Práce a neschopenka

27
5.1.18 08:00

Práce a neschopenka

Holky chci se zeptat zda některá nevíte jak to chodí… smlouvu mám do konce března na dobu určitou ale asi logicky mi to neprodlouzi kdyz jsem těhotná tak kdybych nastoupila od konce unora na neschopenku zda jsem nebo nejsem chráněna na pracak se mi teda vubec nechce.. nevim co stim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
814
5.1.18 08:06

Ahoj, já jsem to měla stejně. Sice je to už pár roků, ale 2.5.2015 mně končila smlouva a já 1.5.2015 nastupovala na neschopenku. Na ni bych musela nakonec i tak nastoupit, protože jsem čekala dvojčata a moje práce bylo zvedání i 50kg balíků a přeřazení na jinou práci by stejnak nebylo možné a už vidím bývalého zaměstnavatele, jak mě nechá doma za plný plat. Jinak je důležité, aby jsi měla odpracovaného alespoň půl roku, aby jsi měla tzv. ochrannou lhůtu, která je 180 dní. Mně to naštěstí vyšlo tak ta, takže jsem měla nárok na PPM, ale i před tím jsem byla zaměstnaná, takže jsem měla odpracováno těch 270 dní nebo kolik to teda je. Klidně zajdi i na sociálku, mně to tam paní všechno vypočítala a řekla mi, kdy můžu nastoupit na nemocenskou :-) Taky ale budu záležet zda ti gynekolog napíše neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
5.1.18 08:22

Takze az mi vyprší smlouva budu pořád vedena jako zaměstnanec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
5.1.18 08:41

Nebudeš zaměstnanec, budou se ti vyplácet nemocenské dávky v ochranné době a po dobu trvání nemoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
5.1.18 08:42

Joo už chapu :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
5.1.18 10:48

@Makiina ahoj mám to přesně jako ty smlouva mi konci v březnu, taky na dobu určitou, na neschopence jsem od 1prosince, důvod byl ze jsem otěhotněla po pertubaci (profouknuti vejcovodu) po 3letech snažení a začala sem trochu špinit, v práci se mi dělalo na omdleni jelikož je to ohromná fabrika a vzduch žádný. Taky premejslim teď nad tím zda od února nastoupit do práce a jelikož nemám este odmakanych tolik dni jak má být nějaký těch 270 tak se domluvit na prodloužení aspoň o dva měsíce aby mi to vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
5.1.18 11:09

A kdo za mě bude odvádět sociální a zdravotní když už nebudu mít práci socialka? Nebo pracak? Když budu teda na te neschopence až do nástupu na mateřskou. Odpracovano mám cca 2 roky takže s tím mít problém nebudu. Fakt se omlouvám za blbe dotazy ale s touhle věci sem se setkala poprvé a nevím jak vo chodí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
5.1.18 11:13

@Makiina Sociální nikdo, není povinné. Zdravotní stát, ale musíš do 8 dnů nahlásit na pojišťovně, že dál trvá pracovní neschopnost (a pak stejně hlásíš přechod na PPM a přechod na RP). Na pracák se jako práce neschopná přihlásit nemůžeš. Ale mně osobně připadá varianta jít na pracák lepší než omezení vycházkami a aby si doktor vymýšlel diagnózu. Případně se můžeš zkusit v práci už zavčas zkusit domluvit, jestli ti smlouvu neprodlouží do nástupu na PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
24.1.18 14:21

No tak sem se na kontrole ptala zda by mi nevystavil neschopenku dělám na dílně kde se denně tahaji těžký věci navíc se tam pracuje i s elektřinou… řekla sem mu í důvod že mi končí smlouva a že na pracaku za pár kaček být nechci. A on mi na to odpověděl do března času dost.. jako nepočítám s tím že zrovna on by mi tu neschopenku napsal takže asi ještě zkusím obvodaka protože raci budu doma za nějaké slušné peníze nez sedět doma a být na pracaku za směšný peníze.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat