Dohoda vs PN
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Anonymní
Napsat příspěvek
Reakce:
Velikost písma:
15.7.26 07:36
Takže si se nechala vyrazit bez odstupného?
Jo já bych jim zavařila. Ať navalí 5 měsíční odstupné nebo to poženu dál.
A ty příště nic pod nátlakem nepodepisuj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ráda bych se zeptala, protože ještě to ve mně rezonuje - začátkem měsíce za mnou přišla nadřízená (s kterou mam minimálně rok neshody), že mě v týmu nechce a že se domluvíme na dohodě a okamžitém ukončení pracovního poměru. Kolegové z týmu o ničem nevěděli a zejména z načasování během prázdnin a plánovaných dovolených byli v šoku, navíc vycházíme a spolupracujeme dobře.
Na to jsem nechtěla přistoupit, tak vyrukovala s druhým papírem a to bylo okamžité ukončení pracovního poměru z důvodu hrubého porušení pracovní kázně. Takže jsem vyjukaná vzala tu dohodu, pomalu mě nenechala ani sbalit věci a vyrazila mě jak cukráře, ještě jsem letos ani neměla dovolenou. Tu mám naplánovanou a už schválenou tři týdny na přelomu září a října a tu mi prý proplatí.
Mne se to rozleželo, udělalo se mi od stresu cestou na bus fakt špatně venku a na omdlení a jelikož mam vleklé potíže s migrénami od krční páteře rovnou jsem zašla k praktikovi a ten mi napsal ještě v ten samý den neschopenku. A ještě mi řekl, ze ta dohoda byla podepsána pod nátlakem a ať si to nenechám líbit.
Ségra mi sepsala nesouhlas s ukončením pracovního poměru a ten jsem poslala. Ja se tam vrátit nechci, ale nechci, aby se takhle vozili po někom jiném. Švagr mi říkal ať se ještě poradím na pracáku a ať to nahlásím i na Inspektorát práce.
Je fakt, že Zákoník se tam moc nedodržuje, je to menší firma, majitelům je to šumák, je problém s docházkou, návštěvou lékaře a vybráním dovolené. Můj zastupující kolega má po dvou letech 35 dni dovolené, už loni, kdy mi nechtěli dát dovolenou přes Vánoce jsem jim říkala, že dle ZP se už po novu nesmí tolik dní nevyčerpané dovolené převádět a každému je to jedno. Nakonec mi s řečmi dovolenou přes svátky dali.
Tak já nevím, jestli se na to nevyprdnout, stejně bych se tam už nevrátila nebo jim to trochu znepříjemnit. Novou práci bych mela od října (oslovila mě bývalá kolegyně, ze jim odejde kolega na rodičák) a jestli to vůbec stojí za to. Aby mi třeba nevyhrožovali nebo neudělali zle v dalším zaměstnání. Je to sice kancelářská práce, ale firma je úzce zaměřená a v tom oboru se lidi a firmy navzájem znají. Momentálně řeším to zdraví, fakt ten způsob a jednání mě vzalo, nikdy jsem nebyla žádná potížistka, s kolegama jsem vždy vycházela a troufám si říct a sami to říkali, že se jim se mnou spolupracovalo dobře.
Děkuji všem co poradí. Anonym snad pochopitelný.