Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj nastoupila jsem si nové práce a podepsala jsem smlouvu na hlavní pracovní poměr, ale smlouvu mi nedali prý se někam musí posílat a už 4 den smlouvu nemám, jsem vedena na úřadu práce a pobíral podporu v nezaměstnanosti. Chci se zeptat máte některá s tímhle zkušenosti? Děkuji
A kdy mas nastoupit do zamestnani? Je to samozrejme nemysl…pracovni smlouva se podepisuje ve dvou vyhotovenich, pro zamestanavatele a pro zamestnance…fakt nevim, kam by ji meli oni posilat, rozhodne ne tak, aby ji museli nekam fyzicky odnest…tedy pokud jsi ji nepodepsala jen ty a jeste ji musi podepsat nejaky nadrizeny, ktery je treba ted na dovolene ![]()
Ja když jsem podepisovala smlouvu taky jsem ji hned nedostala…musel ji podepsat nejvyšší…pak mi ji dali
@Demet píše:
Ahoj nastoupila jsem si nové práce a podepsala jsem smlouvu na hlavní pracovní poměr, ale smlouvu mi nedali prý se někam musí posílat a už 4 den smlouvu nemám, jsem vedena na úřadu práce a pobíral podporu v nezaměstnanosti. Chci se zeptat máte některá s tímhle zkušenosti? Děkuji
A ty uz pracujes a pritom pobiras podporu? Vedi v praci, ze to potrebujes pro pracak?
U nás to taky museli podepsat nějaký potentati až v Polsku. Ale měla jsi si udělat aspoň kopii.
Jestli už pracuješ, tak si zavolej nebo zajdi na zdravotní pojišťovnu a zeptej se, jestli za tebe vůbec platí pojištění.
@Demet A co ti brání zavolat nebo napsat na ÚP? Máš oznamovací povinnost, smlouvu jim dodáš později.
@Demet u nás to tak funguje. Nejdříve podepíše smlouvu zaměstnanec a ta se pak posílá zpátky na centrálu. Tam jí podepíše majitel společnosti a zašlou zpátky k nám. Většinou to trvá tak týden.
@Melodie91 píše:
A kdy mas nastoupit do zamestnani? Je to samozrejme nemysl…pracovni smlouva se podepisuje ve dvou vyhotovenich, pro zamestanavatele a pro zamestnance…fakt nevim, kam by ji meli oni posilat, rozhodne ne tak, aby ji museli nekam fyzicky odnest…tedy pokud jsi ji nepodepsala jen ty a jeste ji musi podepsat nejaky nadrizeny, ktery je treba ted na dovolene
Není to nesmysl, ale častá praktika v korporátech nebo firmách s pobočkami.