Práce, selhání?

Anonymní
13.7.26 18:09

Práce, selhání?

Dobrý den, mam vystudovanou zdravku, konkrétně obor praktická sestra. Uz při praxích na střední jsem cítila, ze to neni nic pro mě, nenaplňuje me to a upřímně mi to ano nejde. Nastoupila jsem před pár dny na brigadu do nemocnice, ale nebaví mě to tam vubec, nelibi se mi tam a všechny brigády predtim co jsem mela, tak mi vubec nevadily. Vim, ze to delat nechci, ale citim tlak okolí. Vubec nevim co mam delat. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.7.26 18:13

:nevim: vždyť to dělat nemusíš. :nevim: si udělej nějakou školu mimo přímou péči.
Co sociální služby? Tam těch zdravotních zákroku moc není. Spíš papírování.
Kolegyně si nechala půl úvazek jako terénní sestra a jako hlavní měla něco úplně jiného. Úplně mimo obor. Plus bylo, že při nějakém maléru v terénu si věděla rady dřív než přijela sanitka. Vracela se do oboru po několika letech.

• Citovat
  • Upravit
1888
13.7.26 18:15

Tak já bych taky ve zdravotnictví pracovat nemohla, nedokážu se dívat na krev - ale ani na nemocné lidi, no…
Napadá mne: a co tak být zdrav. sestrou u praktického lékaře nebo internistu? Tam akorát ráno vezmeš krev, převezmeš moč, uděláš EKG a zbytek děláš administrativu. A pracuješ jen o prac. dnech!
To by se ti nelíbilo?
(Pak existují další povolání, kde využiješ tuhle školu, podle mne dobrou a uplatnitelnou, ale momentálně mne nic nenapadá.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.26 18:27
@BeaL píše: Více

Zubař, psychiatr, oční, nějaká administrativní pozice, na pokladně v nemocnici nebo na informacích, recepční? Nebo možná veterina a útulek? Zoo? Jako ošetřovatel?

• Citovat
  • Upravit
36382
13.7.26 18:43

Najdi si jinou praci. Takovou co tě bude aspoň trochu bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17461
13.7.26 18:46

Dotaz zní jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3291
13.7.26 19:45
@BeaL píše: Více

Ale na to jí střední zdrávka nestačí, ne? Já teda už nevím, ale na samostatnou práci v ambulanci musí být aspoň DiS..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
13.7.26 19:57

A proč musíš dělat to, co máš vystudované? Spousta lidí nakonec skončí v úplně jiném oboru než co studovali. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
13.7.26 20:12

Nedělej co tě nebaví a máš k tomu odpor. Budeš nešťastná a pacienti to poznají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1469
13.7.26 20:17

Souhlasím s @Hanča1234, něco, co tě tak hodně nebaví, přece stejně nemůžeš dělat celý život. Čím dřív budeš zkoušet něco jiného, tím líp.
Taky jsem kdysi vystudovala zdrávku a už na praxi v nemocnici ve třeťáku jsem pochopila, že tohle fakt není pro mě. Šla jsem na VŠ úplně v jiném oboru a se zdravotnictvím se navždy rozloučila a jsem fakt spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5675
13.7.26 20:19

Mam vystudovanou jinou SS a VS. Nemusis delat obor, co te nebavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36382
13.7.26 20:26
@Cullenova píše: Více

Taky mám úplně jinou střední než vysokou. V 15 letech sem nevěděla co chci dělat a přišla na to až před maturitou. Dnes je spousta možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.26 20:42

A nebavilo by Tě jiné oddělení nebo opravdu nějaká ambulance, i při nemocnici je jich hodně a je to hodně administrativní…jinak to prostě řekni rodičům, že jsi změnila názor a můžeš jít na jinou vysokou nebo do jiné práce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.26 21:26

Pruser je ze v září nastupuji na VŠ na všeobecné ošetřovatelství.

Z praxe si jen pamatuji jak jsem se vždy těšila domů, ale až po maturitě mi došlo, jak moc to dělat nechci.

• Citovat
  • Upravit
9117
13.7.26 21:39
@teroonka píše: Více

Stačí, běžně vídám inzeráty na praktickou sestru do ambulancí. Problém je, že za to není tolik peněz. U platu sestry dělají významnou část mzdy přesčasy a různé příplatky za směnnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat