Práce a skrytý zákazník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7.5.23 08:40

Prace a skrytý zákazník

Zdravím
Pracuji v jedné nejmenované firmě jako manager prodejny pod sebou mám asi 5-6 lidí podle situace
Teď jsem se od vedení dozvěděla že před 14 dny byl na naší pobočce nějaký utajený zákazník a dostali jsme jako celková pobočka jen 30 bodů z 100 8o :nevim: vůbec to nechápu ale prý tento měsíc nedostaneme prémie.
Moje otázka je má s tímto někdo zkušenosti??
Já sem žádného nestandardního zákazníka nepoznala a nevím jak se to hodnotí z vedení nám jen došel papír kde je nějakým panem shodnoceno na 30 bodů nevím jak k tomu došel ani vedení mi víc neřekne jen že nebudou prémie.
Pokud má někdo zkušenost prosím info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1154
7.5.23 08:46

O mystery shopping si někdy slyšela? Není účelem, abys takovýho zákazníka poznala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.5.23 08:46
@Veronikafaja píše:
Zdravím
Pracuji v jedné nejmenované firmě jako manager prodejny pod sebou mám asi 5-6 lidí podle situace
Teď jsem se od vedení dozvěděla že před 14 dny byl na naší pobočce nějaký utajený zákazník a dostali jsme jako celková pobočka jen 30 bodů z 100 8o :nevim: vůbec to nechápu ale prý tento měsíc nedostaneme prémie.
Moje otázka je má s tímto někdo zkušenosti??
Já sem žádného nestandardního zákazníka nepoznala a nevím jak se to hodnotí z vedení nám jen došel papír kde je nějakým panem shodnoceno na 30 bodů nevím jak k tomu došel ani vedení mi víc neřekne jen že nebudou prémie.
Pokud má někdo zkušenost prosím info :)

Tak muselo tam být dost nedostatků, když dal jen 30 bodů. Očekávala bych od vedení, že teď teda dají soupis těch chyb, které utajený zákazník viděl. Ať se na to můžeš podívat a zaměříte se na to. Strhnout pouze prémie a víc neřešit. To je takové dost podivné. Nekrachuje ta firma? Působí to, že hledají mouchy, ať se ušetří, kde se dá :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
7.5.23 08:47

Asi mystery shopping.
Ale takhle by ten výstup vypadat neměl. Určitě bych chtěla konkrétní věci a zdůvodnila bych to nápravou situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20861
7.5.23 08:48

Tak ono to je účel, že si jej nemáš všimnout. ;)

Každopádně bych trval na těch podkladech a konkrétních věcech co byly špatně, aby jsi sjednala nápravu. Tohle ti přece vedení nemůže odmítnout a pokud ano, tak je to celý jen výmysl, aby vám mohli strhnout peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
7.5.23 08:57
@Veronikafaja píše:
Pracuji v jedné nejmenované firmě jako manager prodejny … nevím jak se to hodnotí z vedení nám jen došel papír kde je nějakým panem shodnoceno na 30 bodů nevím jak k tomu došel ani vedení mi víc neřekne

@Veronikafaja, buď jsi mizerný manažer prodejny, nebo je celé vedení obchodního řetětězce banda amatérů.

Existuje mohabodový seznam co v prodejně musí být a co naopak nesmí být. Jak se chovat k zákazníkovi, jak mít označené zboží, jak dodržovat dress code, čistota, průběžné doplňování zboží do regálů, atd.

Za dodržování odpovídá vždy manažer prodejny. Každý manažer musí bezpečně vědět co má dělat, co má kotrolovat, jak má trénovat a sledovat podřízené. Musí bezpečně vědět jak se hodnotí a co se hodnotí. Pokud Ti to nesdělili a udělali Tě manažerem bez přípravy a bez školení, pak celé vedení firmy stojí za starou belu.

Příspěvek upraven 07.05.23 v 09:06

• Citovat
  • Upravit
7845
7.5.23 08:58

Určitě bys měla být (předem) seznámena s bodovací škálou a kritérii hodnocení.
No a po návstěvě bys měla dostat hodnocení - ve kterých bodech to bylo v pořádku dle nastavených pravidel a kde naopak byly nedostatky a jaký to mělo hodnotící dopad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
7.5.23 09:00
@deniiina píše:
O mystery shopping si někdy slyšela? Není účelem, abys takovýho zákazníka poznala.

