Práce na dohodu 2x?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.1.16 12:01

Práce na dohodu 2x?

Ahoj, prosím o odpověď, pokud víte.
Pracuji dlouhodobě na dohodu o prov. práce, podepisu tzv. růžový papír, takže nedaním.
Ted mám moznost pracovat jeste pro jiného zamestnavatele, také na dohodu.

Jsou nějaká omezení? Počet hodin, vydělané peníze…? Daní za mě zaměstanavatel nebo jak je to???

MOc děkuji za odpovědi a prosím o zachování anonymu, nechci aby se vědělo v okolí, DĚKUJI!!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.1.16 12:36

Děkuju! Takže o daň se nestarám, strhává zaměstnavatel. Co když překročím 300hodin???

• Citovat
  • Upravit
6759
26.1.16 12:44

@rigousek
Prosím Tě, jen pro upřesnění, těch 300 hodin se týká každé dohody zvlášť, nebo je to v součtu? Jako že mám třeba tři dohody a na každou můžu udělat 300 hodin ročně, tedy dohromady 900, nebo 300 hodin na všechny ty tři dohody najednou? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101535
26.1.16 12:48

@IvaB Ty hodiny se týkají práce pro jednoho zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
26.1.16 12:59

@j.a.n.i1
OK, díky.
A ještě upřesnění - těch 300 hodin se týká jen DPP, DPČ to má jinak, že? Jiné danění a odvody (do 2500 bez, jen daň), to vím, jen dolaďuju ty počty hodin, protože u jednoho zaměstnavatele na DPP se do 300 hodin budu vejít tak tak, u dalšího mám DPČ, tak tam je to (skoro) jedno, a v květnu budu mít minimálně další jednu DPP zase u jiného zaměstnavatele, takže u něj bych zas teoreticky mohla udělat těch 300 hodin. Je to tak správně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101535
26.1.16 13:01

@IvaB Jojo, těch 300 hodin se týká DPP, u DPČ je omezení, že to může být v průměru max 20 hodi týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
26.1.16 13:03

@j.a.n.i1
Super, moc díky! :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27596
21.3.20 20:07

Holky mám dotaz jsem na rodičáku, mám práci na dohodu u jedné firmy, podepsala jsem růžový papír, a ted mám možnost další práce na dohodu, u svého zaměstnavatele.
Můžu mít dvě práce na dohodu? Jak to funguje s daněmi a růžový papír se podepisuje všude? A jak je to pak pro manžela se slevou na mě, když si nevydělám víc než 65.000 nebo tak nějak byla ta hranice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
21.3.20 20:16

Muzes mit dohod, kolik chces, hranice vydelku kvuli danim za manzelku je 68t

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
21.3.20 20:17

@ka2ka růžový papír můžeš podepsat jen u jedné firmy, u druhé ti budou rovnou strhávat srážkovou daň - tedy dostaneš zaplaceno méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
21.3.20 20:20

@ka2ka můžeš mít dvě práce na dohodu. Růžový papír smíš mít podepsaný jen u jednoho zaměstnavatele. Myslím, že když budes mít dvě dohody, budeš muset podávat daňové přiznání. Odečet tebe - Tam by měla být jen jedna podmínka a to je ta částka, o které píšeš. (je normálně zaměstnaný? pokud by nebyl zaměstnáný, ale OSVČ uplatňující výdaje pausalem, tak se vam nevyplatí, aby si tě uplatňoval. Musel by uplatnit horší paušál.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27596
21.3.20 20:24

@Kamkam zaměstnaný je normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27596
21.3.20 20:27
@Titty píše:
@ka2ka růžový papír můžeš podepsat jen u jedné firmy, u druhé ti budou rovnou strhávat srážkovou daň - tedy dostaneš zaplaceno méně.

aha takže pokud u jedné firmy mám pár korun a u druhé víc tak je jedno u které bude podepsaný růžový papír?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16099
21.3.20 20:40
@ka2ka píše:
aha takže pokud u jedné firmy mám pár korun a u druhé víc tak je jedno u které bude podepsaný růžový papír?

Tak lépe ti měsíčně vyjde, když budeš mít podepsáno růžové tam, kde máš vyšší příjem a můžeš tak uplatnit celou daňovou slevu na poplatníka. Když budeš mít ve firmě A platit daň 150,–Kč měsíčně a ve firmě B 2500,–Kč, tak se ti vyplatí mít podepsané růžové ve firmě B, protože uplatníš měsíčně slevu 2070,–Kč a dohromady na daních zaplatíš 150+430 (v opačném případě bys platila 2500).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27596
21.3.20 20:50
@zrcadlo píše:
Tak lépe ti měsíčně vyjde, když budeš mít podepsáno růžové tam, kde máš vyšší příjem a můžeš tak uplatnit celou daňovou slevu na poplatníka. Když budeš mít ve firmě A platit daň 150,–Kč měsíčně a ve firmě B 2500,–Kč, tak se ti vyplatí mít podepsané růžové ve firmě B, protože uplatníš měsíčně slevu 2070,–Kč a dohromady na daních zaplatíš 150+430 (v opačném případě bys platila 2500).

jasně chápu a pokud by mi jedna dohoda končila v květnu a druhá u jiné firmy začínala v červnu tak u té druhé firmy opět podepíšu růžový papír od června? a nebudou mi strhávat tu srážkovou dan?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat