Dohoda o ukončení PP vs. PN
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@JoHoP píše: Více
Děkuji, poučena jsem dostatečně, ale jak píšu a vím, že je to má vina přiznávám - nejsem a nebyla jsem na takové jednání zvyklá, úplně jsem zamrzla a rozklepala se. Věděla jsem jaká je, ale jak na mě nastoupila, příště raději zlomím propisku, ruku by mi asi nelámala, abych to podepsala.
Jen dodám, že náš (během dovolených a nemoci šéfové) zastupující teamhead neměl o ničem tušení. S ním vycházím dobře a troufám si říct, že on se mnou a moji prací byl spokojený.
- Citovat
- Upravit
A na co máš tedy tu PN?
Píšeš, " jelikož mam vleklé potíže s migrénami od krční páteře rovnou jsem zašla k praktikovi a ten mi napsal ještě v ten samý den neschopenku."
Takže asi na tu migrénu, kterou řešíš nějakou dobu… Na neurologii Tě s vysokým tlakem, který jsi tedy údajně měla z rozrušení? asi neposlal ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snopy123 píše: Více
PN mam byt minimálně dva až tři týdnu v klidu v domácím léčení, jelikož neurolog ze stejné sítě lékařů tam dva týdny ted není - ma dovolenou, poté mě podle na neurologii plus se ptal, jak jsem na tom po psychické stránce, ze mě když tak doporučí (to jsem mu psala, ze zvládám s podporou rodiny), napsal mi Stilnox a ten jsem zatim nepoužila, spím sice blbě a přerušovaně, ale dospím se během dne doma (mam tu malou neteřinku do konce týdne, tak po o si chodím s ní lehnout a někdy i zdřímnout)
- Citovat
- Upravit
Nějak nechápu, takže jsi teď na PN?
Hele, vzhledem k tomu, že máš od října domluvenou jinou práci, tak bych prostě byka do konce září na PN a pak nastoupila jinam.
Samozřejmě, jiná situace by byla, pokud bys nic neměla, ale takhle bych to prostě už neřešila.
A příště nic pod tlakem nepodepisovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
On tento způsob výpovědi není zas tak výjimečný, jak by se mohlo zdát. Člověk takové situace nezažívá každý den, takže já chápu, že na to člověk není připravený a neumí to hned řešit.
S podpisem, ale prostě velmi opatrně a to čehokoliv. Jakmile máš jakékoliv pochybnosti dej si čas na rozmyšlenou. Někomu stačí si zajít na „cigárko“, někdo se na to musí vyspat.
Já jsem předtím nechtěl pátrat, jak to bylo s tou výpovědí ze strany zaměstnavatele. Není to v tomto případě důležité, ale někde jsi psala, že ti vedoucí poslala vytýkací mail. Tady udělala chybu, která by jí stála vítězství při případným soudním sporu. ( Myslím spor o výpověď za hrubé porušení pracovních povinností). Vytýkací dopis musí být předán osobně do ruky, nebo poštou do vlastních rukou a nebo samozřejmě datovka. Mail by soud neuznal. To jen tak pro příště. ![]()
Všeobecně platí, že jakmile ti začnou chodit vytýkací dopisy a ty je považuješ za něco co je normálně tolerováno a nebo je to přehnané. Něco se děje a chystá se cesta k legální výpovědí za hrubé porušení. Takže i na výtku je třeba reagovat námitkou (písemně). Teda pokud není výtka v právu.
No nic jak jsem psal, jdi o dům dál. Nabídku na práci máš, tady by stejně nebylo v budoucnu jednoduché pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MamaZBrd píše: Více
No mam to přislíbené, jisté vůbec a hlavně exkolegyně tam nastupuje v září a bude ještě ve zkušebce a tým si má prý sestavit bejem zkušebky, kterou má jako vedoucí delší - hlavně na papíře nemám nic. Každopádně zůstávám na PN a neřeším, navíc jak se šíří drby, tak už mi pár lidí psalo co a jak.
- Citovat
- Upravit
@JoHoP píše: Více
Děkuji za rady, za blbost se holt platí no.
Já ji na všechny ty e-mailové výtky reagovala v podstatě hned emailem a při té výpovědi mi říkala, že si na mě vede tabulku s chybama a klidně ji kdykoliv a kdekoliv použije a vytáhne před vedením, charakter fakt ![]()
- Citovat
- Upravit
Žádný problémy nemám, občas ty migrény od krční páteře (ty si koriguji sama pomocí rehabilitací a cvičením plus krémy na bolest - v mládí jsem měla po sportovním úrazu potíže s obratlem), ted jsem navíc měla vysoký tlak.