Jo také k nám chodil takový zákazník vždy jednou měsíčně no hrůza des poznat ho je těžké navíc jsou to pěkní šmejdi co dají špatně hodnocení ať se snažíš jak chceš :mrgreen: :mrgreen:.
Aspoň u nás to tak bylo přitom oni za to berou pár korun ale ovlivní plat třeba o 2000 Kč no šílený nechápu že to někdo dělá.
Co vím mají za to max 2 stovky a můžou ovlivnit plat i na měsíc u nás to tak bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
7.5.23 09:02
@vulpes píše:
Určitě bys měla být (předem) seznámena s bodovací škálou a kritérii hodnocení.
No a po návstěvě bys měla dostat hodnocení - ve kterých bodech to bylo v pořádku dle nastavených pravidel a kde naopak byly nedostatky a jaký to mělo hodnotící dopad.

Předem určitě seznámena není také jsem dělala v prodejně a skrytý zákazník chodil každý měsíc předem nám nikdo nic nehlásil proto je skrytý že jo.
Bohužel někteří ty skrytí zákazníci jsou pěkné hovada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7845
7.5.23 09:07
@Su601 píše:
Předem určitě seznámena není také jsem dělala v prodejně a skrytý zákazník chodil každý měsíc předem nám nikdo nic nehlásil proto je skrytý že jo.
Bohužel někteří ty skrytí zákazníci jsou pěkné hovada

PŘEDEM SEZNÁMENA S BODOVACÍ ŠKÁLOU! čti a ušetříš si několik vět psaní ;-)

Je to jeden ze základních principů, abys v práci vždy věděla, za co jsi odměňována a jaké jsou jsou tvoje cíle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
7.5.23 09:08
@Su601 píše:
Bohužel někteří ty skrytí zákazníci jsou pěkné hovada

Tak předem seznámena má být s tím, co se boduje, ne, že přijde mystery:)
Mystery shopping je standardní způsob kontroly prodejny. Mysteraci jsou lidé k tomu speciálně najatí -nekde to dělá agentura, někde na to má firma vlastní lidí. Opravdu není jejich cílem někomu ublížit, prostě zapíšou, co viděli..

• Citovat
  • Upravit
2905
7.5.23 09:09

Tak mystery shopping je normalni. Z logiky veci ho poznat nemas. Ale vystup by mel vypadat ponekud jinak. Nahravka/dotaznik. Presne ukazano co bylo spatne - kde se strhly body… Pokud o tom, ze se to dela, jak se boduje a k cemu to vede nevite a nevidite vystup, tak mu to prijde takove amaterske…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
7.5.23 09:18
@Svetluska55 píše:
Mystery shopping je standardní způsob kontroly prodejny. Mysteraci jsou lidé k tomu speciálně najatí -nekde to dělá agentura, někde na to má firma vlastní lidí. Opravdu není jejich cílem někomu ublížit, prostě zapíšou, co viděli..

No myslím, že si to malujes trošku na růžovo já už teda v obchodě nepracují od roku 2019 takže nevím jestli se to nezměnilo ale dělala jsem v Kauflandu a když k nám přišel tento zákazník hledal opravdu i drobné chybičky.
O tom že by nám nechtěl ublížit bych se skoro hádala několikrát nám také vedení sáhlo na peníze na popud skrytého zákazníka jako píše autorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
7.5.23 09:35
@Svetluska55 píše:

Tohle není tak úplně pravda, někteří klienti měli tendenci si hodnocení objednávat, aby nemuseli dávat prémie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
7.5.23 09:35
@Maggdallena píše:
Tak mystery shopping je normalni. Z logiky veci ho poznat nemas. Ale vystup by mel vypadat ponekud jinak. Nahravka/dotaznik. Presne ukazano co bylo spatne - kde se strhly body… Pokud o tom, ze se to dela, jak se boduje a k cemu to vede nevite a nevidite vystup, tak mu to prijde takove amaterske…

A nebo falešné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat