Práce a zase hledání práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Už mne i napadlo to řešiti přes psycholožku, jsem z toho docela zoufalá, ale část viny asi i nese manžel s jeho požadavky.On plat pod 10tisíc, což v dnešní době s minimálním vzděláním a v menším regionu dostanu skoro všude neuznává.Prý ženské dělávají tak za 12tisíc, ale já vím, že to tak není, protože spousta lidí v mém okolí dělá za tyto peníze jako já/10tisíc a méně/.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
mám známýho, je mu 27 a ten za tu dobu, co pracuje, vystřídal 21 zaměstnání.
Ale musím říct, že na hodně místech byl několikrát. Třeba tam, co pracuje teď, je prej už po čtvrté.
Si vždycky říkám, že ty firmy musej mít fakt nouzi o lidi, když ho tam zase vzali.
On taky nemá nic moc vzdělání (je vyučenej) a měl taky názory, že pod 15 tis. nevstane z postele.
Naštěstí ho z toho jeho přítelkyně vyléčila.
A těch 12 tisíc pro ženskou. Nevím, kde bydlíš, ale tady u nás je to tak akorát, spíš si myslím, že i hodně ženských bere míň. Pokud teda nedělají ve velkých fabrikách, tak maj o dost víc.
Já kdybych po mateřský sehnala práci za 12 tis. tak budu šťastná jak blecha.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co se zkusit smířit s nižším platem a postupně se vypracovat na vyšší?Je to 5 let,co jsem nastoupila do práce za 9000 hrubého,vydržela,snažila se a dneska mám … to neřeknu:-),ale prostě jsem velice spokojená.Chce to vydržet!Držim palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmm, tak u nás ve firmě můžu na nějaký zvyšování platu rovnou zapomenout
Pár kolegů to vyřešilo tak, že prostě odešli jinam a rovnou si řekli o větší nástupák.
Zakladatelko, jestli ti to pomůže, tak já si zas připadala divná proto, že 6 let před MD jsem smrděla na jednom místě a neměla sílu odejít za lepšíma penězma. Práce mě docela bavila a hlavně jsem měla super šéfa. Občas mne štval jeden kolega, ale to se dalo. No a co myslíš, po MD tam asi nastoupím zas. Chjo, prostě na nějaké vypracování se a rozvoj to není, holt v životě žádnou velkou kariéru neudělám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to na jednu stranu před tebou smekám, já bych na to neměla odvahu abych jen tak končila a začínala … Za těch 7 let co makám mám od května 3 zaměstnání, a v prvním jsem byla půl roku
.
Jinak tam jsem nastupovala s nějakýma 5,5 tis čistého, v druhé práci jsem se dostala na 6,5 - 7 než jsem šla na MD. Po návratu už platy zvedali, takže jsem měla těch 9,5 čistého.
Abys někde narazila na dobrý plat, che to štěstí no. Nebo tam chvíli zůstat … z počátku ti dají holej základ, a možná kdybys zůstala dýl, malounko se pak zvedne. A tvůj už by si měl uvědomit že je lepších pořád těch 10 tis než sedět doma na pracáku bez koruny. Mmch, kolik vydělává tvůj muž?? Jestli to není tajné …
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky,
nevěděla jsem kam téma zařadit a nechtěla jsem zakládat nové. Omlouávm se za anonym ale nerada bych, aby se o tom dozvěděl někdo kdo mě zná.
Potřebovala bych poradit co je v mé situaci nejlepší, co by jste dělaly vy?
Po škole jsem nastoupila do práce, na dobrý místo ale hodně blbě placený, pracovala jsem přes rok a z místa odešla s tím že najdu něco jinýho. Bohužel hledám už skoro rok, životopis dobre, vše ok, ale bohužel jsem ve věku ideálně na dítě a vdaná…což bude hlavní problém.
Jde mi o to jak bych to měla s mateřkou kdyby jsme čekali dítě, jestli se dá nějak platit třeba sociální navíc aby ta mateřská byla nebo jestli to je blbost…dál mi jde o to jak by to bylo kdybych šla pracovat k firmě na živnostnák? Protože to bych na tom s mateřskou byla asi zase stejně… ![]()
Děkuju holky za rady a omlouvám se za zmatečnost… ![]()
- Citovat
- Upravit
Já bych se hlásila jen do větších firem, který maj čas tě zaučit a dostat se časem i na jiný místo a případná mateřská nejde ze šéfovi kapsy. U soukrominka to nemá cenu. Tam jak příjdeš je to jasný, já to znám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč jít na živnosťák k firmě? Když už chceš podnikat, proč pod někým?
Jinak pokud si budeš řádně platit sociální a zdravotní, tak Ti mateřskou vypočítají z Tvého daňového přiznání. Musíš mít ale odpracováno rok nebo dva, nevím už přesně. To Ti sem holky určitě napíšou
![]()
- Citovat
- Upravit
S konkrétními výpočty neporadím, ale pokud nemůžeš najít práci teď, tak si představ jak těžké to budeš mít s rokem praxe a třeba 3-6 lety doma (2 děti za sebou)…
pokud chceš víc sociálních jistot, tak teď zatni zuby a 1-2 roky pracuj jako zaměstnanec, mateřskou budeš mít jistou a naděje na práci s větší praxí bude taky větší
hodně štěstí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marcelka89 píše:
Proč jít na živnosťák k firmě? Když už chceš podnikat, proč pod někým?Jinak pokud si budeš řádně platit sociální a zdravotní, tak Ti mateřskou vypočítají z Tvého daňového přiznání. Musíš mít ale odpracováno rok nebo dva, nevím už přesně. To Ti sem holky určitě napíšou
![]()
Pro nárok na mateřskou zdravotní a sociální nestačí, musí si platit nemocenské pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elke píše:
Pro nárok na mateřskou zdravotní a sociální nestačí, musí si platit nemocenské pojištění.
To je to zdravotní ne?
- Citovat
- Upravit
@Marcelka89 Ne. Zdravotní pojištění je povinné, z toho se finálně hradí např. ošetření u lékaře. Nemocenské je u OSVČ dobrovolné a jde z něj neschopenka a mateřská.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, jdu se jen vypsat…jen si zanadávat!! Nadávám už sice v duchu, ale taky můžu aspoň „nahlas“..
![]()
Můj chlap nemá už týden práci!! Dal výpověď, protože bral 10 000Kč, dělal tam 7let, a je doma! Já obepisuju, obtelefonovávám, jeho to nezajímá, nestará se.. Sedí u PC nebo se stará o dceru.. Včera by práci měl, ale nevzal tomu chlapovi telefon, takže nic. Vybírat si nějak extra nemůže (s vyučením)..ale asi najednou si vzal do hlavy že bude inženýr a nic míň
ježiši, já jsem nasranáááááááááááááááááááá
![]()
Nevím z čeho zaplatí půjčky v říjnu, z čeho koupíme jídlo, apod. ![]()
Samozřejmě půjde na mojí mateřskou - 10 200Kč. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj..mám takový asi problém.Pracuju cca 10let a za tu dobu sem už prostřídala plno zaměstnáních.Do toho sem byla 2a půl roku na mateřské.
Vlastně sem začínala jako prodavačka, pak sem byla v podniku, poté v mém oboru pomocná síla ve zdravotnictví/tam skoro druhá nejdelší doba zaměstnání/ , pak zase podnik, prodavačka,apod…Prostě již mám za sebou dost velký seznam zaměstnání.
Proč sem vždy končila?Za prvé dost často málo peněz/požadavek manžela/a já se nechala vždy ovlivnit.Pokud v tom nebyli peníze tak sem si bud nesedla v kolektivu anebo po čase se znelíbila.
Myslíte, že toto je normální?Má to někdo také tak?