Nákup reklamních předmětů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Sama jste si odpověděla.
1. telefonicky - to neumíte
2. e-mailem - neefektivní
Zbývá už snad jen nějaký veletrh, ale ty jsou už také několik let za zenitem. Potom mě ještě napadá reklama, zkuste se zeptat třeba i tady, kolik by to od Mafry stálo. Taky je cesta doporučení od vašich spokojených klientů, aby vám dali kontakty na své partnery, kterým nasdílí svou pozitivní zkušenost s vámi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Nove kontakty by ti mel zajistovat vas marketing.
Pracuji cely zivot jako obchodak a vzdy jsem si nove kontakty a zakaznika shanela sama. A to jsem pracovala i v korporatu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mezi vámi někdo kdo řeší v práci plánování a nákup reklamních/propagačních předmětů? Jak vás má kontaktovat dodavatel, který vám chce nabídnout své služby aby to nebylo vtíravé a obtěžující? Vrátila jsem se po rodičovské do práce, mám své dlouhodobé klienty, kterým jsem se věnovala i během rodičovské, ale vracím se na plný úvazek a potřebuji svou klientelu rozšířit. V práci jsem vážné dobrá, pro klienta bych dýchala a vždy udělám maximum pro jeho spokojenost. Klienti od mě neodcházejí ale neumím získat nové. Zkoušela jsem pár akvizičních telefonátů ale není to ono, sama z toho nemám dobrý pocit. Nevím pořádně co říkat a sama takové telefonáty nesnáším. Když napíšu email, tak z 99% je bez odpovědi. Budu ráda za vaše tipy a rady jak na to
Z osobní zkušenosti mohu poradit co nejjednodušší objednávací proces a předpřipravené vzorky ala Pens.com . Vždy, když mi příjde nějaký zajímavý vzorek s názvem mé firmy, tak si jej se zájmem prohlédnu a pokud se mi líbí a objednání není moc složité a reklamný předmět nestojí příliš vysokou cenu, tak si jej objednám a u zákazníku to má velký úspěch. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuji v menší firmě a úplně od toho upouštíme. Na Vánoce se dodavatelům dávalo víno, kde jsem sama vyrobila štítky s názvem firmy. Jinak telefonicky se přes mě nedostaneš k řediteli. Každý den několik telefonátům s různými nabídkami a už to nikoho nebaví. Emaily chodí, jak detailně je čtou, nedokážu říct. Pokud chceš, ale zaujmout na první dobrou, tak ať je hned uvedená cena. Ne, že se člověk musí sejít nebo více doptat, za kolik to teda bude. Radši pracují než kávičkují o ničem.
- Citovat
- Upravit
Když jsem začínala, tak jsem dostala od firmy pár klientů, všechny ostatní mám na základě jejich doporučení. Aktuálně mám kolem 20 klientů, kteří objednávají pravidelně. Toto množství bych ale potřebovala ideálně zdvojnásobit. Jako firma jsme aktivní na sockách, jezdíme na výstavy, veletrhy, zapojujeme se do prestižních soutěží. Noví klienti osloví většinou firmu napřímo a péči o ně zajišťují seniorní zaměstnanci. Abych získala klienta já, musím ho oslovit sama a on následně musí komunikovat se mnou. Nerada chodím kolem horké kaše, takže i mé maily jsou jasné a stručné - vždy připojím náhled grafiky na předmětu, který by se mohl zákazníkovi líbit a přidám i kalkulaci. Obávám se, že většina mailů skončí nepřečetné v koši. Reklamní předměty nejsou jen nekvalitní propisky a hrnečky. Zajišťuji i zakázkovou výrobu, dražší eko produkty, veškerý textil,…Svou práci mám vážně ráda, baví mě její rozmanitost a kreativitě se meze nekladou, jen to získávání nových klientů je na prd a nemůžu přijít na způsob jak to změnit.
- Citovat
- Upravit
@z.pepa píše:
Sama jste si odpověděla.
1. telefonicky - to neumíte
2. e-mailem - neefektivníZbývá už snad jen nějaký veletrh, ale ty jsou už také několik let za zenitem. Potom mě ještě napadá reklama, zkuste se zeptat třeba i tady, kolik by to od Mafry stálo. Taky je cesta doporučení od vašich spokojených klientů, aby vám dali kontakty na své partnery, kterým nasdílí svou pozitivní zkušenost s vámi.
Za mě říkám, že reklamní a propagační předměty nechci. Když tady zakladatelce odpoví těch zbylých 39 aktivních uživatelů trollmimina, kteří by to tu mohli vidět, ušetří peníze za reklamu u Mafry ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Když jsem začínala, tak jsem dostala od firmy pár klientů, všechny ostatní mám na základě jejich doporučení. Aktuálně mám kolem 20 klientů, kteří objednávají pravidelně. Toto množství bych ale potřebovala ideálně zdvojnásobit. Jako firma jsme aktivní na sockách, jezdíme na výstavy, veletrhy, zapojujeme se do prestižních soutěží. Noví klienti osloví většinou firmu napřímo a péči o ně zajišťují seniorní zaměstnanci. Abych získala klienta já, musím ho oslovit sama a on následně musí komunikovat se mnou. Nerada chodím kolem horké kaše, takže i mé maily jsou jasné a stručné - vždy připojím náhled grafiky na předmětu, který by se mohl zákazníkovi líbit a přidám i kalkulaci. Obávám se, že většina mailů skončí nepřečetné v koši. Reklamní předměty nejsou jen nekvalitní propisky a hrnečky. Zajišťuji i zakázkovou výrobu, dražší eko produkty, veškerý textil,…Svou práci mám vážně ráda, baví mě její rozmanitost a kreativitě se meze nekladou, jen to získávání nových klientů je na prd a nemůžu přijít na způsob jak to změnit.
Bohužel jsi v oboru, který je na trhu přeplněn a co sleduji, tak bude hůř. Tím jak youtubeři vydělávají na merchi, tak má mnoho mladých pocit, že když si koupí termotrasfer lis, tak hrozně zbohatnou na potisku triček a hrnečků
Bohužel jsem kdysi na facebooku proklikal pár takových reklam, tak to na mě od té doby vyskakuje a koukám, kolik těch firmiček stále nově vzniká a musí cpát dost peněz do reklamy podle četnosti jejich placené reklamy na fb.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jege píše:
Z osobní zkušenosti mohu poradit co nejjednodušší objednávací proces a předpřipravené vzorky ala Pens.com . Vždy, když mi příjde nějaký zajímavý vzorek s názvem mé firmy, tak si jej se zájmem prohlédnu a pokud se mi líbí a objednání není moc složité a reklamný předmět nestojí příliš vysokou cenu, tak si jej objednám a u zákazníku to má velký úspěch.
Přesně tohle je styl, kterým si u mě firmy zabouchávají dveře. Jakmile reklama přeleze do stylu obtěžující reklamy, jde firma na blacklist. Zrovna od pens tu mám také propisku, která přišla nevyžádanou poštou a díky tomu to je jediná a poslední propiska od té firmy u mě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
V práci to naštěstí neřeším, ale ze soukromého života na mě působíš jako otravný prodejce čehokoliv, pojištění, bankovní účet, tarif. Prostě hnus velebnosti. Co chci a potřebuju, si zajistím sama, srovnat nabídky si taky umím. S obchodákama tohohle typu se vůbec nebavím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot A to právě děláš chybu. Mě to nijak neobtěžuje, občas od Pensu obdržím zajímavou věcičku, kterou použiji sám anebo někomu z rodiny dám a když získám dojem, že by to mohlo zaujmout i zákazníky, tak si něco z toho objednám.
Hlavně propisky s reklamním potiskem mají velký úspěch, ale třeba i kapesní nože a pod. blbosti. Propisky beru ale kvalitní, často se soft povrchem a zákazníci to hodně oceňuji. Taková propiska za 20-30 Kč stojí často stejně jako kliknutí v PPC reklamě, ale vydrží mnohem déle a vidí ji mnohem více lidí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jege píše:
@rmot A to právě děláš chybu. Mě to nijak neobtěžuje, občas od Pensu obdržím zajímavou věcičku, kterou použiji sám anebo někomu z rodiny dám a když získám dojem, že by to mohlo zaujmout i zákazníky, tak si něco z toho objednám.Hlavně propisky s reklamním potiskem mají velký úspěch, ale třeba i kapesní nože a pod. blbosti. Propisky beru ale kvalitní, často se soft povrchem a zákazníci to hodně oceňuji. Taková propiska za 20-30 Kč stojí často stejně jako kliknutí v PPC reklamě, ale vydrží mnohem déle a vidí ji mnohem více lidí.
Tak jsem si projel jejich stránky a určitě nedělám chybu, když vidím ty ceny
Nehledě na to, že když něco takového chci, raději nechám vydělat lokální firmě, která má navíc lepší ceny a osobní přístup, než mezinárodní předražené. Ostatně ani smlouvu na elektřinu či pojištění neuzavírám s otrapy, co se mi snaží vlézt až do baráku, ale sám si najdu, kde se to vyplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že prodej reklamních předmětů už je za zenitem, že doba, kdy jsi zákazníka získal vínem, tričkem nebo stojánkem na tužky, je pryč. Svět je přesycen krámy a tah na bránu zákazníka je už jinde, než v tom, že jej budeš zásobovat blbostma.
Reklamky, co vyrábí reklamní předměty jsou před vyhynutím a drží se pár velkých tradičních a už jen zuby nehty
Pokus si dobrý obchoďak, vyber si jiný obor a v tom si buduj kariéru. Poptávka po obchodnicich na trhu docela je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, je mezi vámi někdo kdo řeší v práci plánování a nákup reklamních/propagačních předmětů? Jak vás má kontaktovat dodavatel, který vám chce nabídnout své služby aby to nebylo vtíravé a obtěžující? Vrátila jsem se po rodičovské do práce, mám své dlouhodobé klienty, kterým jsem se věnovala i během rodičovské, ale vracím se na plný úvazek a potřebuji svou klientelu rozšířit. V práci jsem vážné dobrá, pro klienta bych dýchala a vždy udělám maximum pro jeho spokojenost. Klienti od mě neodcházejí ale neumím získat nové. Zkoušela jsem pár akvizičních telefonátů ale není to ono, sama z toho nemám dobrý pocit. Nevím pořádně co říkat a sama takové telefonáty nesnáším. Když napíšu email, tak z 99% je bez odpovědi. Budu ráda za vaše tipy a rady jak na to