Jak vyřídit OČR?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12.2.23 07:03

Jak vyřídit OČR?

Ráda bych se prosím zeptala, jestli mohu jít na OČR pouze po 7 odpracovaných dnech v práci a jak si to vyřídit.
Rodičovský příspěvek mi končí 11.3., ale už teď od února jsem nastoupila do práce na HPP. Problém je ten, že jsem měla mít hlídání u babiček teď na jarní prázdniny ale děti chytily ve školce nějakou střevní chřipku a zvrací mi tu jeden přes druhého. Takto je bohužel nikam dát nemohu a babičky je samozřejmě takto nemocné ani nechtějí. Manžel zrovna tento je na služebce, tak nemůže zaskočit ani on. Vím, že je to blbý, ale prostě se to zrovna sešlo tak blbě, že nemám jinou možnost. Mám prosím na očr nárok, když mám odpracovaných zatím pouze 7 dní? A jak se očr vyřizuje? Zatím nikdy jsem to řešit nemusela. Moc děkuji 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26847
12.2.23 07:10
@receptyzcukety píše:
Ráda bych se prosím zeptala, jestli mohu jít na OČR pouze po 7 odpracovaných dnech v práci a jak si to vyřídit.
Rodičovský příspěvek mi končí 11.3., ale už teď od února jsem nastoupila do práce na HPP. Problém je ten, že jsem měla mít hlídání u babiček teď na jarní prázdniny ale děti chytily ve školce nějakou střevní chřipku a zvrací mi tu jeden přes druhého. Takto je bohužel nikam dát nemohu a babičky je samozřejmě takto nemocné ani nechtějí. Manžel zrovna tento je na služebce, tak nemůže zaskočit ani on. Vím, že je to blbý, ale prostě se to zrovna sešlo tak blbě, že nemám jinou možnost. Mám prosím na očr nárok, když mám odpracovaných zatím pouze 7 dní? A jak se očr vyřizuje? Zatím nikdy jsem to řešit nemusela. Moc děkuji 🙏

Narok mas. Ale placene jen ty jako osoba, ktera jeste pobira RP.
Zitra volej pediatra nebo s detmi dojdi k pediatrovi. Ten ti vystavi doklad ocr. Ten vyplnis a odevzdas v zamestnani. Pri ukonceni ti pediatr potvrdi konec.
Narok mas na dobu nezbytne nutnou, placenych je 9 kalendarnich dnu (15 u osamnelych rodicu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.23 07:22
@cecetka píše:
Narok mas. Ale placene jen ty jako osoba, ktera jeste pobira RP.
Zitra volej pediatra nebo s detmi dojdi k pediatrovi. Ten ti vystavi doklad ocr. Ten vyplnis a odevzdas v zamestnani. Pri ukonceni ti pediatr potvrdi konec.
Narok mas na dobu nezbytne nutnou, placenych je 9 kalendarnich dnu (15 u osamnelych rodicu).

Myslím, že 5 dnů snad bude stačit. A to to musím odnést do zaměstnání hned ten den? Protože jet mhd s blicími dětmi si moc nedovedu představit 🙈 nějaká maminka říkala, že se to dělá elektronicky, ale už je to dlouho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26847
12.2.23 07:33

https://www.cssz.cz/osetrovne
Na zpusobu se domluv se zamestnavatelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
12.2.23 07:39

Já nosím oba papíry až když se vrátím do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35455
12.2.23 08:14
@receptyzcukety píše:
Myslím, že 5 dnů snad bude stačit. A to to musím odnést do zaměstnání hned ten den? Protože jet mhd s blicími dětmi si moc nedovedu představit 🙈 nějaká maminka říkala, že se to dělá elektronicky, ale už je to dlouho :think:

Elektronicky to nikdy nebylo. Jen za covidu byl ten papír online ale stejně se to muselo vytisknout a dát v práci.
Domluv se v práci jestli to budou chtít hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13711
12.2.23 09:36

Normálně zavolej do práce, že máš nemocné děti a zítra k doktorovi, on ti vystaví OCR na dálku, nemusíš nikam s dětmi teď chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35455
12.2.23 10:57
@AnastazieB píše:
Normálně zavolej do práce, že máš nemocné děti a zítra k doktorovi, on ti vystaví OCR na dálku, nemusíš nikam s dětmi teď chodit.

Ale zajít pro ten papír někdy musí, stejně tak ho můžou chtít i v práci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
12.2.23 10:59
@AnastazieB píše:

Nebo taky nevystavi, ne vsichni lékaři ordinuji po telefonu… Nicméně zavolat tam je určitě dobré a pak se ridit pokyny doktora a zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
12.2.23 11:11
@receptyzcukety píše:
Myslím, že 5 dnů snad bude stačit. A to to musím odnést do zaměstnání hned ten den? Protože jet mhd s blicími dětmi si moc nedovedu představit 🙈 nějaká maminka říkala, že se to dělá elektronicky, ale už je to dlouho :think:

Zavolej do práce, já to nosím klidně 14ndni po nemoci a nikdo to neřeší. Elektronický to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat