Vysněná práce a miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Já to zvládla bez hlídání, plný home office. Za cenu neuvěřitelného vyčerpání a zhroucení. Většinu té doby si pamatuju jen z fotek, vzpomínky nemám, jen útržky a ty teda nejsou hezký. Dcera teda v noci nespala, ve dne jen v jedoucím kočáře. Takže za mě ne, jedině se spacím miminem a armádou hlídačů.
Edit - tohle bylo u druhýho dítěte, se starší dcerou jsem napsala diplomku a udělala mgr státnice - ale ta taky spala a babičky hojně hlídaly. Mladší začal kdokoli hlídat až kolem 9 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily Evans Já možnost home office ani nemám, nebo tedy částečně mám ale bylo mi řečeno že lepší bude když budu normálně v práci.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Lily Evans Já možnost home office ani nemám, nebo tedy částečně mám ale bylo mi řečeno že lepší bude když budu normálně v práci.
Je to na tobě, musíš sama posoudit jestli kojíš a chceš kojit dál, jestli ti dítě vezme flašku, jestli ti nebude chybět čas s dítětem… Je to strašně individuální, mně výlety do kanclu od pětiměsíční moc dobře nedělaly, byť ona to s tatínkem zvládla skvěle. Pak jak byla starší tak už pohoda, ale za mě bylo v pěti měsících brzo a kdybych počkala do roka, nic by se nestalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jaký budeš mít úvazek? Já nastupovala do práce v půl roce dcery, byla to práce co se neodmítá, v místě bydliště. Ale chodila jsem jen na jedno dopoledne a jedno odpoledne. Manžel si snížil úvazek na 0,8 (dělá v IT, tak mohl dělat i částečně doma) a střídali jsme se. Výhodou bylo, že bydlíme na malém městě, kde se dá všude dojít pěšky, tak jsme si často dítě předávali třeba v parku, já šla do práce, manžel z práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V devíti měsících dcery jsem dostala nabidku na praci snů. Hodně peněz, hodně benefitů, úžasná organizace, téma, které je mi blízké, babička po ruce. Nevzala jsem to. Čas strašně letí a ten s dcerou už se nevrátí, zatímco nabídek na práci může přijít ještě spousta. To pro mě bylo rozhodující a musím říct, že nelituji. Teď je dcerce dva a půl a cekam další mimco. Ale každý má priority jinde. A ještě, zakladatelko, v pěti měsících dcery jsem měla pocit, že zvládnu všechno. Byla hodně miminko. No, jak začala být pohyblivá, je to o dost horší. Tak je třeba zvážit i tohle.
- Citovat
- Upravit
Dostala jsem nabidku na svou vysnenou praci, kdyz bylo malemu pul roku. Moc me to bylo lito, ale odmitla jsem a nelituji. Dneska chodim do prace, rozhodne ne to te vysnene, na 0,8 deti uz ve skole a skolce. Ale stejne jsou chvile, kdy si postesknu, ze uz s nimi nemohu byt. Prace ti neutece, budes do ni chodit jeste doooost dlouho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud o tom uvazujes, tak to alespoň zkus, za to nic nedáš. Zvladt, když je to práce snů.
Víš co se rika: litovat můžeme jen toho, co jsme nikdy neudělali.
Ptát se tady, jak to kdo stíhal je o nicem: každý jsme jiný, někdo má dobře organizační schopnosti, někdo má chaos v hlavě, takže už jen starost o někoho dalšího a jde mu pára z uši.
A pak taky každé ditko je jiné, jiné požadavky na práci budeš mít ty a jiné Anča za rohem.
A v zahraničí chodí ženské po 6nedeli pracovat nebo po půl roce.
A kolikrát když se tu cl8vek zeptá na konkr.vec ,tak to jsou hrozně bláboly ty odpovědi, povětšinou. To cl8vek fakt zasne.
Příspěvek upraven 14.02.23 v 09:51
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jestli si chceš odpočinou od děcka a doma tě ten stereotyp nebaví, běž.
Jestli s dcerou nemáš problém a chceš být první u všech jejich pokrocích, vychovávat ji a užívat si ji, odpočívat na mateřské… Tak nechoď. Ono taky už nikdy mít dítě nemusíš a neuvidíš ho tak rychle vyrůstat, ale práce tu bude vždy. Makat budeš do 68 třeba…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U prvniho syna jsme pracovali oba na vic nez beznej fulltime tady. Bylo to zhruba 50 hodin tydne. Bylo to v Kanade a bylo to od 3 tydne. Byl to mazec, ale nelituji. Diky tomu mame, to co jsme vzdycky chteli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem pracovala na home office asi od půl roku mladšího (dvě děti doma), víceméně bez hlídání. Takže to někdy bylo fakt náročné ale byl to malinký a hlavně flexibilní úvazek, 1-2h denně. Navenek se to zdálo jako starost navíc ale mi to dobíjelo baterky, už jen to, že se chvíli nemusím cítit jen jako matko-uklízečka. A hlavně!!! Že mi jednou týdně zavolá šéf, pochválí mě za hotovou práci a dokonce se mě zeptá, jak se mám!!! Tolik sociální interakce, to je po pěti letech na rodičáku sen!!! ![]()
(Co bych dala za to, jít na chvíli do kanclu a dělat práci v klidu.. A odpočinout si sem tam od dětí..
)
Pokud je to 1-2× týdně na pár hodin, zvážila bych to.
Záleží hlavně na tobě, u prvního dítka (zvlášť takhle malého) bych do toho možná nešla. Pak už jsem se do práce těšila hrozně a mít tu možnost + hlídání, neváhám. Samozřejmě jen na chvilku, ne úplně na úkor času s dětma
Rozhodující by pro mě bylo, kolik hodin/dnů to je.
- Citovat
- Upravit
Já si třeba myslím, že to je zvladnutelne (samozřejmě hlídání od babiček a/nebo chůva jsou nutné). Mě by spíš trápilo, že mi uteče to miminí období. Někoho to netankuje, ale mě by to fakt mrzelo. U nás jsem na rodičáku ja, přestože mám potenciál vydělat 3× víc než muž, protoze chci být s dětma. Jenomže víš co, já před dětma pracovala 10 let, pak rok a půl částečně mezi dětma a budu pracovat ještě dalších 30 let, nejmíň do 67 let. Tak proč si neužít těch pár měsíců s miminem.
Nevím teda, co máš za tak úžasnou nabídku, která už se určitě nebude opakovat…podle tebe nikdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ahep píše:Víš co se rika: litovat můžeme jen toho, co jsme nikdy neudělali.
Příspěvek upraven 14.02.23 v 09:51
Alebo lutovat, ze sa naplno nevenovala miminku, ked ju najviac potrebovalo. Moja babka to lutuje uz 60 rokov. Vzdy to spomenie, ked sme s nou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje sefka v cizine sla na plny uvazek v 5m ditete. A celkem si to pochvalovala. Ovsem v te zemi tak jsou na kratsi RD nastaveni vsichni. Bydlela kousek a v poledne jezdila misto obeda domu kojit, dopo a odpo melo dite nejakou sklenicku. Hlidal deda, ktery uz byl cerstve v duchodu, takze to ale nemeli nijak na silu, jezdil za vnuckou jak do prace. Jeste mela starsi dceru v jeslich, aby toho na dedu nebylo moc. Mela deti po roce prave proto, aby nevypadla na dlouho z prace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak ja osobne praci pred koncem RD vzala, ale dceri bylo uz 22m, kdyz jsem nastupovala, sla do jesli. Urcite toho nelituji. Spis uplne malilinko lituji, ze jsem to podobne neudelala i u starsich deti, kdyz jsme byli v cizine, mela bych ted v mem oboru lepsi pozici se zahranicni praxi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, dostala jsem nábytku na svou vysněnou práci, která se už nemusí opakovat. Jenže mám pětiměsíční holčičku, tak váham i když mě to momentálně táhne přeci jen k práci. Dcera zvládá byt i beze mě, ale to je teď jen pár hodin v týdnu, pár hodin denně je přeci jen něco jiného. Máme slíbenou pomoc od babiček, zvažují i chůvu. Moc prosím hlavně ty kteří takhle brzo pracovali jak to zvládli?