Vhodná práce pro člověka s handicapem – pečovatelka, nebo vrátnic
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tak určitě na vrátnici, pečovatelka je psychicky i fyzicky náročná
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi ta vrátnice ![]()
Jako pečovatelka budeš stát před rozhodnutími, budem pořád řešit krizove situace, pracovat s PC, spát hlášení, manipulovat s lidmi i zvedáky a pomůckami. Samozřejmě záleží na konkrétním pracovišti a osazenstvu klientů.
- Citovat
- Upravit
Vrátnice, jako osoba několik let pečující o osobu blízkou můžu potvrdit to, co píší ostatní, psychicky i fyzicky náročná práce, odpovědnost vyhodnotit zdravotni stav, kdy je to ok/banalita, kdy řešit lékařskou pomoc. Vím, že jako profesionál bych to dělat nechtěla/nemohla, netroufla bych si vzít zodpovědnost za cizí, za správné vyhodnocení zdravotního stavu a taky ti lidi potřebují někteří i přebalovat, člověk na to musí mít žaludek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BeruNaty psychicky vím že bych to zvládla, spíš se bojím toho tempa manuální zručnosti ![]()
- Citovat
- Upravit
@ka2ka psychicky vím že bych to zvládla, spíš se bojím toho tempa manuální zručnosti ![]()
- Citovat
- Upravit
Rozhodně vezmi vrátnici.
Jedno z nejtěžších zaměstnání, které jsem kdy měla, byla práce pečovatelky, a nemluvím jen o fyzické náročnosti, úplně jsem vyhořela psychicky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Majkisa žaludek bych na to měla i psychiku, spíš se bojím té manuální zručnosti a tempa ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
uvědom si že budeš muset ty lidi třeba koupat, přebalovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
to se bojíš oprávněně, pečovatelky hodně vysokofrekvenčně kmitaj. A ta základní manuální zručnost je taky potřeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka kdysi jsem uklízela v domově pro seniory, takže už jsem přibližně viděla, co se všechno dělá, i když jen okrajově ![]()
- Citovat
- Upravit
Zdravím, rozhoduji se, jestli mám jít dělat na vrátnici nebo pečovatelku.
Podotýkám že jsem pomalejší tempově a manuálně nejsem úplně zručná, jsem diskalkulik, dělá mi problém pochopit logické věci, věci s logikou a chápání mám pomalejší. Jsem osobou zdravotně znevýhodněnou.
Co by pro mě bylo lepší?
Prosím pokud možno komentáře bez kritizování