16 15:25

PPP - Jak dlouho to trvá?

Ahoj, nevím, zda jsem téma zařadila správně, ale pokud ne, snad nevadí. :think: Mám dceru, 5,5 let, která má jít ted ve středu do PPP kvůli posouzení, zda je nadaná. Paní učitelky ve školce tvrdí, že je, ale chci mít ještě jeden názor a pak uvídíme s manželem, jak se rozhodneme, zda ji dáme do třídy pro nadané děti. Má jít příští rok do 1. třídy. Ale nevím, jak dlouho může takové vyšetření v PPP trvat. Máte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4700
30.10.16 16:11

To je fajn. V jakém směru je nadaná?
Omluvámn se, odpověď na tvoji otázku nemám.

Ale především žasnu, že ještě nějaké třídy pro nadané děti existují. Já myslela, že když máme inkluzi a tak se musí všichni hodit do jednoho pytle. To je pro mne novinka. Proč pro děti nadané existují speciální třídy a pro děti nenadané existovat nesmějí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
30.10.16 16:26
@mgdln píše:
To je fajn. V jakém směru je nadaná?
Omluvámn se, odpověď na tvoji otázku nemám.Ale především žasnu, že ještě nějaké třídy pro nadané děti existují. Já myslela, že když máme inkluzi a tak se musí všichni hodit do jednoho pytle. To je pro mne novinka. Proč pro děti nadané existují speciální třídy a pro děti nenadané existovat nesmějí? :think:

To je bohužel trefné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
30.10.16 16:29
@Vermun píše:
Ahoj, nevím, zda jsem téma zařadila správně, ale pokud ne, snad nevadí. :think: Mám dceru, 5,5 let, která má jít ted ve středu do PPP kvůli posouzení, zda je nadaná. Paní učitelky ve školce tvrdí, že je, ale chci mít ještě jeden názor a pak uvídíme s manželem, jak se rozhodneme, zda ji dáme do třídy pro nadané děti. Má jít příští rok do 1. třídy. Ale nevím, jak dlouho může takové vyšetření v PPP trvat. Máte někdo zkušenost?

Klasické hodnocení školní zralosti trvá zhruba hodinu, co vím z vlastní zkušennosti i z toho, co jsem se tu dočetla. Ve vašem případě se ale asi bude hodnotit právě to nadání, takže to bude nejspíš probíhat trochu jinak. Spíš bych řekla, že to bude o trochu delší. Možná prověří, jak je na tom všeobecně jako předškolačka, plus se zaměří na to konkrétní nadání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
30.10.16 16:31

@mgdln matematika a logika. Existuje tu jen jedna třída na celý okres (pokud vím) a musíš mít právě doporučení z PPP. Ale učitelka mi říkala, že do té třídy berou i děti s nějakým postižením, pokud jsou nadaní. Je to třída pro nadané s rozšířenou vyukou matematiky a angličtiny. Jinak je to samozřejmě trefné, jak píše @kubee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
30.10.16 16:32

@kubee děkuji, jde mi o to, že ten den mají jet ve školce na další lekci plavání a přemýšlím, že bych se zkusila domluvit s učitelkou, že bych ji tam dovezla, aby mohla jet. Ale mám strach, abychom to stihly. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.10.16 16:37

@Vermun jestli to bude ten první test, tak to bylo něco kolem hodiny, včetně čekání jsme tam byly tak hodinu a půl… další rozšířené testování bylo asi na tři hodiny se vším všudy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
30.10.16 16:38
@Vermun píše:
@mgdln matematika a logika. Existuje tu jen jedna třída na celý okres (pokud vím) a musíš mít právě doporučení z PPP. Ale učitelka mi říkala, že do té třídy berou i děti s nějakým postižením, pokud jsou nadaní. Je to třída pro nadané s rozšířenou vyukou matematiky a angličtiny. Jinak je to samozřejmě trefné, jak píše @kubee

Skvělé, aspoň, že máte tu možnost.
Můžu se zeptat, co třeba umí? Nejspíš počítat.:) A logické uvažování seprojevuje v čem třeba? Jen mě to zajímá pro srovnání. Dcera 5r. je s počítáním tak normálně, umí sčítat, trochu násobit malá čísla. Logiku má asi lepší, protože zvládá hodně dobře logické hlavolamové hry. U ní ale neuvažuju o třídě pro nadané, ale o nástupu do školy v 5.letech. Je narozená v září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
30.10.16 16:51

@Vermun vykasli se na takovou specialni tridu. Hrozne ji tim izolujes od „normalnich“deti, protoze se bude stykat jen se stejne „postizenymi“ a to do budoucna neni dobre. Ono se to nadani stejne casem srovna, vim to podle vlastniho syna, ktery mezi 3-4 rokem cetl, pocital a ja nevim co vsechno. Ted je mu 14, na vicelety gympl jit odmitl, zajima se o pocitace, tak chce radeji odborne vzdelani, je to i lepsi pruprava dostat se na CVUT. Takze jo, na zakladce je za borce a premianta bez toho, aby za celych 9 let otevrel ucebnici, vzivote jsem ho nevidela, aby se ucil. Ale ze by to byl zas nejaky genius to tedy nevim. Jestli je tvoje dite studijni typ a je skutecne nadane, zamerila bych se pozdeji spis na nejaky prestizni vicelety gympl a pak ho tam po uspesnem slozeni zkousek preradila. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
30.10.16 16:53

@kubee já to u ní nějak extra nepodporuji, ale umí spočítat i příklad třeba -1+2=1, jinak počítá do 20. Násobilku jsem jí vůbec neukázala. Stačí jí něco 2× říct, a dokáže ti to z hlavy říct (třeba básničku na několik řádků), logika - barevný had s tím že barvy se pravidelně střídají a má doplnit řadu apod. Hodně dělají ve školce, má výborný všeobecný přehled, hodně samostatná. Navedli mne na to hlavě ve školce a já si to potom doma ověřila, že to tak opravdu je. Před rokem chodila do kroužku angličtiny - asi 3 měsíce, páč pak učitelka otěhotněla a kroužek zrušili a malá si dodneška pamatuje to, co se tam naučili, aniž by jí to kdokoliv opakoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
30.10.16 16:55

@krtek7489 bije se to ve mne a i toto si uvědomuji, jenže ona potřebuje zaměstnat, pokud není zaměstnaná, tak neskutečně vyrušuje a mám obavy, že by s tím na normální základce měla velký problém. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65162
30.10.16 16:57

V dnešní době má nárok na podpůrná opatření i nadané dítě v běžné třídě. Domluvila bych se v PPP, může dostat IVP, bude se učit víc, bude dostávat učení navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
30.10.16 16:58

@vokishka to by bylo asi řešení :think: Já to s nimi chci právě probrat co nejvíce, nechci udělat chybu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.10.16 16:58
@vokishka píše:
V dnešní době má nárok na podpůrná opatření i nadané dítě v běžné třídě. Domluvila bych se v PPP, může dostat IVP, bude se učit víc, bude dostávat učení navíc.

pokud bude mít ochotného učitele nebo učitelku, která to bude chtít praktikovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65162
30.10.16 17:00

@Regina Hero podle nového zákona musí, rodič se dokonce může soudit se školou, že nedodržuje IVP: ALe je třeba samozřejmě školu pečlivě vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí