Práce a často nemocné děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.2.23 05:41

Práce a často nemocné děti

Jsou tu prosím nějaké maminky školkových dětí, které mají děti často nemocné? Jak to zvládáte s prací? Berete si očr nebo vám hlídají babičky?
Schválně jsem si kvůli tomu i prodlužovala rodičák do 4 let věku dítěte. Teď je jim čerstvě 4 a 6 let a v lednu jsem nastoupila do práce, jsem ve zkušební době. Jen na 4h denně, ale i tak někdo musí hlídat. A je to masakr. Prarodiče jsou daleko a pracují, jenom jedna babička teď šla do důchodu, ale bydlí 100km daleko. Děti by mi pohlídala, ale jen zdravé. Děti by tam musely být celý týden a to se nechce takto sama starat o nemocné děti. Navíc vždycky od nich všechno chytne a pak se z toho sbírá dlouho, jak už má vyšší věk. Takže to s manželem pytlíkujeme, ale už si stěžují u mě i u něj v práci. Např hned jak jsem v lednu nastoupila, tak starší onemocněl a skončil doma na 3 týdny. Pak týden v MŠ a donesli si oba střevní chřipku. Vlastně jsme ještě nikdy neodchodili déle jak 2 tydnyv kuse ve školce. Je to mazec a vlastně ani nevím, jestli vůbec překonám zkušebku? Jak to prosím máte vy? Moc děkuji 🙏

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1709
15.2.23 05:59

Ahoj, moje dcera předškolacka, byla od ledna 7 dní ve školce, jinak je pořád nemocná 🙄 😭 moje mamka pracuje na směny, takže se nějak střídáme, pak chodí, když už není jiná možnost i moje sestřenice hlídat 🤣někdy sestra, prostě kdo může ten jde. Já na OCR byla týden a v práci to nemohli nějak skousnout. Nevím jak to budeme dělat dál, už jsem z toho docela vyčerpaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.2.23 05:59

Jestli tě to utěší, tak podobně. Dneska mám odjet na služebku, dítě v noci zvracelo, teď řeším, co s tím. Čekám, až se vzbudí manžel, jestli s ním zůstane doma on nebo musím prudit po ránu babičku. Na zbláznění. Každý měsíc očr.

• Citovat
  • Upravit
2439
15.2.23 06:01

Snad ti napíše někdo něco pozitivnějšího, ale já to v podstatě k vůli vysoké nemocnosti obou dětí s prací vzdala. Manžel má 24 hod. služby takže se s ním nedalo ani nijak moc střídat. Pak do toho přišel kovid a potřeba syna učit, měl s tím problémy. Nakonec po těch letech mám z toho imunitu nejvíc v háji já. A teď po 11 letech doma (s dvěma krátkými pokusy o práci) mě už myslím nikam na dobrou pozici ani nevezmou. Takže pokud to jen trochu jde, snaž se práci udržet, protože pak je to ještě horší. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
15.2.23 06:07

Moje dcera dokáže vystrihnout i 3 nemoci měsíčně…já i manžel pracujeme na plný úvazek. Babičku máme 1, přes 100km daleko, ale malou si na doleceni…max 3 nebo 4 dny vezme…vzala by si ji i nemocnou ale to já nechci…poslední měsíce to většinou vychází, že je nemocná 2× do měsíce tak se s manželem na OCR stridame a docela to jde…teď jsem s malou v lázních a doufám, že to pomůže…14 dnů já a 14 manžel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
15.2.23 06:07

Ještě dodám že takhle fu gujeme už rok a půl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
15.2.23 06:10

Ahoj. Do osmi let jsem věku dcery jsem se střídala s exmanželem (nicméně on tak 0,25 a já 0,75 poměr) a žila z úspor (zahučely neskutecne peníze v tom). Od jejich osmi let mám úžasnou paní, která přijde jak k nemocné, tak třeba v 6 ráno. Ale byla to dílem dřina a dílem náhoda ji najít a je to, samozřejmě, placená služba.
Edit: ještě ti budou útěchou, že jednak pak už nemocnost klesá.(i dcery tedy také po operaci mandlí) a druhak už pak vydrží i chvíli sami doma. Takže máš tak ještě 2 křížové roky. Pak už se vyjasní:)

Příspěvek upraven 15.02.23 v 06:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22378
15.2.23 06:31

Minuly skolni rok byl masak. Nastoupila jsem po rodicaku a jen na pul uvazek a placala jsem to ruzne. Hned na konci zari kluci mesic nemocni. Pak triletak stridal 3 dny skolka, tyden doma, tyden skolka, tyden doma a takto az do ledna, pak nejake karanteny a na jare oba nestovice. Hlidal kdokololiv mohl a na nestovice jsem mela OCR. Tento skolni rok, kdy je starsi ve skole a mladsi ctyrlete, tak je nemocnost mnohem mensi. Musim zatukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
15.2.23 06:35

Kdybych to řešila dnes, rozhodila bych sítě a hledala adoptivní babi a dědu v místě bydliště. Na vzájemnou výpomoc. Je spousta starších lidí, kteří vnoučata nemají nebo jsou daleko v cizině a vidí je jednou dvakrát do roka. A i oni tu zůstali sami a potřebují občas nejen pomoci, ale cítí se i osamělí.
Hodně štěstí při hledání.
PS: Kdybych měla děti a vnoučata daleko a cítila se osamělá, dělala bych z fleku adoptivní babičku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.2.23 06:42

A loni už do školky chodil? Kolegyně má tři malé děti. Jedno 2.třída a dvě školka. Letošní školní rok je to masakr. Několikrát všechny spálí, střevní chřipka atd. Ona 2× Covid angínu Byla doma s dětmi týden před jarňáky, o prázdninách se doléčovali a vcera-po dnu a půl!!! ve školce opět volali, že má jedno z dětí teplotu. Bez babiček, manžel v jednom měsíci byl snad 2× v práci :zed: střídají se, on víc, protože ona má lepší plat a její práci za ní nikdo neodvede. Masakr naprostý a to ty děti jsou už větší!!!

• Citovat
  • Upravit
9003
15.2.23 06:47

U nás chodí na OČR manžel. On je v práci zastupitelný, já nikoliv. Babičky nevedeme a pomalu každý týden je někomu závidím, protože je to bez nich opravdu těžké :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
15.2.23 06:48

Domluvila bych se s chlapem, zda by na OCR nešel on, aspoň v té zkušebce. Byť je to lidský pochopitelně, ne každý zaměstnavatel to vezme (kamarádka takto ve zkusebce přišla o praci)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8657
15.2.23 07:04

Taky se hlásím do klubu… jsem od září v práci po 7 letech RD. A je to sranda… ve zkusebce to nějakou záhadou šlo, měla jsem očr kazdej měsíc jen asi 2 nebo 3 dny, vždy děcka marodily zároveň a okolo víkendu a vždy jen skolkovy rymicky. Ale pak… prosinec půlka měsíce doma, pak týden volno, takže jsem v práci byla jen týden. A od ledna se děcka (mame 3) střídaly v nestovicich, hezký postupně… az dnes jdou konečně všichni do školky a školy, tak snad tam aspoň týden budou… děs a hrůza. Někdy pohlídat babička, někdy manžel HO, ale i tak je většina na mne a od nového roku jsem byla v práci dohromady asi týden a půl, možná dva týdny. Zaměstnanec roku. Naštěstí časté ocr nemůže být důvodem k výpovědi, ale samozřejmě to může být důvodem k neprodlouzeni smlouvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
15.2.23 07:07

To že často děti marodi je úplně normální.
Poprvé jsem měla práci čistě na noční, takže v noci muž, přes den já. Byl to masakr.
Po druhé jsme šli na protisměny a v akutním případě šel na OCR chlap. Taky masakr ale jinak to nešlo.
No a nyní pracuji po celou dobu RP na trvalém HO ( pracuji hlavně po nocích), takže to tak udrží i první rok školky. A mega akutní bude na HO manžel.
Opět žádná výhra, ale nějaké řešení to mít musí.
Práci kde by častá OCR nevadila jsem nikdy neměla. Jsou takové práce.
Babičky jsme nikdy idaci neměli zdravých ani nemocných dětí. :kytka:
Ony ty děti samozřejmě nemarodí jen 3 měsíce a chápu, že pro zaměstnavatele nebudu výhra, když budu půlku měsíce na OCR. Já si taky nevybírám zaměstnance, který nemá ochotu to řešit. :nevim:, protože tu práci za něj musí někdo udělat, nepočká a problémy to přináší akorát všem.

Příspěvek upraven 15.02.23 v 07:20

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
15.2.23 07:11

Mám jedno dítě, v prosinci nebyla vůbec ve skupince, v lednu dva týdny. Stridam se s manželem a máme dvě babičky ochotne hlídat i nemocné dítě. Jedna je adoptivní. Plus teda oba máme zaměstnavatele, kteří o nás stojí a chápou, že prostě skolkove děti bývají nemocné. Kdyby tyto okolnosti byly jiné, asi bych zůstala doma.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat