Pracák a brigáda

4.1.18 23:08

Pracák a brigáda

Ahoj,
měla bych dotaz. Našla jsem si brigádu, ve které mám 80kč na hodinu, ale nevím kolik si vydělám za měsíc, protože mě budou potřebovat podle potřeby a jsem vedena na pracovním úřadě. Ale potřebovala bych poradit co mám dělat, když si na brigádě vydělám víc. Kolik je povoleno si vydělat na pracovním úřadě? Jde mi o to, abych se zbytečně neodhlásila z pracáku a pak vydělala málo. Je nějaká možnost jak to vyřešit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5425
4.1.18 23:56

Řekla bych, zeptat se na pracáku. Možná postačí mail.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
5.1.18 00:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
5.1.18 00:15

Mám za to že na nejvíš můžeš snad 10 tisíc ale nejsem si jistá :roll: ale tak si tam zavolej a oni ti určitě řeknou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
5.1.18 01:02

Lze si přivydělat polovinu minimální mzdy (v hrubém). Nedávno to bylo 5500, nevím, jak je to teď. A taky od té doby, co jsem přijímala posledního brigádníka z ÚP, se to mohlo změnit. Ale je dobré si to v práci ošéfit, aby ti buď spočítali hodiny, nebo ti zrovna řekli, ať se odhlásíš a platiš si ZP sama. A taky za ty měsíce, co budeš mít přivýdělek, nedostaneš podporu (nepřijdeš o ni, ty měsíce se jakoby vynechají a o to se ti pak vyplácení prodlouží).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
5.1.18 04:50

Lalalacek ma pravdu, je to skutečně polovina minimalni mzdy, ktera se, tuším, od ledna opět zvyšovala… A přesně, podpora v nezaměstnanosti se ti pozastavi po dobu přivýdělku. Jsi povinna nahlásit své zprostředkovatele, že máš tu brigádu" a každý měsíc ji budeš odevzdávat, od účetní te firmy, potvrzeni o výši výdělku, tim zjisti, že jsi nepřesáhla tu výši vydělané minimalni mzdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
5.1.18 05:02

Omlouvám se za překlep… A na konci jsem myslela tu výši vydělané POLOVINY min.mzdy… Jinak si myslím, že se s účetní dá domluvit, aby ti ty hodiny ohlídala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
5.1.18 05:16

Jak rikaji holky. Muzes si vydelat max polovinu min. mzdy. Loni to bylo 5500t, ted to bude asi cca o 500 vic. A musis kazdy mesic pracaku dolozit ten prijem. Bud vyplatni paska nebo potvrzeni zamestnance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
5.1.18 09:06

@Annabohemia Minimální mzda je od ledna 12 200 Kč, takže na pracáku si můžeš vydělat max 6 100 Kč a nesmí to být na DPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20826
5.1.18 11:31

Dobrý den,

možná vám pomůže také Poradna o rodinných financích.

Držím palce :kytka:
adminka Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat