Práce po MD...hledání ...

Anonymní
6.2.24 17:20

Práce po MD...hledání ...

Ahoj holky, maminky po MD. Chci se zeptat, jak dlouho jste hledaly práci po mateřské, když jste se nevracely do předchozí práce před MD? Hledám v administrativní sféře a už jsem zkoušela i něco jiného, ale bez úspěchu. :,( Netušila jsem, že to bude tak těžké.,..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24992
6.2.24 17:24

Tak pokud jsi jen po MD asi nikdo moc nechce nově zaměstnat matku od mimina, které má, kolik, půl roku? Můžou mít strach z hlídání. Nebo záleží jak jsi tu půl roční díru v životopise vysvětlila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
6.2.24 17:32
@debra.morgan píše:
Tak pokud jsi jen po MD asi nikdo moc nechce nově zaměstnat matku od mimina, které má, kolik, půl roku? Můžou mít strach z hlídání. Nebo záleží jak jsi tu půl roční díru v životopise vysvětlila.

Mám 4leté dítě a hledám poloviční úvazek…proc půl roku?

Příspěvek upraven 06.02.24 v 17:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
6.2.24 17:38
@Anonymní píše:
Ahoj holky, maminky po MD. Chci se zeptat, jak dlouho jste hledaly práci po mateřské, když jste se nevracely do předchozí práce před MD? Hledám v administrativní sféře a už jsem zkoušela i něco jiného, ale bez úspěchu. :,( Netušila jsem, že to bude tak těžké.,..

V administrativě je problém v tom, že je tam obrovská tlačenka. Pokud nehledají specializovanou pozici s delší praxí, tak je tam obrovský nával. Takže zaměstnavatelé dají logicky přednost mladým lidem bez závazků, co můžou makat přesčasy a zároveň si neříkají o moc velkou výplatu.
Jako matka po rodičáku máš obrovský handicap malého dítěte, u kterého se čeká velká nemocnost a úrazy. Matka zároveň není tak pružná co se pracovní doby týče, často v tomhle směru vyžaduje úpravy a toleranci kvůli školce…
Nejlepší je si najít brigádu a nebo částečný úvazek ještě před koncem rodičáku a pak se v dané firmě vecpat na HPP. Ale na to už je pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
6.2.24 17:39
@Danci83 píše:
mam 4 leté díte, proč půl roku?

Protože mateřská je do půl roku dítěte. Rodičovská dovolená je max do 4 let dítěte, nově teda do 3…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
6.2.24 17:43
@LilyJane píše:
Protože mateřská je do půl roku dítěte. Rodičovská dovolená je max do 4 let dítěte, nově teda do 3…

Rozumím, špatně jsem se vyjádřila. Myslela jsem po RD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrg
545
6.2.24 17:43
@Danci83 píše:
mam 4 leté díte, proč půl roku?

Protože píšeš po MD, mateřská je jen toho půl roku. Tady musíš být přesná, takže po RD ;)

Ale k dotazu. Hledala jsem tak půl roku před nástupem do školky, nakonec jsem našla ze známosti v administrativě, ve které jsem do té doby nedělala. Ale nebylo to nic pro mne. Další dva měsíce trvalo než jsem našla svou současnou práci. Vrátila jsem se do oboru, ve kterém jsem byla před dítětem, pouze jiná firma a jsem tam spokojená už víc jak rok.
V administrativě mi přišlo, že je hodně zájemců, právě kvůli možnosti vhodné pracovní doby a HO. Takže jsem ani nenacházela moc volných míst, alespoň v našem městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
6.2.24 17:48

Já nikdy problém neměla, vracela jsem se do pracovního procesu dvakrát a pokaždé měnila zaměstnavatele a pokaždé jsem si polepšila. Ale pravda, moje práce je dost specifická a hledala jsem v oblasti, ke které jsem měla doložené vzdělání a dostatečnou praxi. Děti jsem normálně přiznala. Možná jsem klikař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
6.2.24 17:56

@Danci83 Za tohle te tu sjedou na tri doby 8)
Praci jsem hledala necele dva mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
6.2.24 17:57
@Euforia píše:
@Danci83 Za tohle te tu sjedou na tri doby 8)
Praci jsem hledala necele dva mesice.

za co :D že jsem si neuvedomila rozdil mezi MD a RD? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
6.2.24 17:59

Já se vracela a delala sem pak úplně jiný obor, měla sem sehnání prakticky hned, ale bylo to štěstí, úplně náhodou sem se o tom zmínila před segry kamarádkou, když sme ji potkali ve městě a ta mi rekla, ze shánějí k nim a další týden sem šla na pohovor, kde mě hned vzali. Teď budu po třetím dítěti hledat práci znova, vypršela mi smlouva a už teď se toho bojím, malokde mi asi vyjdou vstříc časově, abych stihala obstarat všechny děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
6.2.24 18:09
@LilyJane píše:
Protože mateřská je do půl roku dítěte. Rodičovská dovolená je max do 4 let dítěte, nově teda do 3…

Rodičovská dovolená (na rozdíl od rodičovského příspěvku) byla max do 3 let i dříve, když už se tady tak řeší ta terminologie.

Abych se styděla, že jsem z úvodního příspěvku „správně“ pochopila otázku :mrgreen:
(Odpověď nemám, čeká mě teprve v budoucnu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
6.2.24 18:26
@uběhaná máma píše:
Rodičovská dovolená (na rozdíl od rodičovského příspěvku) byla max do 3 let i dříve, když už se tady tak řeší ta terminologie.Abych se styděla, že jsem z úvodního příspěvku „správně“ pochopila otázku :mrgreen:
(Odpověď nemám, čeká mě teprve v budoucnu).

Já to beru tak že rodičovská dovolená = doba kdy jsem doma. Chtít po zdejších uživatelkách rozlišovat pojmy jako rodičovská dovolená a rodičovský příspěvek, to už bychom chtěly moc :D
Takže ano, rodičovská dovolená byla maximálně do 3 let vždy. Rodičovský příspěvek šlo dříve čerpat i do 4 let, nově pouze do 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22412
6.2.24 19:54

Asi 6 tydnu jsem chodila na pohovory. Praci jsem tedy mela dohodnutou na zacatku cervence a na konci srpna mi koncil rodicak a trilety syn sel od zari do skolky. Za rok jsem si to zopakovala, protoze to byla prace jen na rok. Tak to jsem chodila na pohovory taky tak 6 tydnu, nez to klaplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562
6.2.24 22:58
@LilyJane píše:

Rodičovská dovolena byla a je do 3 let veku dítěte, uz minimálně 15 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat