Kosmetička po mateřské, zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3648
7.7.26 15:16

Mám kamarádku co stříhá psy a tedy s malým dítětem to měla celkem složité. Hodně objednávek měla odpoledne nebo o víkendu a nebo k večeru, když lidi měli čas. Tedy pokud si chtěla vydělat. Nebavím se o kadeřnictví v baráku kde vezme 2 ženské za dopoledne a někdy ani to ne. A tedy samozřejmě nechtěla rušit v době nemoci, tak musela hodně pak řešit hlídání. Nebo zase naopak to natahovat večer, protože nechtěla první roky odmítat lidi.
Ona tedy stříhala doma, byla šikovná a měla hodně empatie, takže za hodně levno - tím si získala klientelu. Ale rozjížděla to na rodičáku, aby to měla jako vedlejší OSVČ.
Jo a vstupní poplatky zase nebyly tak šílené, nevím co by jsi potřebovala ty.

Příspěvek upraven 07.07.26 v 15:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
7.7.26 15:20

@stinga Pak je otázka jak takový důchodák, kam se bude muset dopravit nějak (čili mít auto a počítat náklady na dopravu) ji vynese, protože zase důchodcům to těžko přestřelí. :kytka:
A moje máma ač stále pracující důchodce klidně vysolí x litrů za kadeřníka, protože potřebuje nějak vypadat (její slova), ale za pedikúru klidně bude hledat levnější služby u Vietnamců, protože výsledek je stejný - dle ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
7.7.26 15:42

@Zvedava1 nezlobte se, ale tady vůbec dotaz nesměřoval, ale že vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
7.7.26 15:45

@Snopy123 moc děkuji za zkušenost🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
7.7.26 15:47
@Anonymní píše: Více

Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102049
7.7.26 16:05
@TaLucie píše: Více

No, ja nakonec taky termin nasla, byla jsem tam jednou… Hromada kecu a za 20 minut byla komplet hotova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24833
7.7.26 16:27

Taky hodně záleží na lokalitě, kde žiješ. Nejprve bych si zjistila možnosti, jestli by tě někdo zaučil a kde, potenciální klientelu, a až pak se zapisovala do kurzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
7.7.26 17:03
@j.a.n.i1 píše: Více

Stejný zážitek. Nebylo téměř možné se objednat na pedikúru, vždy jsem to měla s přednáškou, že se mám objednat měsíc předem a to jsem byla stálá klientka. Tak mě to přestalo bavit a chodím k Vietnamcům, kde je to na počkání. Za pár stovek, lak drží jako helvetská víra a ještě s masáží nohou. Obávám se, že vietnamský business se přesune i do oblasti kosmetiky, takže bacha na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15671
7.7.26 17:20
@Kika841 píše: Více

Dost dobře se nad tím zamysli … Myslíš si, že ti někdo bude tolerovat neustálé změny termínů kvůli nemocným děckám? Nebude. :) Půjdou jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78186
7.7.26 17:26
@Snopy123 píše: Více

tak samozřejmě, že musí mít auto, zase z toho domova důchodců si ti lidé k těm Vietnamcům neodskočí, většinou jsou v DD proto, že jim neslouží nohy, ale furt potřebují mít ostříhané nehty a zbroušené mozoly, a zaplatí tolik, kolik si řekne, protože nikam právě nedojdou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
7.7.26 17:55

@Šmoulice já ale tadyk opravdu neřeším nemocné děti? Nebo co se stane když onemocní? Kdybych chtěla řešit nemocnost dětí, tak to dám třeba do dotazu :think:
Ale takhle opravdu můj dotaz nebyl mířen :)
Děkuji za pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15671
7.7.26 17:57

On tvůj dotaz celkově zní jak od žáka pomocné školy. 8)
Nevíš absolutně vůbec nic a představuješ si to jak Hurvínek válku …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13305
7.7.26 18:18

Za mě nesmysl. Snažila bych se zaměstnat v oboru, který už umím. Při tom bych si udělala rekvalifikační kurz. Pak po dlouhé úvaze snížila úvazek na půlku a během té druhé poloviny začala budovat klientelu. A počítala s tím, že v ekonomicky těžkých časech ženy omezí kosmetiku dříve než kadeřnici. A co je tvá původní profese? A co na to říká manžel? Podporuje tenhle tvůj nápad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
7.7.26 19:11

@Šmoulice jak jako jak Hurvínek válku? :lol:
Napsala jsem tohle snad někde? Vždyť se ptám jen na zkušenosti.
A to že se vyjadřujete k dětem, absolutně nesmyslně- hlavně mimo téma. Za to nemůžu 👀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15671
7.7.26 19:45

To není vůbec mimo téma. To je v tomto dost zásadní. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...