Práce na Úřadu práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20.1.26 08:27

Práce na Úřadu Práce

Ahoj,
uvažuju o přihlášení na pozici Odborný pracovník/ce insolvence na Úřadu práce. Jde o menší, spíš odlehlý okres, kde moc pracovních možností není, takže mě zajímá hlavně realita té práce, ne tabulky. Rád bych věděl, kolik si tam člověk reálně odnese na výplatní pásce v 10. platové třídě, jak při nástupu, tak po zkušebce, a jestli je osobní příplatek spíš běžný, nebo výjimka. Zajímá mě i náročnost – jestli je to klidná administrativní práce, nebo spíš stres s termíny, exekucemi a soudy. Jak vypadá běžný den a jestli se chodí domů normálně, nebo jsou časté přesčasy. V regionu, kde není moc práce, je pro mě důležité vědět, jestli se z toho dá slušně vyžít a jestli je to dlouhodobě udržitelné. Díky za jakoukoliv zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
20.1.26 08:55

Kamarádka tam pracuje. Hromada práce, přesčasy víc než běžný a samozřejmě neplacený. Ke klidné práci to má daleko. Kolik budeš mít výplatu, to ti nikdo neřekne. Osobní ohodnocení je. Výplata záleží na několika faktorech, mimo jiné i na uznané praxi. Takže finální částka je spíš překvápko. Vyžít se z toho dá, záleží, jak jsi náročný. Připrav se ale na to, že tohle výběrko může být vypsaný i pokud je to místo dávno obsazený někým jiným z úřadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
20.1.26 09:00

@Janli Ano. Tato mista byvaji dopredu „zamluvena“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20821
20.1.26 09:06
@jejjej píše: Více

Jakože místo, kde se člověk donekonečna dohaduje se zadluženými troskami a lháři za pár korun, je nějaký VIP super flek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
20.1.26 09:10
@Cenarius píše: Více

Co by to nebyl supr flek? Práce pondělí - pátek, víkendy volné, v teplíčku, v kanclu, při kafíčku, na wc si odskočíš, kdy chceš. Lidem akorát vyplňuješ papíry k insolvenci. Prakticky za nic nejsi odpovědný. Vyplníš papíry, pak si je odnesou insolvenčnímu správci, případně odnesou na soud ke schválení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
20.1.26 09:16
@jejjej píše: Více

Zamluvená ne, ale často se tam přesouvají lidi v rámci organizace, kterým končí práce na jiném místě. Blbý je, že ten konkurz se vypsat musí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
20.1.26 10:13

Tak teď jsem se docela pobavila :lol: Předchozích odpovědí si opravdu nevšímej, jsou to nesmysly :roll: Tuto agendu jsem dělala asi tři roky zpět, jedná se o řešení insolvence za situace, kdy zaměstnavatel je v insolvenci a zaměstnanci nedostali vyplacenou mzdu, tedy řešíš náhrady mezd. Zaměstnanec tedy přijde, podá žádost, doloží potřebné dokumenty, ty následně vyzveš zaměstnavatele popř. ins. správce) k potvrzení toho, co zaměstnanci požadují - tedy musí také doložit mzdové listy, aby to sedělo s tím, co zadali do žádosti, na základě toho pak vydáváš rozhodnutí nebo oznámení o přiznání náhrady mezd, vytváříš platební poukazy pro ekonomické oddělení a oni to na základě toho vyplatí - no, napsala jsem to dost zjednodušeně, ale to, jak to probíhá najdeš v zákoně č.118/2000. Za mě je to zajímavá agenda, rozhodně ta jedna z lepších na ÚP, i když dost náročná, většinou vždy nastanou různé komplikace a řešíš a řešíš, ale zase za Tebou nechodí socky a navíc je to dost nárazové, poněvadž je to závislé na tom, zda nějaký zaměstnavatel se sídlem v Tvém okresu spadne do insolvence. navíc tam zodpovídáš za peníze resp. Ty a ten kdo Ti ty platby ověří. Já k tomu měla, ale ještě další agendy, takže pokud se stalo, že do INS se dostala velká firma, např. 100 a více zaměstnanců, na nic jiného už nebyl čas. nemůže to dělat úplný blbec, dost věcí se řeší, jak se samotnými zaměstnanci, tak is účetními nebo ins. správcem, ale rozhodně se nenudíš. Co se týká peněz, to Ti nikdo neřekne, nevíme, jaký budeš mít ke své 10. třídě stupeň, tam jsou mezi nimi velké rozdíly a ani jaké budeš mít osobko. Jinak, co se týká přesčasů - na téhle agendě jich bylo vždy mraky, tak jsme dostala vždy na výběr, zda je chci proplatit nebo za ně mít volno - vždycky jsem brala volno. Je vidět, že tu odpovídají hlavně lidi, co o práci na ÚP vědí úplné prd. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
20.1.26 10:45
@Clara007 píše: Více

Myslíš, že jsi jediná, kdo pracoval na ÚP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8291
20.1.26 11:59
@Janli píše: Více

Ano, a teď se na její pozici vypisuje výběrko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14845
20.1.26 13:20
@Janli píše: Více

Nikdy jsem na úřadě o neplacených přesčasech neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
20.1.26 13:59
@Kfětoslava píše: Více
:mrgreen:
Nejeden přesčas pokládám na oltář státu. Práce se sama neudělá a nikdo ji neudělá za mě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
20.1.26 16:42
@FraDeu píše: Více

Tyjo, takhle se ted definuje supr flek?
Ja bych cekala, ze pracovat v normalnich tepelnych podminkach, moci si dojit na zachod, napit se a mit volno, je uplny zaklad a supr flek je ten, kde me prace bude naplnovat a bavit..ale asi se pletu..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.26 17:42

Co lidi nechtějí slyšet, to neslyší. nechala jsem tam už za rok nižší desítky hodin a oproti oddělení, kde vyřizují teď teda superdávku, jsem na tom ještě dobře. Tam teda po hodně dlouhé době a desítkách výpovědí platí 60 hodin přesčasů. Což ty lidi hravě překročí za měsíc a počítá se to čtvrtletně. A jsou tam, kde byli, v neplacených přesčasech.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.26 18:18

Evidentně toho o ÚP moc nevíš :think:

• Citovat
  • Upravit
14845
20.1.26 19:17
@Anonymní píše: Více

Nepovídej :)