Mám zaměstnavateli poslat žádost o vystavení zápočtového listu?

196
12.7.26 14:46

Žádost o zápočtový list

Dobrý den, myslíte, že mám zaměstnavateli poslat žádost o vystavení zápočtového listu?

Pracovní poměr mi skončí vypršením dvouměsíční výpovědní doby dne 1.8.26 (což je sobota). Naposledy budu v práci v pátek 31.7.26.

Všechny dokumenty vystavují na centrále, která je umístěna jinde než mé pracoviště. Myslíte, že bych třeba dneska nebo v nejbližších dnech měla zaměstnavateli poslat žádost o vystavení zápočtového listu. Jde mi o to, že je chci jakoby poprosit, že mi končí pracovní poměr 1.8., a že 31.7. budu naposledy v práci, tak jestli je možné, abych převzala už toho 31.7. na svém pracovišti ten zápočtový list.

A komu byste žádost adresovali? Personálnímu oddělení nebo účetní?

Vím, že zaměstnavatel vydává zápočtový list automaticky, že o něj nemusím žádat, mně jde jen o to, abych ho dostala ten poslední den, co budu na pracovišti.

Nebo je to „trapné“ a nemám jim raději psát nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65658
12.7.26 14:48
@JPMB píše: Více

pokud vím, oni ho nemůžou vydat dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
12.7.26 14:51
@vokishka píše: Více

Takže ho vydají až 1.8.26 a já si pro něj budu muset v pondělí 3.8. zajít, nebo si ho nechat poslat poštou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65658
12.7.26 14:54

Domluv se s nimi, zavolej na personální. Můžeš si to nechat poslat, prý by to snad mělo jít i mailem, pokud jste předem dohodnutí. Třeba se dá domluvit, že ho dřív vydají. U nás teda ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16621
12.7.26 19:57

Já ho taky vždy dostala, až jsem skončila :think: Jinak bych se domluvila, jakým způsobem a kdy lze vyzvednout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65658
12.7.26 20:12
@Dahlia0409 píše: Více

Tak ono je to logické. Potrvrzují, že jsi pracovala třeba do pátku. Dají ti to už v pondělí, ve středu tě přejede auto a mají problém :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16621
12.7.26 20:42

Tak jasně, nemůžou potvrdit něco, co se ještě nestalo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...