Pracák- Jenda- evidence
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pracák- Jenda- evidence
Dobrý den, ještě jednou se vás musím na něco zeptat, to je pořád něco ohledně toho pracáku. Evidovala jsem se na pracáku přes aplikaci- Jenda a asi po 15 dnech mi volala paní z pracáku že mě nemohou zaevidovat že jsem stále ještě zaměstnaná…měla jsem smlouvu na dobu určitou, ta mi doběhla, ale zaměstnavatel a tomu úplně nerozumím ale musí něco zadat ještě na ČSSZ, abych nebyla zaměstnaná…a to prý ještě neudělal, měl by na to mít 8 dní. Ihned jsem kontaktovala ředitelku a psala mi že s účetní zkontrolují zda je vše v pořádku a opraví případné chyby, ale tohle je věc za kterou já prostě nemůžu..tak jsem se vás chtěla jen zeptat, pokud jsem tam posílala všechny potřebné dokumenty a někdy příští týden to ředitelka zařídí a opraví ( nebo spíš účetní ), nemůže se stát že bych musela doplácet peníze za těch 16 dní kdy jsem nemohla být zaevidovaná na pracáku - případně nemůže se něco stát že to zaměstnavatel neudělá? Mám strach že mi třeba řekne že je vše v pořádku a stejně na pracáku budou mít nějaké nesrovnalosti…já si raději na pracák zajdu pak osobně, ale jsem z toho docela nervní, protože toto se mi ještě nikdy nestalo…prý se to bohužel stává běžně že to třeba neudělají tak jestli pracák počká i když to mělo být do těch 8 dní..
Nicméně smlouvy na dobu určitou jsem tam nahrála, zápočtový list jsem nahrála, jen prostě mě musí nějak,,odhlásit " ten zaměstnavatel aby mě mohl úřad práce zaevidovat..nicméně četla jsem na internetu že když jsem stále pracující, tak by mě pracák neměl ani zaevidovat a evidována tam jsem jen nemám potvrzenou tu podporu…a kdybych to ředitelce neřekla, tak jako jsem dal zaměstnaná a za měsíc mi dává výplatu nebo co?
To jako absolutně nechápu..tak jen se chci uklidnit že to srovnají a účetní to doufám nějak zařídí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V klidu. Nic ti z toho nehrozí. Zaměstnavatel to nahlásí a bude to v cajku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji tak to jste mě uklidnila 🙏, nemůže se stát že mi třeba řekne že to nahlášené je nebo něco…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neboj, bude to v pořádku. V žádném případě za zaměstnavatele nemáš odpovědnost.
Až to zaměstnavatel opraví, zařadí tě do evidence zpětně od data podání žádosti.
Ovšem nechápu, proč tě nezařadili už teď, když jsi doložila zápočtový list.
Jasně, pro výpočet podpory jsou nutná data z ČSSZ, ale k zařazení doklad o ukončení běžně stačí - právě v případech, když nejsou z různých důvodů (ne vinou uchazeče) údaje na ČSSZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem zapomněla říct..do evidence mě zařadili
jen jsem si nebyla jistá, ale svítí to zeleně
a googlila jsem si to takže tam zařazena jsem…respektive mám tam napsáno - Zařazeno si evidence a je to zeleně
takže to předpokládám že je v pořádku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsi zařazena, je to v pořádku. Ty údaje na OSSZ teď potřebují pro výpočet podpory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to mám radost 🙏 u mě ty peníze nějak nehoří jen aby bylo vše v pořádku…oni to stejně dají někdy v srpnu a jestli to bude dopoledne nebo odpoledne tak to vůbec neřeším, navíc já budu na pracáku pouze 2 měsíce
a říkala jsem si že by byla škoda jen kvůli nějaké drobnosti nedostat za ty 2 měsíce třeba 40 tisíc..protože jsem měla docela dobrý plat teď ty 2 roky v práci..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit