Vzali byste takové místo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Nejistou smlouvu jedině pokud by to sebou neslo výrazné výhody - zvýšení platu a nebo jiné lepší podmínky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nezní to blbě. Je to příležitost. Já se takto dostala k velmi přinosným zkušenostem, znalostem a dovednostem. Navíc pokud by ti to zajistilo budoucnost o práci, ktera tě zajímá a baví, tak je to super.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Vím, že se budu muset rozhodnout sama. Ale i tak mě zajímá názor jiných.
Mám smlouvu na dobu určitou do konce července. Mohla bych ve stejné firmě nastoupit jako zástup za nemoc. Daný zaměstnanec bude mít rok od nástupu na neschopenku v červnu. Vypadá to tak na rok a půl marodění. Ve firmě možná bude i jiná možnost uplatnění na dobu určitou, ale není to vůbec jisté.
Ten zástup bych měla téměř jistý, ale stále přemýšlím, zda se to vůbec „vyplatí“. Na délku marodění to vychází stejně, jako moje smlouva. Ale na tomto místě bych získala zkušenosti s prací, které by byly jedinečné. Kdyby dotyčný zaměstnanec šel do důchodu, tak je téměř jisté, že místo podědím.Ano, zní to blbě, no.
![]()
já bych to brala - buď to vyjde nebo ne, většinou to vyjde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou píše:
Nejistou smlouvu jedině pokud by to sebou neslo výrazné výhody - zvýšení platu a nebo jiné lepší podmínky.
Nic z toho by nebylo.
@Trojlístek píše:
Nezní to blbě. Je to příležitost. Já se takto dostala k velmi přinosným zkušenostem, znalostem a dovednostem. Navíc pokud by ti to zajistilo budoucnost o práci, ktera tě zajímá a baví, tak je to super.
O ty zkušenosti, znalosti a dovednosti by mi šlo. Jistou budoucnost by toto místo v tuto chvíli rozhodně nemělo. Zaměstnanec se může kdykoliv vrátit. Byť jsou informace takové, že marodění 1-1,5 roku. Příští rok by mohl jít do předčasného důchodu.
@stinga píše:
já bych to brala - buď to vyjde nebo ne, většinou to vyjde
I přes nejistotu, že se přeci jen např. v květnu může vrátit? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Mám smlouvu na dobu určitou do konce července. Mohla bych ve stejné firmě nastoupit jako zástup za nemoc. Daný zaměstnanec bude mít rok od nástupu na neschopenku v červnu. Vypadá to tak na rok a půl marodění. Ve firmě možná bude i jiná možnost uplatnění na dobu určitou, ale není to vůbec jisté.
Ten zástup bych měla téměř jistý, ale stále přemýšlím, zda se to vůbec „vyplatí“. Na délku marodění to vychází stejně, jako moje smlouva. Ale na tomto místě bych získala zkušenosti s prací, které by byly jedinečné. Kdyby dotyčný zaměstnanec šel do důchodu, tak je téměř jisté, že místo podědím.Ano, zní to blbě, no.
![]()
No mě dost zaráží ta délka nemocenské rok a půl. Po roce bude muset dotyčný žádat u OSSZ prodloužení a vůbec není jisté, že mu to prodlouží… Takže taky může nastoupit třeba už v tom červnu a nebo vůbec. Tu nynější smlouvu, ti prodloužit na neurčito nechtějí? Já bych to třeba i vzala, ale rozhlížela se dost i jinde a pokud by byla šance mít něco jistějšího, tak bych neváhala tuto nejistotu opustit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Finkaa píše:
No mě dost zaráží ta délka nemocenské rok a půl. Po roce bude muset dotyčný žádat u OSSZ prodloužení a vůbec není jisté, že mu to prodlouží… Takže tady může nastoupit třeba už v tom červnu a nebo vůbec. Tu nynější smlouvu, ti prodloužit na neurčito nechtějí? Já bych to třeba i vzala, ale rozhlížela se dost i jinde a pokud by byla šance mít něco jistějšího, tak bych neváhala tuto nejistotu opustit.
Prodloužení opravdu nehrozí. Bohužel. Kdyby tu byla šance na prodloužení, tak se o toto místo nezajímám.
Vnímám to tak, že budu znovu ve zkušební době, takže kdyby se něco objevilo zajímavějšího, tak můžu v klidu odejít a neřešit 2 měsíce výpovědní dobu. I když v této firmě jsem spokojená. Velmi.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
I přes nejistotu, že se přeci jen např. v květnu může vrátit?
no a máš co ztratit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Daný zaměstnanec má onkologické onemocnění. Čeká jej nějaká operace a radioterapie.
- Citovat
- Upravit
@stinga píše:
no a máš co ztratit?
Byla bych dřív na pracáku. Místa u nás nejsou.
Dívám se pravidelně.
- Citovat
- Upravit
Já jsem vzala místo na osm měsíců právě kvůli té zkušenosti a odbornosti, ke které bych se jinak nedostala.
- Citovat
- Upravit
Takže volba je buď zástup za nemoc na rok minimálně anebo pracák? Tak to je podle mě jednoduché rozhodování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prodloužení opravdu nehrozí. Bohužel. Kdyby tu byla šance na prodloužení, tak se o toto místo nezajímám.Vnímám to tak, že budu znovu ve zkušební době, takže kdyby se něco objevilo zajímavějšího, tak můžu v klidu odejít a neřešit 2 měsíce výpovědní dobu. I když v této firmě jsem spokojená. Velmi.
Budeš mít jen změnu pracovní smlouvy - funkce a délka pracovního poměru, bez zkušební doby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, zní to blbě, no.

Ten zástup bych měla téměř jistý, ale stále přemýšlím, zda se to vůbec „vyplatí“. Na délku marodění to vychází stejně, jako moje smlouva. Ale na tomto místě bych získala zkušenosti s prací, které by byly jedinečné. Kdyby dotyčný zaměstnanec šel do důchodu, tak je téměř jisté, že místo podědím.