Kosmetička po mateřské, zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
38
7.7.26 20:17
@Šmoulice píše: Více

Tak znovu a naposled! Na tohle já se ale přece vůbec neptala!!! Kdybych chtěla rozebírat, jak asi zvládnu práci když mám děti, tak se zeptám 8o
Napadlo vás třeba, že mám zajištěné hlídání?
Očividně nenapadlo když to potřebujete nutně rozebírat :P :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2867
7.7.26 20:45
@Snopy123 píše: Více

Moji prarodice zase rikaji, ze Vietnamci to neumi. Respektive, umi udelat pekne, ale povrchne. Ne zdrave a peclive jak potrebuji oni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2867
7.7.26 20:50
@Šmoulice píše: Více

Treba jeji chlap neni odpad a samozrejmne by se postaral on, kdyz zakl rozjizdi podnikani? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
7.7.26 21:23
@Yasmen píše: Více

Díky 🙏🏽 🙏🏽 🙏🏽 :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15675
7.7.26 21:26

Takhle to nebude. :) To by se nechovala jak umanuté děcko a odpověděla by normálně, už na první dotaz. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13307
7.7.26 22:00

Mě ta reakce zaujala s ohledem na to, že ne každá klientka je milá a příjemná a paní je celkem startovací… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
969
7.7.26 22:08
Člověka s cukrovkou bych k Vietnamců neposlala ani omylem. A takových lidí ve starším věku není málo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
969
7.7.26 22:09
@Kika841 píše: Více

Stačilo napsat, hlídání mam zajištěné. A vykat mi nemusíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5189
7.7.26 22:34
@z.pepa píše: Více

Myslím si, že to právě roli hraje. Když máš jen kurz, podmínky pro získání žl jsou jiný, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1148
8.7.26 07:58
@ibis píše: Více

Pokud je to kurz, s akreditací MŠMT, tak ŽL normálně dostane. Musí ten kurz být zakončen profesní zkouškou. Jen nevím jestli nemusí mít ze začátku garanta, aby to mohla vykonávat. Vím, že třeba kadeřnice to tak kdysi měly, ale jak je to teď nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
8.7.26 08:03

@z.pepa já právě myslela, že garanta musím mít, pokud bych chtěla proplatit úřadem ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5189
8.7.26 08:09
@z.pepa píše: Více

Přesně to jsem měla na mysli. Musel by se za ní někdo zaručit a musela by mít v oboru něco odpracovaného, ne? Nejsem si jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1148
8.7.26 08:15
@Kika841 píše: Více

Třeba tady píšou, že garant není třeba.
https://www.beautyakademie.cz/kurz/zkouska

2, OSVĚDČENÍ o složení profesní zkoušky KOSMETIK/ČKA (můžete požádat ihned o vydání živnostenského listu bez garanta!), včetně mezinárodně uznávaného dokladu EUROPASS

Jak je to s proplacením od MŠMT nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
8.7.26 08:18

@z.pepa děkuji, ještě si to zjistím u nás 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11079
8.7.26 10:52

@Kika841 chodila jsem ke kosmetičce, která byla velmi milá, šikovná, dělala i manikúru, mela v salonu mile detaily.
Které časem bohužel začala vynechávat, protože nevim proč. Voda, čaj, ovoce, oříšky, vlastní tabulka se jménem a různé milé detaily…
Taky zpočátku brala vše, potom chtěla čas i pro sebe a řekla, že odpoledne jen stálé klientky. Že chce chodit cvičit.
Vlastně mi naznačila, že není reálné se k ní jindy než dopoledne dostat.
Muj zaměstnavatel změnil místo, tedy jsem dopoledne uz nemohla, to jsem ji i řekla, že se budeme muset rozloučit. Za nějaký čas mi od ní začaly chodit odřeknuté objednávky i na odpoledne, ale nemohla jsem někdy tak rychle reagovat. Občas to vyšlo, dost často ne.
Během roku se z ní stala taková poměrně napružená holka, která je sice šikovná a má co nabídnout, ale podnikání ji moc nefungovalo. Časově musela být k dispozici porad, takže když to klientce nevyšlo v den objednaní, tak chtěla co nejdříve, pokud to nešlo, tak šla jinam.
Holka v neustálém stresu a to jeste nemela ani rodinu a děti. Bylo mi ji opravdu lito, ale vlastní podnikání je opravdu nelítostně prostředí.
Dala do toho spoustu energie a peněz, ale takhle si to asi nepředstavovala, je tam spoustu negace plynoucí z vnějších vlivů, které ty málokdy ovlivníš.

Potom znám pedikérku, super kšeft, taky myslela, že to nějak půjde jakkoli, ale nakonec to dopoledne úplně zabalila a funguje až od odpoledne do noci. Děti v týdnu téměř nevidí.

Potom manikérku, ta funguje jakž takž celodenně.

A znám i kadeřnice a ty z toho vychází nejlépe. Jsou v salonu, kde si platí pronájem křesla a jsou tam na směny ranní / odpoledni.

Potom znám ještě jednu kosmetičku kam jsem chodila a ta skončila už kdysi a pracuje u Březika jako prodavačka pečiva.

Jako nejstálejší podnikání mi přijdou kadeřnice, to ostatní je velký risk a odříkání sama sobě i rodině na úkor podnikání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat