Asistentka na živnost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.2.23 19:55

Asistentka na živnost

Mám jeden dotaz. Dnes jsem byla na pohovoru na pozici asistentka ve finančním poradenství. Taková pravá ruka obchodníka, která mu připravuje papíry, komunikuje s obchodními partnery, stará se o kancelář, připravuje kafe, zalévá kytky, píše maily, výkazy, drobné účetnictví, klasika. Je to v Praze. A je to na živnost. Na poloviční úvazek - 4 hodiny denně. Po zaučení po 3 měsících 15000 až 20000. Řekli, že mít živnost je lepší než klasickou smlouvu, víc si můžu vydělat, je tam i kompenzace za to, že de facto nemám placenou dovolenou, nemocenskou, pokud si ji nebudu platit, což budou další výdaje. Nejedná se o svarcsystem? Kdo by z vás do toho šel? Navíc, pohovor byl veden trochu divne. Zeptali se mě, jestli se mi ta nabídka jeví jako zajímavá a že ve středu mezi 13 až 14 hodinou mám volat a rict, jestli do toho půjdu nebo ne a oni mi zase řeknou jejich verdikt, jestli mají zájem rovněž..je tam prý možnost kariérního postupu, flexibilita, různorodost, komunikace…ale já nevím. Bojím se toho svarcsystemu, hodně to tím zavání, ale možná se mýlím. Taky se mi zdá, že ten dotyčný musí mít vždy poslední slovo a je puntičkář. Třeba mi řekl, že se oteplilo, já mu říkám, že jsem ráda, ale ještě má mrznout a on, že on mluvil jen o oteplení. Prosím anonym z osobních důvodu. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
13.2.23 19:58

Je to švarc systém a ne, kompezaci za to že nemáš placenou nemocenskou a nebo dovolenou v tom nemáš.

Naopak musíš si z toho platit pojištění a to jak zákonné, tak se ti dost hodí i to nadstadnardní, třeba pro případ nemoci.

Další výdělek a kariérní postup jedině když taky budeš prodávat pojištění. A ještě ti nejspíš vnutěj aby sis ho od nich koupila

Hledej dál. Víc peněz v čistém dosaneš na částečný úvazek v lidlu a máš hrazené přesčasy, svátky, dovolenou a nemocneskou. Jo a kolegové a kolegyně v Lidlu budou mnohem příjemnější lidé, než pojišťováci co nabízí takovéhle podmínky. A to včetně těch hodně divných kolegů v Lidlu :-D

Příspěvek upraven 13.02.23 v 20:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
13.2.23 20:01

Ani náhodou. Ta mzda by musela být 2× taková. Jinak tě okrádají, a to hodně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
13.2.23 20:05
:mrgreen: :mrgreen:

Je to swarz strašně nevýhodné a budou recnurit dřív nebo později prodávat aby se ti to vůbec vyplatilo..v Praze je straně moc nabídek různých asistentek, recepcnich atd… Když nesežene místo asistentky v Praze tak už nikde.

• Citovat
  • Upravit
115454
13.2.23 20:06

Jojo, je to velmi výhodné. Ale pro ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15709
13.2.23 20:08
@Anonymní píše:
Mám jeden dotaz. Dnes jsem byla na pohovoru na pozici asistentka ve finančním poradenství. Taková pravá ruka obchodníka, která mu připravuje papíry, komunikuje s obchodními partnery, stará se o kancelář, připravuje kafe, zalévá kytky, píše maily, výkazy, drobné účetnictví, klasika. Je to v Praze. A je to na živnost. Na poloviční úvazek - 4 hodiny denně. Po zaučení po 3 měsících 15000 až 20000. Řekli, že mít živnost je lepší než klasickou smlouvu, víc si můžu vydělat, je tam i kompenzace za to, že de facto nemám placenou dovolenou, nemocenskou, pokud si ji nebudu platit, což budou další výdaje. Nejedná se o svarcsystem? Kdo by z vás do toho šel? Navíc, pohovor byl veden trochu divne. Zeptali se mě, jestli se mi ta nabídka jeví jako zajímavá a že ve středu mezi 13 až 14 hodinou mám volat a rict, jestli do toho půjdu nebo ne a oni mi zase řeknou jejich verdikt, jestli mají zájem rovněž..je tam prý možnost kariérního postupu, flexibilita, různorodost, komunikace…ale já nevím. Bojím se toho svarcsystemu, hodně to tím zavání, ale možná se mýlím. Taky se mi zdá, že ten dotyčný musí mít vždy poslední slovo a je puntičkář. Třeba mi řekl, že se oteplilo, já mu říkám, že jsem ráda, ale ještě má mrznout a on, že on mluvil jen o oteplení. Prosím anonym z osobních důvodu. Děkuji.

Klasické lži finančních poradců. Finanční poradce je prostě dobytek, který si neumí normálně vydělávat peníze, tak lidem lže a okrádá je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
13.2.23 20:19

Jako OSVČ Nemáš žádné úvazky, buď mas hlavní nebo vedlejší činnost a od toho se odvijejici odvody státu ( vedlejší jen pokud studujes nebo pracujes). Neměla bys mít jen jednoho vystavovatele faktur - Švarc systém.

• Citovat
  • Upravit
35431
13.2.23 20:22

Pokud budeš dělat je pro ně tak je to swcharz jestli budeš fakturovat ještě někomu dalšímu tak ne. Výhodný to je max pro ně. Si spočítej kolik to zbyde měsíčně peněz když zaplatís sociální, zdravotní a daně plus třeba to nemocensky. Prd prd nic. A s tou dovolenou jim to fakt nevěříš, že ne.
Pryč od toho. Tam tě nečeká nic dobrýho. Lži lži a lži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19567
13.2.23 20:42

Projed si firmu na webu.. uvidis co najdes.. od tohohle ruce pryc :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
13.2.23 20:47

Nebuď blázen. Najdi si něco jiného. Tohle jsou vyčuránci :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1152
13.2.23 20:51

Zamysli se, kdo by tě „platil“. Oni, na základě toho, kolik prodají finančních produktů. Taky ti teda nejspíš nemusí dát nic, nemáš smlouvu, tak nazdar. Pokud se pletu, klidně mě někdo opravte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
13.2.23 20:51

Ahoj, pracuji na živnost, též administrativní podpora, ale ne ve financích nebo pojistove. Ale ve stavebnictví.
Mě to tedy baví a msylim si, že za mě u me výhodné.
Mám 3 děti, do města daleko celou dobu jsem dělala online, teď jezdím 2× týdne do kanclu, mám to daleko, hodinu cesty. Ale cestu mi proplaci. Mám základ 33tis+cestu + cca12tis provize, ta se liší. Začínala jsem na 10tis, kdyz jsem byla těhotná s prvním. A dělala jen online.
No asi líp bych nenašla, hlavně s dětmi.. dojíždění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
13.2.23 21:03
@Anonymní píše:

Je to švarcsystém, pokud máte dělat jen pro jednu firmu. Pro vás dost nevýhodné zdá se mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2637
13.2.23 21:05

Je to strašně málo peněz na živnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101427
13.2.23 21:12
@JancaS84 píše:
Pokud budeš dělat je pro ně tak je to swcharz jestli budeš fakturovat ještě někomu dalšímu tak ne. Výhodný to je max pro ně. Si spočítej kolik to zbyde měsíčně peněz když zaplatís sociální, zdravotní a daně plus třeba to nemocensky. Prd prd nic. A s tou dovolenou jim to fakt nevěříš, že ne.
Pryč od toho. Tam tě nečeká nic dobrýho. Lži lži a lži.

Svarc neni o tom, zda fakturujes jednomu nebo vice odběratelům, ale zda prace vykazuje znaky zavisle činnosti. A pokud vykazuje, tak to svarc je, i kdyby fakturovala deseti dalším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat