Práce po ekonomce

13.11.24 13:47

Práce po ekonomce

Dobrý den,
jsem v maturitním ročníku všeobecného gymnázia. Baví mě matematika a ZSV, tak bych se chtěla hlásit na ekonomku. Jako účetní ale skončit nechci a úplně si nejsem jistá, co bych po škole dělala. Možná management? Máte někdo zkušenosti, které by mi mohly pomoct s výběrem školy a potažmo práce? Jste spokojeni ve svém oboru? Jaká je vaše náplň práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.11.24 14:05

@anonymnidotaz746
Ahoj, studuji Fakultu podnikatelskou VUT v Brně, obor Účetnictví a daně. Šla jsem na tento obor, protože mě účetnictví bavilo na SŠ. Pokud ti jde matematika, tak ti tuto školu mohu doporučit, je pochopitelné, že zde matematika bude potřebná.

Zároveň píšeš, že máš ráda ZSV. Mohla bys to upřesnit? ;) My jsme se v ZSV učili o psychologii, politice, filozofii. K čemu z těchto témat máš blízko? Jestli tě i baví psychologie, tak bys mohla na fakultě zkusit obor Procesní management. Jestli se chceš věnovat ekonomii nebo podnikání všeobecně, tak spíše bych volila obor Ekonomika podniku.

Anonym kvůli osobnějším informacím.

• Citovat
  • Upravit
35698
13.11.24 14:16

Já účetní dělám a baví mě to. Tak můžeš dělat třeba kontroling, daňové poradenství, v bance apod. Možností je spousta. Uvidíš kam tě život zavede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
13.11.24 15:34

Mezinarodni vztahy?
Tam je eko, matika a neco ze spolecenskych taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.24 18:53

Já mám Ekonomiku a Management z PEF Mendelu a bývalí spolužáci si našli různé uplatnění: někdo dělá controlling, někdo logistiku, někdo auditing, marketing,… Já třeba dělám BI. Už na škole jsou specializace, naprofiluješ se i bakalářkou a diplomkou. Opravdu uplatnění je celá řada, nebojím se, že by sis nevybrala :).

• Citovat
  • Upravit
113
14.11.24 13:38

Ahoj, já teda studuji něco jiného. Ale mám brigádu v marketu. Je tu slečna co má bc. z ekonomky. Rok nic nemohla sehnat, tak tu dělá už na HPP. Pak tu byla i paní s Ing. ekonomie a ta odešla na mateřskou.
Jako jsou to jen 2 lidi, nechci tě plašit. Ale Pokud k tomu máš vztah, tak si myslím ze se neztratíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze