Práce a mé problémy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Mě teda pomohlo změnit kolektiv, delala jsem v nemocnici na oddělení a tam to bylo strašné, chodila jsem otrávená, kolegyně samé slepice co s dělaly naschvály, pak sem šla dělat do pečovateláku a tam sto a jedno, super kolektiv, půlku směny sme se smály, ani sem si nepřipadala jak v práci. Takže jo, kolektiv dělá hodně, i dřív na brigádách třeba, kde byli fajn lidi, tam sem chodila ráda, kde sme si nesedli, tam to bylo peklo. Nevím co teda mas za obor, šle mě třeba vyhovuje víc smíšený kolektiv, než třeba čistě babinec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, není to všude. Pokud nezapadáš, tak změň práci. A pokud se ti nebude líbit ani tam, tak hledej problém spíš u sebe, což bude evidentně to jádro pudla….
- Citovat
- Upravit
My jsme na oddělení 4 baby. A pracujeme po 2. A je tu jedna, se kterou jsme si vyloženě nesedly. Vůbec semnou nekomunikuje za celý den(i když to je potřeba). A když už něco řekne, tak jen proto, aby si rypla. Snaží se poštvávat ostatní, naštěstí mají svoji hlavu. Je tu teprve rok..Taky mě to štve, ale ani domluva manažera nepomohla. Jediné co pomáhá, je prostě dělat si svou práci a neřešit ostatní. Nejlépe si najít nějakou kámošku, ať se necítíš tak sama. Podívej se kolem sebe. Třeba je tam u vás taky nějaký introvert, který by chtěl občas zajít na kafe a pokecat.
Ale taky jsem měla práci, do které jsem se vyloženě těšila a jezdila dřív, protože jsme byli super parta lidí a byla sranda, chodili jsme i k sobě na návštěvy a o víkendech na výlety. Kolektiv dělá hodně. Pokud to tam nesnášíš tak si najdi jinou práci. Věřím, že na každého někde čeká ten jeho vysněný job. Jen se toho nebát.
Co děláš za práci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, já jsem v práci spokojená a moc. Kolektiv je super, s holkama si rozumíme. Scházíme se i mimo práci. Občas se objeví pipka, co má se vším a se všemi problém, ale taková většinou dlouho nevydrží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není to všude. V kolektivu, kde všichni jen nadávají a vzájemně se pomlouvají, bych nebyla
Pokud nejsi se svou prací spokojená, tak ji změň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás teda pomluvy taky frčí. Ono stačí jedna slepice a celý kolektiv je zkažený (ideálně ještě když ta slepice má narcistickou poruchu osobnosti, někdo takový dokáže lehce rozvratit celý kolektiv).
Zatím to řeším tak, že do práce chodím pracovat a ne se vybavovat. Ale taky bych ráda lepší kolektiv, snad jednou..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji poradit je mi teprve 22let a už mám odpor k práci.. není to kvůli tomu, že bych nechtěla pracovat, ale spíše kvůli kolektivu a celkově lidem, přijde mi, že všichni jen nadávají na vše, co jen mohou do toho extrémně pomlouvají.. říkám si, že to je všude, takže změnit práci by bylo asi zbytečné. Myslím si, že i kdybych měla nastoupit jinam do práce tak všechen tu negativitu budu mít už v hlavě a budu si vše jen přivolávat. Jak to máte vy v práci s kolektivem a tak, dále jste spokojený?
To máš pravdu, zažila jsem spoustu ženských kolektivu a opravdu vždycky se jedna blbka najde co to dokáže rozvrátit, ted taky mam takovou kolegyni a je to s ní občas peklo, jenom jsme malý kolektiv tak neni skym jinym se bavit, ona vždycky čeká až prijde někdo nový na toho se nabalí a vymejva mu mozek, kupuje si ho za cigára
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve 22 letech bych práci změnila, nemáš co ztratit, naopak. Nebyla bych v tvém věku v první práci, kde jsem nespokojená. Kolektiv je sice víceméně všude podobný, ale můžeš mít i štěstí a najít fajn ženský.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
By mě zajímalo, proč mají dospělé ženy potřebu šikanovat druhý. Na škole bych chápala, že dospívání a hormony, i když to v žádném případě neomlouvá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy jsem v práci problém neměla. Svoji současnou práci miluju. Pokud se ti tam nelíbí, tak ji změň. Jsi mladá, tak si to můžeš dovolit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zeoli píše:
By mě zajímalo, proč mají dospělé ženy potřebu šikanovat druhý. Na škole bych chápala, že dospívání a hormony, i když to v žádném případě neomlouvá.
No, ono se často nejedná o šikanu. Mě jedna podřízená obvinila ze šikany a víš proč? Protože jsem chtěla, aby pracovala, hleděla si svýho a nestrkala nos do práce druhých. Oni ty s lachtaníma rukama často hledají viníky, proč nejsou v kolektivu oblíbený všude jinde, jen ne u sebe…..
- Citovat
- Upravit
@Janli píše:
No, ono se často nejedná o šikanu. Mě jedna podřízená obvinila ze šikany a víš proč? Protože jsem chtěla, aby pracovala, hleděla si svýho a nestrkala nos do práce druhých. Oni ty s lachtaníma rukama často hledají viníky, proč nejsou v kolektivu oblíbený všude jinde, jen ne u sebe…..
To jsi jí řekla dobře. Málokdy se právě tyhle pomlouvačný ženský setkají se zdí. Je to zvláštní, ale místo aby nadřízený drby smetl, tak jim věří a přiživuje je. A nebo ostatní kolegyně. Jako kdyby se bály něco říct, aby se to pak nedotočilo i proti nim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zeoli píše:
To jsi jí řekla dobře. Málokdy se právě tyhle pomlouvačný ženský setkají se zdí. Je to zvláštní, ale místo aby nadřízený drby smetl, tak jim věří a přiživuje je. A nebo ostatní kolegyně. Jako kdyby se bály něco říct, aby se to pak nedotočilo i proti nim.
No ono je to někdy těžký. Třeba zrovna tady téhle osobě to majitel firmy ze začátku žral….. když konečně prozřel, tak se nestačil divit.
- Citovat
- Upravit
Chodila jsem do práce, která byla „fajn“, žádná hrůza prostě, žádné velké problémy tam nebyly, ale cítila jsem, že to není ono. Našla jsem si jinou práci a ten rozdíl je markantní, přestože mi to tam žádná hrůza nepřišla a bylo to „fajn“, tak s odstupem času můžu říct, že to bylo děsný a nechápu, že jsem tam tak dlouho vydržela. Tehdy jsem se do práce netěšila, přestože tam objektivně žádný problém nebyl, v nové práci jsem byla smutná, že jsem na neschopence a nemůžu pracovat a být s lidmi v práci. Ikdyž je to blbost, která se ti nezdá, změň práci, trávíme tam příšliš mnoho času na to, abychom v ní nebyli spokojení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, potřebuji poradit je mi teprve 22let a už mám odpor k práci.. není to kvůli tomu, že bych nechtěla pracovat, ale spíše kvůli kolektivu a celkově lidem, přijde mi, že všichni jen nadávají na vše, co jen mohou do toho extrémně pomlouvají.. říkám si, že to je všude, takže změnit práci by bylo asi zbytečné. Myslím si, že i kdybych měla nastoupit jinam do práce tak všechen tu negativitu budu mít už v hlavě a budu si vše jen přivolávat. Jak to máte vy v práci s kolektivem a tak, dále jste spokojený?