Referent oboru majetkové správy

Anonymní
11.2.23 10:02

Referent oboru majetkové správy

Hezký den maminky,

Prosím nepracuje tu někdo jako referent oboru majetkové správy?
Mohla bych poprosit o zkušenosti s touto pozicí?
Jaká je skutečná náplň práce? Náročnost?
Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3957
11.2.23 13:48

Obor nebo odbor??? A na kterém úřadě? Obecní/městský nebo nějaký státní?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
11.2.23 13:52

Zeptej se přímo tam kde se chceš hlásit. Práce se může dost lišit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.23 14:00
@werajsik píše:
Obor nebo odbor??? A na kterém úřadě? Obecní/městský nebo nějaký státní?? :think:

Pardon, odboru :oops: úřad je městský.

• Citovat
  • Upravit
19388
12.2.23 09:36
@Anonymní píše:

Známá pracovala pod městem, podle mě je to náročnější než třeba na ÚP, ale ono se to může lišit MěÚ od MěÚ.
Chodila i do terénu kontrolovat atd., ale prostě běž do toho a uvidíš.
Nebála bych se toho a vše záleží od toho, jaký úsek budeš mít ba starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
12.2.23 14:48
@Anonymní píše:

Jak to funguje na městském úřadě, netuším. Já jsem ve státním. Ale řekla bych, že agenda bude celkem podobná - tj. administrace spojená s vedením majetku ve vlastnictví daného města. I ty výjezdy do terénu jsou pravděpodobné. Taky jezdíme na kontroly pozemků/staveb, abychom měli aktuální foto, jak vypadají pozemky/stavby v terénu, nejen z ortofotomapy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
12.2.23 14:56
@Anonymní píše:
Hezký den maminky,Prosím nepracuje tu někdo jako referent oboru majetkové správy?
Mohla bych poprosit o zkušenosti s touto pozicí?
Jaká je skutečná náplň práce? Náročnost?
Děkuji za odpovědi.

odbor majetkové správy má velmi široké zaměření - městské byty, zábory veřejného prostranství, údržba zeleně, pronájem zahrádek, chodníky, dopravní značky - takže záleží co přesně budeš dělat, do terénu chodí téměř všichni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
12.2.23 14:56
@g.sandova píše:
Známá pracovala pod městem, podle mě je to náročnější než třeba na ÚP, ale ono se to může lišit MěÚ od MěÚ.
Chodila i do terénu kontrolovat atd., ale prostě běž do toho a uvidíš.
Nebála bych se toho a vše záleží od toho, jaký úsek budeš mít ba starosti.

Vidíš a já si to nemůžu vynachválit :lol: Je tedy pravda, že jsem ve státním. Ale náplň práce mě baví. U nás třeba zjišťujeme historii pozemku/stavby - tzn. jak a z čeho vlastně pozemek vznikl a jak jej nabyl stát, atd. V tomhle jsem se fakt našla.
Já bych třeba nechtěla pracovat na tom ÚP a už vůbec ne „u dávek“. My sice s lidmi jednáme, občas je to složité jednání, ale není to denně, jak třeba na tom ÚP :lol:
Jinak samozřejmě, že občas s nějakými postupy nesouhlasím, ale já jakožto referent to fakt neovlivním a hlavně to je na jinou kapitolu :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
12.2.23 15:00

@werajsik ok, vždyť já to vůbec nehanim a vůbec jsem o ÚP nemluvila v souvislosti s dávkami, ale s majetkovým.
Vždyť ji píšu, ať jde do toho, jen jsem chtěla říct, že nebude nen počítat židle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
12.2.23 15:09
@g.sandova píše:
@werajsik ok, vždyť já to vůbec nehanim a vůbec jsem o ÚP nemluvila v souvislosti s dávkami, ale s majetkovým.
Vždyť ji píšu, ať jde do toho, jen jsem chtěla říct, že nebude nen počítat židle

JJ to máš pravdu, je fakt, že to není pro každého. Byla u nás kolegyně, která před tím pracovala na MěÚ na občankách, a u nás jí ta náplň zkrátka nevyhovovala - že vlastně „běhá“ (obrazně řečeno) od spisu ke spisu a v každém spise dělá jiný úkon, každý spis je v jiné fázi, a vlastně neví co bude dělat zítra. Teď je jinde, kde má opravdu stálou náplň práce, dělá stále dokola tentýž úkon a vyhovuje jí to.
Já jsem takovou podobnou náplň (stále stejný úkon) měla v zaměstnání před první mateřskou a vrátit bych už se k tomu nechtěla :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.23 19:36
@Cenarius píše:
Zeptej se přímo tam kde se chceš hlásit. Práce se může dost lišit.

Takže je v pohodě tam zajít a referentky se přímo zeptat, co to obnáší? Nebo za vedoucí?

• Citovat
  • Upravit
3957
12.2.23 20:15
@Anonymní píše:
Takže je v pohodě tam zajít a referentky se přímo zeptat, co to obnáší? Nebo za vedoucí?

Tak pokud mají inzerát, že hledají někoho na tuto pozici, tak bych se normálně zeptala na pohovoru. Ale bych řekla, že na tom pohovoru ti sami řeknou, co daná pozice obnáší.. A navíc, není v tom inzerátu alespoň v kostce, co bude náplň práce na této pozici?? Většinou to v těch inzerátech totiž bývá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat