Kosmetička po mateřské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kosmetička po mateřské
Dobrý den všem ![]()
Dlouho jsem přemýšlela, co po mateřské.. protože mě děsí představa, že mi skončí mateřská a já nebudu vědět co delat. Napadlo mě, že bych si mohla udělat rekvalifikační kurz na kosmetičku. Na tenhle kurz mě to táhne nejspíš nejvíc, je více rozsáhlý.
Zkušenost právě teď 0.
Je někdo, kdo s tím začal po mateřské? A zvládli jste to?
Předpokládám, že po kurzu bych se nechala někde na nějakou dobu zaměstnat, aby nabrala zkušenosti. ![]()
Podělte se o vaše zkušenosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nevim, vsechny kosmeticky, které znam jsou hned OSVČ. Pochybuji, ze te nekdo zaměstná. Je náročné sehnat klientelu. Musis mit dobre misto a dobry marketing. Objednávání online je take dnes nutnost ; tady mohu poradit Notino (je to zdarma, jen musíš mít nejaky počet objednávek měsíčně přes ně).
Jinak mi prijdes ze trh je přehlceny. Musela bys nabídnout něco unikátního.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TaLucie píše: Více
nebo být levnější, ale ne na úkor kvality
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TaLucie trh je ale přehlceny všeho..
Pedikúra, manikúra, kadeřnictví. Všeho z toho, je plno.
. Opravdu ráda bych se něčím začala.
Díky za radu s notinem 💆🏽♀️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám kamarádku, která je kosmetička a vede kosmetický salon.
Loni brala holku, která je po mateřské, je moc šikovná, ale stabilní klientela se jí začíná tvořit až teď po roce. Ona to má vystudované, nemá jen rekvalifikaci, ale to asi nehraje roli, protože před mateřskou to nedělala.
Taky je třeba počítat, že obzvláště v začátku je to o práci hlavně odpoledne do večera, takže mít zajištěné hlídání. No a jak jsem psal, první rok toho moc nevyděláte, tak nějak vám to zaplatí režii co budete platit za nájem místa, produkty, daně a něco málo (třeba 15 tis) vám zbyde.
Ale soudím podle Jižního města, kde je těchto služeb nedostatek, přestože je tam kosmetiček jako much, tak skoro všechny mají pořád plno. Pokud jste na menším městě, bude to tvrdší a rozjezd bude delší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@z.pepa děkuji za podělení se o zkušenost. Asi úplně nečekám že lusknutim prstů bude vše hned. Takže je mi jasné, že to taky potřebuje čas. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kika841 píše: Více
Rádo se stalo.
Teď jsem si všimnul, že byste to chtěla jako zaměstnanec (ne na OSVČ), neříkám, že to neexistuje, ale je to praktciky nereálné. Taky zvažte vstupní náklady, jedna věc je, že vám někdo pronajme místnost, kde můžete pracovat, druhá věc je zařízení, když vám to pronajmou zařízené, tak ten nájem zase bude dražší. Další věc je kosmetika, kterou budete potřebovat. Je taky pravděpodobné, že si budete muset zaplatit další školení na konkrétní přístroj, nebo produkt.
Jestli můžu radit, zkuste to nejprve trochu jinak.
Peníze vražte do reklamy na FB a docházejte do domácnosti ke klientkám, za covidu to taky jelo a některé u toho zůstaly. Z vybavení budete potřebovat skládací židli, kosmetiku a nástroje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje kosmetička při rozjezdu někde cca rok až rok a půl pracovala, než sehnala tolik klientů, aby se uživila(zaplatila nájem, odvody, materiál atd.). Takže dopoledne práce, odpoledne klientela. Bez možnosti pracovat odpoledne si to vůbec nedovedu představit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, ti nevim, když jsem se chtela objednat na pristrojovou pedikuru, tak bud nebrali vubec nebo termin klidne za 2-3 mesice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@z.pepa
Opravdu moc dobrý postřeh..
Upřímně, by mě to asik nenapadlo.
Jako zaměstnanec jsem chtěla být nějakou dobu, abych mohla načerpat nějaké zkušenosti:)
A po čase na OSVČ.
Díky samozřejmě za každou radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám kamarádku, která takto kdysi začínala, ale to už je hodně let. Taky si udělala rekvalifikační kurz, a začínala u jedné majitelky kosmetického salonu jako zaměstnanec. Dělala opravdu za směšné peníze, a dělala tam holku pro všechno, včetně úklidu, obsluhy solárka, a jiných věcí. Salon byl sice na dobrém místě, a byl už dobře zavedený, a byly tam i jiné služby, ale i tak jí to trvalo asi rok a půl, než si nasbírala nějakou klientelu. Ale jí to hodně bavilo, a udělala si ještě i jiné kurzy k tomu. Za čas si pronajala svůj salon, a velmi dobře prosperovala, ale ty začátky byly opravdu krušné.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše: Více
Pedikura teď v lete asi ano. Otazka je, jak je to v zimě. Nicméně myslim, ze v našem krajském městě bych do týdne termín našla. Bude záležet na lokalitě a to si musí zakladatelka zmapovat.
Zrovna tak cenu. Rozhodně hodně záleží na vstupních a pravidelných nákladech - nemůže cenu podstřelit. Take nemůže počítat, že bude mít 100%vytizeni. A prace odpoledne a alespoň sobota je bohužel nutnost. Dovolenou si ženské na kosmetiku fakt brát nebudou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je pravda. Kamarádka ze začátku dělala o sobotách, a líčila svatby, nebo na Silvestra, na plesy, a podobně. A nemohla si ze začátku vybírat, koho vezme, a koho ne. Byla vděčná i za každé obočí.
- Citovat
- Upravit
tak pedikúra není jenom o nalakovaných nožkách v létě, je to hodně o seniorech, ti potřebují pedikúru celý rok, sami už to nedokážou, ale zase to není tak hezká práce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na regionu a dostupnosti. A taky, většina lidí chce po práci, málokdo přes den. Kdo bude vodit/vyzvedávat dítě ze školky, školy? Kroužky? Kdo se o nej bude starat, az budeš v práci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit