Práce a spokojenost, jak to máte vy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše: Více
Moc mi nedává smysl spojení práce z domova a svoboda… Naopak to u mě evokuje být přikovaná doma. Být na tvém místě, tak vycestuji do světa, získáš zkušenosti a jiný náhled na život.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já ve 23 letech už jsem docela plánovala rodinu, takže pokud by to byl i Tvůj případ, zůstala bych zatím v této jistotě, kterou máš. Ono i při mateřské se dá také docela dost věcí změnit, účastnit se kurzů, rozhlížet se (v mém okolí mám právě hodně holek, které se po mateřské už na to místo nevrátily a prostě zkusily něco úplně jiného - jedna si otevřela kavárnu, druhá začala na dálku dělat účetnictví)
Pokud zatím dítě neplánuješ udělala bych to také tak, jak už tady bylo řečeno, našla různé kurzy, rozhlížela se okolo, zatím tedy nic neříkala a časem se uvidí. ![]()
Jinak home office není žádná výhra, tedy pokud si nemůžeš odvést tu práci kdy chceš (např. až večer/v noci) a přes den mít prostě svůj program. Protože, pokud musíš být u PC a mobilu od 8 do 4, tak to nic neřeší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Člověk tráví v práci 8 hodin denně, zpravidla ale více.
Je to třetina života, a prostě dělat třetinu života něco co tě nenaplňuje a nebaví vede ke smutnému životu.
Já jsem taky ve 22 vůbec nevěděl co dělat, ale cestou do školy jsem ve vlaku potkal velmi vysokého manažera, který měl povídavou náladu a změnil mi dost styl myšlení. Začal jsem pak hodně číst knihy a celkově změnil přístup k práci a životu.
Nyní je pro mě základem to že musím dělat práci, která pomáha lidem řešit nějaký problém, a čím víc lidi ten problém trápí tím více je v tom peněz.
Ted mám v podstatě 4 práce, věnuju se jim podle toho co mě zrovna baví (nebo když něco fakt hoří). Dělám IT, marketing, HR a do toho učím a snažím se znalosti a zkušenosti předávat mladší generaci.
Pokud chceš být v životě štastná po pracovní stránce, musíš potlačit mindset dělníka, který nám vnucuje školství.
(anonymně, příliš moc informací o mně)
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Tak homeoffice zase nemusí znamenat že nevystrčíš nos. Manzel dělá celý život obchod, má homeoffice. Ale k tomu hodně jezdi. Jw to celkem hezká práce, kdyz už se vypracuješ z řadového obchoďáka. Ted na sve pozici se potkává s různými zajímavými lidmi po celé Evropě.
Jinak z domova jsem svého času dělala firmám poradenství. Ale byly to hlavně stohy papíru a zmar. Na druhou stranu kolegyně takto dělá poradenství v životním prostředí a tu to baví.
Prace z domova - tedy sebekázeň atd mi problém nikdy nedělaly. Jsem doma naopak efektivnější. Ale je super pracovna. Když doma sedíš a koukáš na binec v kuchyni, není to příjemný. Když se zavřu v pracovně, je to jako v kanclu. To open space kanceláře pro mw byly náročnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, ve 22 letech jsem začala pracovat v administrativě v jedné firmě. během prvních dvou let jsem dálkově dodělala jednu VŠ a na této pozici vydržela celkem 9 let. Mezitím jsem si řekla, že tohle celý život nechci a začala studovat úplně něco jiného na VŠ. Mezitím jsem i změnila práci, ale pořád administrativa. Jen jinde a za víc peněz. No po vystudování té druhé VŠ, kdy mi bylo 34, jsem práci zapíchla a jela na rok do zahraničí. Nejlepší zkušenost, bylo to fakt skvělé. Podotýkám, že jsem byla svobodná a bezdětná, jinak by to samozřejmě nešlo. No a po návratu jsem začala pracovat zase jinde, přišlo dítě a pak jsem nakonec našla práci snů, kde jsem doteď a budu doufám až do důchodu. Jsem tu už 8 let. A pracuju v knihovně:-). A ne, není to jen skládání knížek do regálu a ne, nejsme šedé myšky, co oprašují knihy a hlídají, aby návštěvníci v knihovně byli potichu:-))).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Je mi 29 a mám to samé. Svoji práci nesnáším, chodím tam s nechutí, nenaplňujemě to. Mám tam fajn lidi. Jenže to, co bych chtěla dělat nemohu kvůli dítěti. Tady v té práci mám výhody ohledně dítěte. Zavolají ze školky, ihned mohu odejít, mohu pracovat z domova, ve všem mi vyjdou vstříc. Jen z tohoto důvodu nechci práci měnit. Ale kdybych byla na tvém místě, tak jdu hned jinam(jenže já vím, co bych chtěla dělat). Musíš najít to, co tě baví a zajímá.
- Citovat
- Upravit
Je ti dvacet tři let. Máš aspoň padesát let k tomu, aby ses učila a osvojila si jakoukoliv znalost, která tě posune v zaměstnání a celkově i v životě dál. Každý rok můžeš zvládnout nebo alespoň začít zvládat to, co by tě bavilo a pro co potom budeš pro zaměstnavatele žádaná, zajímavá a užitečná. Takže ano, věřím, že pokud budeš hodně chtít a věnuješ tomu čas i po zaměstnání, můžeš začít dělat i práci, která tě bude skutečně bavit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud tě to v práci skutečně nebaví a chodíš tam z povinnosti, z nějakého pocitu že musiš určitě se zkus podívat i jinde, klidně i v jiném oboru. Mluvím jako někdo, kdo má za kolegu člověka který dává svoji nespokojenost najevo.
Před měsícem ke mě byla přidělaná paní která se vrátila z dlouhodobé pracovní neschopnosti a mezitím její pracovní místo bylo obsazeno jiným člověkem. Pracuji jako operátor výroby. Ona onemocněla krátce po nástupu a vedení jí dalo najevo, že jí taky mohl být pracovní poměr ukončen po zkušební době, ale dostala tuto šanci. No a celou tu dobu má s něčím problém a vzpomíná na předchozí zaměstnání v korporátu. Připadá mi chvílemi jako Brouk Pytlík, všechno zná, ale má jen základní školu. V žádné střední škole nevydržela, co říkala, tak jí nevyhovoval systém výuky, v osmnácti se školou sekla. Teď dělá školu dálkově.
Máš ještě možnost znovu zkusit VŠ, jet na zahraniční pobyty, i tam můžeš zkusit nějakou školu. Případně nějaké rekvalifikační kurzy. Já dlouho pracovala v gastru, víceméně za minimální mzdu, ač by někdo namítal tak v této práci si vydělám víc než v tom gastru a na blbé lidi se dá narazit všude. Neříkám, že tam zůstanu až do důchodu ( je mi 39 ), ale tak špatná práce to není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel mám podobnou zkušenost dcera vystudovala zdravotní sestra na VOŠ, ale na to že dělá pod fakultní nemocnici na dvousmeny provoz tak plat teda otřesný. Chtěla si dodělat Bc na soukromé škole ale sami se nesložime na 90 tisíc. Tak teď hledá práci i mimo obor, protože zdravotnictví ji nenaplnuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem byla v podobné situaci. Po mateřské jsem vůbec nevěděla, jakým směrem se vydat. Dřív jsem dělala v marketingu, ale nebavilo mě to… víc mě to táhlo k IT, tak jsem zkusila online kurz programování. Dodalo mi to úplně novou energii i sebevědomí, že se dá začít úplně od nuly. Chtělo to pak ještě hodně samostudia po večerech, ale nějak jsem to dala. Teď pracuju z domova a je to skvělé 😊 konečně mám pocit, že to, co dělám, má smysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve 20 jsem nasla svou praci a hned v ni zustala. Delala jsem pri tom brigadne ve vice firmach a vsude je to stejny, nekde jeste horsi. Takze jdem dosla k zaveru ze je mi tam dobre, prace me bavi a zustanu:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit