Překročení limitu DPČ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@j.a.n.i1 ano, nahlášené mám obě dvě. Ta druhá byla fakt jen na leden, tu už mít nebudu, prostě jednorázovka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ludmilaadamkova já tomu fakt nerozumím, takže se zeptám úplně blbě.. To by se k tomu nemohla ta účetní nějak vrátit? A poupravit to nejak, jsem fakt zoufalá. A paní asi moc na ÚP nrbude zajímat, že jsem prostě překročila ten limit, že jsem o tom nevedela
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katkakatka961 píše:
@smajlik345 Ano, dokládám výdělky. S tím, že vlastně za měsíc leden budu mít 1800 a k tomu cca 7500 a tím pádem to bude přes 7600 a mohou mě vyhodit. Jenže mi to nikdo na ÚP neřekl, já to nevěděla, že se to sčítá a teď si nevím rady. 15. mi přijde výplata, tak uvidím jak to bude vypadat a kdyžtak to budu muset řešit s účetní, protože jinak nevím, jestli by je na ÚP zajímaly nějaké moje kecy, že mi to nikdo neřekl
Vždy to bylo nanejvýš polovina minimální mzdy, takže že jsi o tom nevěděla, tě pošlou někde. Prostě je určeno a teď si nejsem jistá, že si můžeš vydělat do 8 500 kč, kolik DPČ budeš mít už je tvá věc.
Ale jinak řeš to s účetní nejlépe zítra nebo co nejdřív. Já dostala výplatu na účet klidně i 10 000 kč, ale na papír mi účetní napsala jen to co mohla a nikdo nic neřešil. ÚP neměl jak zjistit, že jsem dostala na účet víc.
Ale nevím jak je to teď. Zda účetní vypíše jen papír z ÚP nebo co ![]()
- Citovat
- Upravit
@Katkakatka961 píše:
@j.a.n.i1 ano, nahlášené mám obě dvě. Ta druhá byla fakt jen na leden, tu už mít nebudu, prostě jednorázovka.
nechci teda navádět k podvodu, ale přijde někdo na to pokud ten papír s 1800 nedoneseš? To by ses pak vešla ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@welovefashion myslím si, že ano, protože už tam mám nahlášenou tu dohodu, tím pádem budu muset doložit příjem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 možná to je logické, ale mně to nedošlo, k tomu jsem ještě našla článek někde z práva pro všechny, kde se píše
okud zaměstnanec pracuje na DPČ u více zaměstnavatelů, počítá se limit u každého zaměstnavatele zvlášť. Pokud má zaměstnanec více DPČ u jednoho zaměstnavatele, odměny z DPČ se sčítají.
Tak jsem z toho trochu jelen, protože mám DPČ každou u jiného zaměstnavatele, takže nevím jak to je, ale modlím se, aby mě nevyhodili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katkakatka961 píše:
@KKK85 možná to je logické, ale mně to nedošlo, k tomu jsem ještě našla článek někde z práva pro všechny, kde se píšeokud zaměstnanec pracuje na DPČ u více zaměstnavatelů, počítá se limit u každého zaměstnavatele zvlášť. Pokud má zaměstnanec více DPČ u jednoho zaměstnavatele, odměny z DPČ se sčítají.
Tak jsem z toho trochu jelen, protože mám DPČ každou u jiného zaměstnavatele, takže nevím jak to je, ale modlím se, aby mě nevyhodili.
To je sice pravda, ale tím je myšleno, když máš DPČ a nejsi nahlášená na ÚP.
Když jsi na ÚP tak tam se to sčítá
- Citovat
- Upravit
@smajlik345 tak to jsem nevěděla, nikdo mi to neřekl a jak tu někdo psal, že jsem určitě něco podepisovala, tak si fakt nejsem vědoma toho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katkakatka961 Bohužel neznalost zákona neomlouvá ![]()
Podepíšeš jim A4 kde jsou 2 řádky, že jsi byla přijatá do registrace a seznámená s tím co můžeš a co musíš. Tak nějak, já už si to z hlavy nepamatuji, ale je to z 1 jedné třetiny popsaná A4
A domů dostaneš minimálně 1 dvojlist (tak to aspoň bývalo), kde je miniaturním písmem napsáno co vše můžeš a musíš.
- Citovat
- Upravit
@smajlik345 tomu rozumím. Volala jsem zaměstnavateli, říkal, že to zkusí pořešit a uvidí co se dá dělat, tak nezbývá asi než doufat, jelikož žádná rada, co by mě zachránila asi není. Kdyby mě vyhodili, to pak můžu jít pracovat jak na hpp tak dpc/dpp s tím že si platím zdravko sama? Vůbec nevím jak to chodí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katkakatka961 píše:
@smajlik345 tomu rozumím. Volala jsem zaměstnavateli, říkal, že to zkusí pořešit a uvidí co se dá dělat, tak nezbývá asi než doufat, jelikož žádná rada, co by mě zachránila asi není. Kdyby mě vyhodili, to pak můžu jít pracovat jak na hpp tak dpc/dpp s tím že si platím zdravko sama? Vůbec nevím jak to chodí
Jj, kdyby tě vyhodili, tak únor máš zdravotní pojištění zaplacené. Takže nahlásíš na zdravotní pojišťovnu, že nejsi na úp, ale jsi OBZP (osoba bez zdanitelných příjmu) a platíš cca 2300 kč měsíčně na zdravotním pojištění, sociální platit nemusíš.
Je to nějak do 10 000 kč výdělku, ale na zdravotní pojišťovně tě budou informovat
- Citovat
- Upravit
@welovefashion píše:
nechci teda navádět k podvodu, ale přijde někdo na to pokud ten papír s 1800 nedoneseš? To by ses pak vešla ne?
Logicky prijde, když bude chybet doložení prijmu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smajlik345 píše:
Jj, kdyby tě vyhodili, tak únor máš zdravotní pojištění zaplacené. Takže nahlásíš na zdravotní pojišťovnu, že nejsi na úp, ale jsi OBZP (osoba bez zdanitelných příjmu) a platíš cca 2300 kč měsíčně na zdravotním pojištění, sociální platit nemusíš.
Je to nějak do 10 000 kč výdělku, ale na zdravotní pojišťovně tě budou informovat
Ale ona nic takoveho hlasit nebude, neni osoba bez zdanitelnych prijmu, když ma dpč na 7500, tak pouze nahlasi zamestnavatelu, ze uz neni na UP a on ji atrhne zdravotní z minimalni mzdy a je vyreseno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katkakatka961 píše:
Oznam zaměstnavateli že od března potřebuješ HPP úvazek, třeba poloviční
, takový, aby odpovídal hodinám. Budeš mít zaplacené sociální i zdravotní, navíc nárok na dovolenou, nemocenskou atd. A pak nemusíš vůbec nic řešit s úřady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sisika9 píše:
Oznam zaměstnavateli že od března potřebuješ HPP úvazek, třeba poloviční, takový, aby odpovídal hodinám. Budeš mít zaplacené sociální i zdravotní, navíc nárok na dovolenou, nemocenskou atd. A pak nemusíš vůbec nic řešit s úřady.
To ma i ste dpc a i ta dovolena se da ve smlouve domluvit. A s urady nemusi nic resit ani u te dpc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit