Souběh zaměstnání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Souběh zaměstnání
Ahojte/dobrý den,
ráda bych požádala o radu. Budu mít nové zaměstnání, ale budu mít 2× HPP u stejné organizace, tzn. 2 pracovní smlouvy na 20 hod. a 20. hod.. Prosím, na co si mám dát pozor, v čem jsou nevýhody? Napadá mě napr. vyšší daně u 1 PS, příp. málo placená PN, dovolená. Je v něčem nějaké úskalí, proč do toho nejít?
Moc děkuji za rady
Andrea
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Andrea2610 píše:
Ahojte/dobrý den,
ráda bych požádala o radu. Budu mít nové zaměstnání, ale budu mít 2× HPP u stejné organizace, tzn. 2 pracovní smlouvy na 20 hod. a 20. hod.. Prosím, na co si mám dát pozor, v čem jsou nevýhody? Napadá mě napr. vyšší daně u 1 PS, příp. málo placená PN, dovolená. Je v něčem nějaké úskalí, proč do toho nejít?Moc děkuji za rady
Andrea
Mám taky dvě pracovní smlouvy u jednoho zaměstnavatele a dvě různé platové třídy. Prostě mám ve výplatnici dvě samostatné rozepsané tabulky. Budu to tak mít dále. Jen bude výměna pozice kus za kus. Nevýhodu vidím jedinou v tom, když jsem měla loni pracovní úraz. Tak mi musel doktor vypisovat 2× neschopenku. A zas 2× neschopnost rušit. Na to se musí myslet, že vystavit dvě neschopenky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, já myslela, že PN se může čerpat jen z jedné PS. A dovolenou máte čerpánou předpokládám z 1 PS, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám jiný poměr hodin. Jeden úvazek mám 20h týdně a tam mám 160h letošní dovolené a druhý mám 25h týdně, tak tam mám 200h dovolené.
Prostě budeš mít ke každému úvazku ve výplatnici rozepsáno. Mi osobně dva úvazky nevadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Andrea2610 píše:
Aha, já myslela, že PN se může čerpat jen z jedné PS. A dovolenou máte čerpánou předpokládám z 1 PS, že?
Jak by to zaměstnavatel řešil a vykázal? Ráno 4 hodiny bych marodila a další hodiny co? Prostě na každou smlouvu pracovní musí být samostatná neschopenka vystavená, když někdy budeš marodit. Ale to zas tak často není. Mi se loni stalo neštěstí, že jsem uklouzla na průhledné plastové hračce 🙈. Už to bylo. Jak jsem byla u doktora rozhozená, že mám kotník v háji. A dělám kolegům problémy (musel se řešit zástup). Až vypsal doktor papíry. Tak jsem procitla a vzpomněla jsem si, že to vlastně musí vystavit a poslat 2×.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Jak by to zaměstnavatel řešil a vykázal? Ráno 4 hodiny bych marodila a další hodiny co? Prostě na každou smlouvu pracovní musí být samostatná neschopenka vystavená, když někdy budeš marodit. Ale to zas tak často není. Mi se loni stalo neštěstí, že jsem uklouzla na průhledné plastové hračce 🙈. Už to bylo. Jak jsem byla u doktora rozhozená, že mám kotník v háji. A dělám kolegům problémy (musel se řešit zástup). Až vypsal doktor papíry. Tak jsem procitla a vzpomněla jsem si, že to vlastně musí vystavit a poslat 2×.
Vlastně vždyť je to jasné
, vůbec mi to nedošlo, že je to stejné, jak u smlouvy na 40 hod. a to samé je to s dovolenou. Děkuji za objasnění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale jinak mi chodí jedna hromadná výplata na účet. Finální součet
. Jen v té výplatnici mám kolonku jeden úvazek atd. k němu a pod tím rozepsáno druhý úvazek atd. k němu. Když se dávají mimořádně odměny, tak mám u jednoho psané mimořádné odměny a u druhé ne. Nebo to rozloží, ať je něco psáno u obou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevyhoda je, ze se prescasy zapocitavaji do uvazku. Takze u pedagogu je proplacena prescasova hodina takto: s nizsim uvazkem 100%, s plnym 200%
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
Nevyhoda je, ze se prescasy zapocitavaji do uvazku. Takze u pedagogu je proplacena prescasova hodina takto: s nizsim uvazkem 100%, s plnym 200%
Cože? Učitelé mají za přesčas +100%?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Cože? Učitelé mají za přesčas +100%?
ano, a je to logické. Krome toho, ze hodinu oduci, musi se na ni pripravit a opravit vystupy. Takze jsou to hodiny dve. Jeste dodam, ze v dobe suplovani nemuze ucitel delat svoji praci, presouva ji na dobu po pracovni dobe.
Příspěvek upraven 06.05.23 v 16:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Andrea2610 píše:?? Proč jen z jedné? samozřejmě PN i dovolenou oboje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše: ?? Proč jen z jedné? samozřejmě PN i dovolenou oboje.
Ano, děkuji, vůbec mi to nedošlo
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit