Práce a zase hledání práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
13.8.09 19:14

Práce a zase hledání práce

Ahoj..mám takový asi problém.Pracuju cca 10let a za tu dobu sem už prostřídala plno zaměstnáních.Do toho sem byla 2a půl roku na mateřské.

Vlastně sem začínala jako prodavačka, pak sem byla v podniku, poté v mém oboru pomocná síla ve zdravotnictví/tam skoro druhá nejdelší doba zaměstnání/ , pak zase podnik, prodavačka,apod…Prostě již mám za sebou dost velký seznam zaměstnání.
Proč sem vždy končila?Za prvé dost často málo peněz/požadavek manžela/a já se nechala vždy ovlivnit.Pokud v tom nebyli peníze tak sem si bud nesedla v kolektivu anebo po čase se znelíbila.

Myslíte, že toto je normální?Má to někdo také tak?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
13.8.09 19:26

Už mne i napadlo to řešiti přes psycholožku, jsem z toho docela zoufalá, ale část viny asi i nese manžel s jeho požadavky.On plat pod 10tisíc, což v dnešní době s minimálním vzděláním a v menším regionu dostanu skoro všude neuznává.Prý ženské dělávají tak za 12tisíc, ale já vím, že to tak není, protože spousta lidí v mém okolí dělá za tyto peníze jako já/10tisíc a méně/.

• Citovat
  • Upravit
8523
13.8.09 19:54

Ahoj,
mám známýho, je mu 27 a ten za tu dobu, co pracuje, vystřídal 21 zaměstnání. :D Ale musím říct, že na hodně místech byl několikrát. Třeba tam, co pracuje teď, je prej už po čtvrté. :roll: :D Si vždycky říkám, že ty firmy musej mít fakt nouzi o lidi, když ho tam zase vzali.
On taky nemá nic moc vzdělání (je vyučenej) a měl taky názory, že pod 15 tis. nevstane z postele. :roll: Naštěstí ho z toho jeho přítelkyně vyléčila.

A těch 12 tisíc pro ženskou. Nevím, kde bydlíš, ale tady u nás je to tak akorát, spíš si myslím, že i hodně ženských bere míň. Pokud teda nedělají ve velkých fabrikách, tak maj o dost víc.

Já kdybych po mateřský sehnala práci za 12 tis. tak budu šťastná jak blecha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
13.8.09 20:20

A co se zkusit smířit s nižším platem a postupně se vypracovat na vyšší?Je to 5 let,co jsem nastoupila do práce za 9000 hrubého,vydržela,snažila se a dneska mám … to neřeknu:-),ale prostě jsem velice spokojená.Chce to vydržet!Držim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.8.09 22:45

Hmm, tak u nás ve firmě můžu na nějaký zvyšování platu rovnou zapomenout :cry: Pár kolegů to vyřešilo tak, že prostě odešli jinam a rovnou si řekli o větší nástupák.
Zakladatelko, jestli ti to pomůže, tak já si zas připadala divná proto, že 6 let před MD jsem smrděla na jednom místě a neměla sílu odejít za lepšíma penězma. Práce mě docela bavila a hlavně jsem měla super šéfa. Občas mne štval jeden kolega, ale to se dalo. No a co myslíš, po MD tam asi nastoupím zas. Chjo, prostě na nějaké vypracování se a rozvoj to není, holt v životě žádnou velkou kariéru neudělám :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
14.8.09 08:47

Tak to na jednu stranu před tebou smekám, já bych na to neměla odvahu abych jen tak končila a začínala … Za těch 7 let co makám mám od května 3 zaměstnání, a v prvním jsem byla půl roku :).

Jinak tam jsem nastupovala s nějakýma 5,5 tis čistého, v druhé práci jsem se dostala na 6,5 - 7 než jsem šla na MD. Po návratu už platy zvedali, takže jsem měla těch 9,5 čistého.
Abys někde narazila na dobrý plat, che to štěstí no. Nebo tam chvíli zůstat … z počátku ti dají holej základ, a možná kdybys zůstala dýl, malounko se pak zvedne. A tvůj už by si měl uvědomit že je lepších pořád těch 10 tis než sedět doma na pracáku bez koruny. Mmch, kolik vydělává tvůj muž?? Jestli to není tajné …

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.8.12 10:34

Ahoj holky,
nevěděla jsem kam téma zařadit a nechtěla jsem zakládat nové. Omlouávm se za anonym ale nerada bych, aby se o tom dozvěděl někdo kdo mě zná.
Potřebovala bych poradit co je v mé situaci nejlepší, co by jste dělaly vy?
Po škole jsem nastoupila do práce, na dobrý místo ale hodně blbě placený, pracovala jsem přes rok a z místa odešla s tím že najdu něco jinýho. Bohužel hledám už skoro rok, životopis dobre, vše ok, ale bohužel jsem ve věku ideálně na dítě a vdaná…což bude hlavní problém.
Jde mi o to jak bych to měla s mateřkou kdyby jsme čekali dítě, jestli se dá nějak platit třeba sociální navíc aby ta mateřská byla nebo jestli to je blbost…dál mi jde o to jak by to bylo kdybych šla pracovat k firmě na živnostnák? Protože to bych na tom s mateřskou byla asi zase stejně… :nevim:
Děkuju holky za rady a omlouvám se za zmatečnost… :oops:

• Citovat
  • Upravit
529
23.8.12 10:46

Já bych se hlásila jen do větších firem, který maj čas tě zaučit a dostat se časem i na jiný místo a případná mateřská nejde ze šéfovi kapsy. U soukrominka to nemá cenu. Tam jak příjdeš je to jasný, já to znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marcelka89
23.8.12 10:46

Proč jít na živnosťák k firmě? Když už chceš podnikat, proč pod někým? :nevim: Jinak pokud si budeš řádně platit sociální a zdravotní, tak Ti mateřskou vypočítají z Tvého daňového přiznání. Musíš mít ale odpracováno rok nebo dva, nevím už přesně. To Ti sem holky určitě napíšou :) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
232
23.8.12 10:47

S konkrétními výpočty neporadím, ale pokud nemůžeš najít práci teď, tak si představ jak těžké to budeš mít s rokem praxe a třeba 3-6 lety doma (2 děti za sebou)…

pokud chceš víc sociálních jistot, tak teď zatni zuby a 1-2 roky pracuj jako zaměstnanec, mateřskou budeš mít jistou a naděje na práci s větší praxí bude taky větší

hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
23.8.12 10:57
@Marcelka89 píše:
Proč jít na živnosťák k firmě? Když už chceš podnikat, proč pod někým? :nevim: Jinak pokud si budeš řádně platit sociální a zdravotní, tak Ti mateřskou vypočítají z Tvého daňového přiznání. Musíš mít ale odpracováno rok nebo dva, nevím už přesně. To Ti sem holky určitě napíšou :) :kytka:

Pro nárok na mateřskou zdravotní a sociální nestačí, musí si platit nemocenské pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marcelka89
23.8.12 10:58
@Elke píše:
Pro nárok na mateřskou zdravotní a sociální nestačí, musí si platit nemocenské pojištění.

To je to zdravotní ne?

• Citovat
  • Upravit
2153
23.8.12 11:06

@Marcelka89 Ne. Zdravotní pojištění je povinné, z toho se finálně hradí např. ošetření u lékaře. Nemocenské je u OSVČ dobrovolné a jde z něj neschopenka a mateřská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.12 18:59

Holky, jdu se jen vypsat…jen si zanadávat!! Nadávám už sice v duchu, ale taky můžu aspoň „nahlas“.. :think: :*
Můj chlap nemá už týden práci!! Dal výpověď, protože bral 10 000Kč, dělal tam 7let, a je doma! Já obepisuju, obtelefonovávám, jeho to nezajímá, nestará se.. Sedí u PC nebo se stará o dceru.. Včera by práci měl, ale nevzal tomu chlapovi telefon, takže nic. Vybírat si nějak extra nemůže (s vyučením)..ale asi najednou si vzal do hlavy že bude inženýr a nic míň :D :x ježiši, já jsem nasranáááááááááááááááááááá :x :x :x :x
Nevím z čeho zaplatí půjčky v říjnu, z čeho koupíme jídlo, apod. :zed:
Samozřejmě půjde na mojí mateřskou - 10 200Kč. :zed:

• Citovat
  • Upravit
35740
7.9.12 19:02

No a co bys rada slysela jineho nez jsme ti psaly jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat