Překročení limitu DPČ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Překročení limitu DPČ
Pěkný den, doufám, že mi někdo z vás poradí. ![]()
Jsem evidována na ÚP, mám napsanou smlouvu na DPČ a do toho jsem měla ještě jednorázovou smlouvu na DPČ. Na tu jednorázovou jsem si vydělala 1800,– a na tu druhou budu mít tento měsíc nějakých 7500,–. Na internetu jsem se dočetla, že se ty smlouvy sčítají a můžu si vydělat maximálně půlku minimální mzdy. Když ale tohle sečtu, bude to víc než půlka minimální mzdy. Co mám dělat? ![]()
Na ÚP mi nikdo neřekl ani půl slova, bylo mi řečeno, že můžu pracovat na HPP nebo DPČ a že pak budu dokládat akorát své příjmy, to je vše a byla bych nerada, kdyby mě vyhodili. V květnu mě čeká poslední náhradní termín maturity, takže proto jsem na ÚP. Myslíte si, že by to šlo kdyžtak nějak vyřešit se mzdovou účetní, aby mi upravila výplatnici nebo to pracák vezme a dá mi nějakou výstrahu?
Omlouvám se, že je to tak dlouhé a předem děkuji za jakoukoliv radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To co si napsala sem si vytiskni dej to na ten UP a oni to vyřeší.
- Citovat
- Upravit
@Katkakatka961 píše:
Pěkný den, doufám, že mi někdo z vás poradí.
Jsem evidována na ÚP, mám napsanou smlouvu na DPČ a do toho jsem měla ještě jednorázovou smlouvu na DPČ. Na tu jednorázovou jsem si vydělala 1800,– a na tu druhou budu mít tento měsíc nějakých 7500,–. Na internetu jsem se dočetla, že se ty smlouvy sčítají a můžu si vydělat maximálně půlku minimální mzdy. Když ale tohle sečtu, bude to víc než půlka minimální mzdy. Co mám dělat?
Na ÚP mi nikdo neřekl ani půl slova, bylo mi řečeno, že můžu pracovat na HPP nebo DPČ a že pak budu dokládat akorát své příjmy, to je vše a byla bych nerada, kdyby mě vyhodili. V květnu mě čeká poslední náhradní termín maturity, takže proto jsem na ÚP. Myslíte si, že by to šlo kdyžtak nějak vyřešit se mzdovou účetní, aby mi upravila výplatnici nebo to pracák vezme a dá mi nějakou výstrahu?
Omlouvám se, že je to tak dlouhé a předem děkuji za jakoukoliv radu
Mzdová účetní ti pásku opravdu neupraví, to ani nezkoušej. Jedině se domluvit, že by ti něco napsali až do dalšího měsíce když nebudeš mít tu jednorázovou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katkakatka961 píše:
Pěkný den, doufám, že mi někdo z vás poradí.
Jsem evidována na ÚP, mám napsanou smlouvu na DPČ a do toho jsem měla ještě jednorázovou smlouvu na DPČ. Na tu jednorázovou jsem si vydělala 1800,– a na tu druhou budu mít tento měsíc nějakých 7500,–. Na internetu jsem se dočetla, že se ty smlouvy sčítají a můžu si vydělat maximálně půlku minimální mzdy. Když ale tohle sečtu, bude to víc než půlka minimální mzdy. Co mám dělat?
Omlouvám se, že je to tak dlouhé a předem děkuji za jakoukoliv radu
No tisknout a dávat něco na úp bych nedávala, vyrazí tě. Oni nemají ochotu pomoci.
Na ÚP dokládáš nějaké potvrzení o výdělku, ne? Aspoň to tak bylo.
Takže ano, zkus se domluvit s mzdovou účetní ať napíše menší výdělek, tak aby ti to vyšlo.
V minulosti jsem se taky takhle domluvila ve firmě s účetní a nebyl jediný problém
- Citovat
- Upravit
@ludmilaadamkova Řešila bych to přímo s paní na ÚP, ale je tu ta možnost, že mě vyhodí, protože ji to třeba vůbec nebude zajímat a já vlastně poruším ty jejich pravidla, proto to tam nechci zatím moc tahat a myslela jsem, že mi tady někdo třeba poradí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katkakatka961 píše:
@ludmilaadamkova Řešila bych to přímo s paní na ÚP, ale je tu ta možnost, že mě vyhodí, protože ji to třeba vůbec nebude zajímat a já vlastně poruším ty jejich pravidla, proto to tam nechci zatím moc tahat a myslela jsem, že mi tady někdo třeba poradí.
Jediná šance je domluvit se s účetní aby ti hodiny převedla do dalšího měsíce. Ovšem bude to na její ochotě. Jinak ž DPC se odvádí zdravotní a sociální. Takže na to se dá přijít.. na to je lepší DPP.
- Citovat
- Upravit
@smajlik345 Ano, dokládám výdělky. S tím, že vlastně za měsíc leden budu mít 1800 a k tomu cca 7500 a tím pádem to bude přes 7600 a mohou mě vyhodit. Jenže mi to nikdo na ÚP neřekl, já to nevěděla, že se to sčítá a teď si nevím rady. 15. mi přijde výplata, tak uvidím jak to bude vypadat a kdyžtak to budu muset řešit s účetní, protože jinak nevím, jestli by je na ÚP zajímaly nějaké moje kecy, že mi to nikdo neřekl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ludmilaadamkova píše:
Jediná šance je domluvit se s účetní aby ti hodiny převedla do dalšího měsíce. Ovšem bude to na její ochotě. Jinak ž DPC se odvádí zdravotní a sociální. Takže na to se dá přijít.. na to je lepší DPP.
DPP nemuze mit na UP vůbec…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ludmilaadamkova tak pokud se na to dá přijít, tak je to blbý, protože mě pak vyhodí tak i tak tedy.. To je v háji pěkně. Ještě mě napadlo, že bych navehla účetní, aby mně napsala třeba 20 hodin a zbytek hodin třeba na moji babičku, takhle jsem to jednou měla v obchodě, ale vůbec nevím, jestli by to tak šlo. Vůbec si nevím rady ale, nikdo mi nic neřekl a teď to musím řešit no. Ráda bych dělala na dpp ale skrz ten pracak nemuzu no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katkakatka961 píše:
@smajlik345 Ano, dokládám výdělky. S tím, že vlastně za měsíc leden budu mít 1800 a k tomu cca 7500 a tím pádem to bude přes 7600 a mohou mě vyhodit. Jenže mi to nikdo na ÚP neřekl, já to nevěděla, že se to sčítá a teď si nevím rady. 15. mi přijde výplata, tak uvidím jak to bude vypadat a kdyžtak to budu muset řešit s účetní, protože jinak nevím, jestli by je na ÚP zajímaly nějaké moje kecy, že mi to nikdo neřekl
To je ale logické že se to sčítá… prostě výdělek.. tak to bys mohla si dát 4 výdělky po 5tis a být na pracáku.. asi nee žee? A pochybuji že ti něco účetní teď opraví když se za dva dny posílá výplata… to má uzavřené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katkakatka961 píše:
@smajlik345 Ano, dokládám výdělky. S tím, že vlastně za měsíc leden budu mít 1800 a k tomu cca 7500 a tím pádem to bude přes 7600 a mohou mě vyhodit. Jenže mi to nikdo na ÚP neřekl, já to nevěděla, že se to sčítá a teď si nevím rady. 15. mi přijde výplata, tak uvidím jak to bude vypadat a kdyžtak to budu muset řešit s účetní, protože jinak nevím, jestli by je na ÚP zajímaly nějaké moje kecy, že mi to nikdo neřekl
No, tim, ze ti to nikdo neřekl, bych fakt neoperovala, protože si urcite podepisovala poučení, kde to bylo. A jinak nahlasila si pred zacatkem tu druhou DPC?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
DPP nemuze mit na UP vůbec…
Aha… No v tom případě mrte lidí překračuje zákon neb tedy spousta lidí je na UP a pracuje na DPP. ![]()
- Citovat
- Upravit
@ludmilaadamkova píše:
Aha… No v tom případě mrte lidí překračuje zákon neb tedy spousta lidí je na UP a pracuje na DPP.
Proc myslis, ze je chteji registrovat, myslim nově ty DPP… Tohle je jeden z důvodů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Proc myslis, ze je chteji registrovat, myslim nově ty DPP… Tohle je jeden z důvodů.
Hlavně dřív to byl naprostý standart u dlouhodobě nezaměstnaných na UP že měli t lidí třeba 2-3 DPP… Když jsem třeba byla na brigádě v obchodě s oblečením ( student) tak tam na protismene byla holka co byla 2 roky na UP.
- Citovat
- Upravit
@Katkakatka961 píše:
@ludmilaadamkova tak pokud se na to dá přijít, tak je to blbý, protože mě pak vyhodí tak i tak tedy.. To je v háji pěkně. Ještě mě napadlo, že bych navehla účetní, aby mně napsala třeba 20 hodin a zbytek hodin třeba na moji babičku, takhle jsem to jednou měla v obchodě, ale vůbec nevím, jestli by to tak šlo. Vůbec si nevím rady ale, nikdo mi nic neřekl a teď to musím řešit no. Ráda bych dělala na dpp ale skrz ten pracak nemuzu no.
No… Jenže oni 15 nejpozději peníze odesílají zítra je 13 ty mzdy už má mzdovka uzavřený. To už s tím nic dělat nebude.
- Citovat
- Upravit