Práce + hlídání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zkusila bych se domluvit s rodiči nějaké kamarádky z družiny jestli by za úplatu nemohla být ty 2h u nich. A nebo jiný placený hlídání. Dítě je snad už velký tak dokáže říct, že se k němu hlidačka chová hnusně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, ja te chapu, ale nemuzes mit vse. Resila jsem to same, ale s tim rozdilem, ze jsem s ditkem samam k otci chodi 2-4× tydne, zbytek byl na mne. A vyresila jsem to tak, ze dokud jsem se bala nechat ji s cizim, nedelala jsem proste praci, kterou jsem chtela. Kdyz jsem se prestala bat, nasla jsem pani na vypomoc a zacla se zamerovat na sebe a svou napln. Neni to fer, ale pokud rodina nefunguje, tak jine reseni nevidim:nevim:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ta družina nefunguje úplně pravidelně, jen podle deti, takže když má malá školu jen do 12:30. Tak už bych musela být doma
O tomto jsem ještě nikde neslyšela, ani v menších vesnických školách. Slyšela jsem, že v malých vesnicích ve školce nebo v družině chodí děti poslední půl hodiny hlídat pracovnice obecního úřadu, protože učitelce nebo družinářce odjíždí poslední autobus do civilizace(dvě konkrétní situace v konkrétním místě, ne běžná praxe všude), ale aby družina byla podle počtu aktuálně přítomných dětí, to snad ani není možné. I kdyby tam to dítě bylo jediné, vychovatelka tam musí být. Pokud tam děti nejsou, může po dohodě s vedením jít domů konat nepřímou činnost.
Děti se do družiny přihlašují začátkem školního roku, mohou se odhlásit v pololetí, pokud už družinu nepotřebují, případně se přihlásit, pokud je místo.
Družina není žádný holubník, máme ŠVP, který navazuje na ŠVP školy, doplňuje ho, máme třídní knihu, evidujeme docházku, tvoříme si plány práce, režim.
Tak, jak to popisuješ, může fungovat školní klub, ale to není běžná praxe na prvním stupni. U nás mají na druhém stupni školy, kde je hodně dojíždějících žáků čekajících na autobus. I gympl syna má z tohoto důvodu. Syn to nevyužívá, protože bydlí v místě, ale říkal, že kluci tam někdy čekají, dozor není vždy přítomen v místnosti, ale je nablízku. Je to vybavená klubovna-studovna. Žádná řízená činnost tam není. Program si tvoří každý sám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera 2. třída je takto doma sama několikrát týdně, družinu mají do 3, ale já 2× týdne v práci do 6, a tatínek vždycky nemůže. 2 hodiny zvládne s přehledem. Má teda mobil a já kontroluji telefonicky tak 1× za hodinu… Ona mi může kdykoliv zavolat taky samozřejmě.
Jo a už od první třídy jezdí u nás děti samy běžně autobusem do okolních vesnic domů ze školy. Dcera přijede busem, dojde si domů a musí holt na nás počkat, pokud nejsme ani jeden doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 rovněž nevěřím tomu režimu družiny, jaký zakladatelka popisuje.
Navíc družina je hrazená služba, tudíž z ní těžko někdo může udělat takový holubník. Je od do.
Pokud mi dítě fyzicky do družiny nepřijde, tak ji musím omluvit, pokud odchází dříve, mimo nahlášené hodiny, musí mít propustku od nás rodičů.
Chtějí mít nad dítětem dohled, dokud si nejsou jisti, že už ho nemusí dozorovat, že dál je to na rodičích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše:
@Pears206 rovněž nevěřím tomu režimu družiny, jaký zakladatelka popisuje.
Navíc družina je hrazená služba, tudíž z ní těžko někdo může udělat takový holubník. Je od do.
Pokud mi dítě fyzicky do družiny nepřijde, tak ji musím omluvit, pokud odchází dříve, mimo nahlášené hodiny, musí mít propustku od nás rodičů.
Chtějí mít nad dítětem dohled, dokud si nejsou jisti, že už ho nemusí dozorovat, že dál je to na rodičích.
No právě.. U nás to takhle taky funguje… Já už jsem to zmiňovala na předchozí stránce. Taky mi to nejde na rozum.
Taky si myslím, že družina není žádný holubník a že když není dnes moc dětí, tak družina nefunguje - to neexistuje. Ale bydlím ve městě, takže netuším, jestli je to možné ve škole v nějaké „Horní-Dolní“, kde lišky dávají dobrou noc. Ale ani tam se mi to nepozdává. Zkrátka, i kdyby celé odpoledne (od konce vyučovaní do vyzvednutí rodičem) bylo v družině jedno jediné dítě, musí fungovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím o malotřidce, kde neměli vychovatelku, tak děti šly na odpoledne do školky, byla ve vedlejší budově, nikdo je nevyhodil ve 12,30 na ulici.
Vím o invalidni důchodkyni, docela mladá ženská, která tady u nás vyzvedává a vodí děti na kroužky nebo hlídá, jak rodiče potřebuji. Za nějaký peníz, ale ona je ráda, že má nějakou činnost a rodiče jsou v klidu v práci. Dělá to už několik let, začala s tím, když měla svoje děti malé a starala se o jejich spolužáky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
O placené výpomoci jsem už taky uvažovala, ale mám z toho veliký respekt a strach
Nemej… Ja mam chuvu od 8 mesicu veku starsi dcerky… U mimin je to horsi- tam ta duvera musi byt obrovska…
U skolacka je to ok, kdyz se ji nebude libit, tak ti to rekne… Chuva stoji cca 100-150,– na hodinu… Muzou spolu delat ukoly- studentka pajdaku treba bude ok…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě není důležité, jestli mas nebo nemáš problém s kolegyni. Důležitější je, co si o tom mysli vedení. Rozhodne bych se s nimi o tom pobavila. Pokud jsi dobrý zaměstnanec, raději si te rok nechají na zkráceny úvazek než aby hledali a zaučovali někoho nového.
- Citovat
- Upravit