Práce na Pc - bolest oči

434
8.2.23 13:27

Práce na Pc - bolest oči

Dobrý den,
je tu někdo kdo má problémy s očima kvůli práce u PC? Často mě boli oči (i hlava) a hůře podle mě vidím. Pomáhají třeba brýle které nějakým způsobem tlumí to modré svetlo? Anebo mám rovnou navštívit očního? Bohužel u počítače trávim dost času. Dávám si pravidelně přestávky, ale i tak je to náročný.

Jen bych rada poprosila o nějaké rady, zkušenosti nebo co jste dělali:)

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
8.2.23 13:31

@Noelia_Z můj muž začal dělat u PC 2 měsíce zpět a měsíc trpěl jak pes. Pomohla návštěva očního a brýle :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
8.2.23 13:45

Asi málo mrkate, oko je sušší, může to štípat, palet, bolet, řezat, je potřeba hodně mrkat a případně kapky do oka. Nebo máte dioptrickou vadu. Tu je lepší oční zase. Muž má syndrom suchého oka, takže PC monitor zvládne max 2 hodiny v kuse a pak hoďku pauza.

A krk bolí z předsunuté hlavy, blbě sedíte, stůl je možná hodně vysoko a ramena jsou vysunutá u krku. Tam přestávky nepomohou, je potřeba správný sed. Já i chlap u PC sedíme víc jak 10 let, on víc jak 15 a samozřejmě krk, záda, vše trpí, denně musí cvičit, jinak je zlámány jak starý dedek, bohužel mu to komplikují hypermobilni klouby. Ani super ergonomická židle nepomůže dokonale (máme therapiazidli, výsuvný stůl), ale trochu nutí sedět v lepším rovnejsim sedu.

Obecně k práci u PC:
Dobrá židle a stůl k velikosti těla, tj výsuvný.
Co hodinu přestávka, protáhnout se a projít se.
Koukat se očima do dálky ven z okna třeba co 10 minut, nekoukat furt do monitoru.
Při koukání do PC hodněeee mrkat.
Ve správné linii loket, rameno a krk, na netu budou obrazky. 99% lidí to bude mít blbě, proto jsou z kancelářské práce 8h v kuse bolavi.

Příspěvek upraven 08.02.23 v 13:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
8.2.23 13:47

Mám nově na brýlích jakýsi filtr pro práci s PC, je to o něco lepší, ale i tak mám oči odpoledne unavené, i když to není v takové míře jak před tím. Hlava mě ale bolí minimálně jednou do měsíce a to třeba i tři dny v kuse. Dr na nic nepřišla a dává to za vinu nízkému tlaku. Rozhodně pokud máš pocit, že hůř vidíš, návštěva očního není od věci. Předepíše Ti brýle jaké potřebuješ. Můžeš navštívit i optiku a zaměřit si brýle tam, ale pokud máš takové problémy, vzala bych to nejdřív k očnímu dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
8.2.23 13:52

@NEITIRI ta hlava může být od krční páteře. Při sezení u PC dostává pěkně zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí