Nákup reklamních předmětů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36451
6.2.24 11:40
@rmot píše:
Tak jsem si projel jejich stránky a určitě nedělám chybu, když vidím ty ceny :D Nehledě na to, že když něco takového chci, raději nechám vydělat lokální firmě, která má navíc lepší ceny a osobní přístup, než mezinárodní předražené. Ostatně ani smlouvu na elektřinu či pojištění neuzavírám s otrapy, co se mi snaží vlézt až do baráku, ale sám si najdu, kde se to vyplatí.

Hele, mě minule naštvali, když mi na 2 položky účtovali 2× poštovné, jelikož to posílají zvlášť a poštovné mají celoevropské cca 400 Kč za zásilku, byť se to vyrábí v Plzni, odkud se to i odesílá.

Ovšem když jsem hledal nějakou pražskou firmu, tak to sice měli levnější, ale musel bych brát cca 200 ks propisek od jedné barvy, ovšem já chci mix cca 8 barev a dodat jím grafické podklady anebo zaplatit pálku za jejích vyhotovení.

Takhle to naklikám za pár minut a víc se nestarám, takže těch pár stovek navíc mi zas tak nevadí.

A lokální firmy anebo agenti? Pens to vyrábí v Plzni, takže asi zaměstnává zdejší lidi, kteří tak mají práci i mzdu a můj pojišťovák mě na podzim konečně dokopal nahlásit pojistnou událost z pojistky, do které mě také dokopal on a kterou mi pojišťovna uznala a vyplatí mi 0.5M Kč. Teď mě povzbuzuje, ať uplatním další pojistnou událost, ze které možná bude dalších 0.5M Kč. Jen víc takových pojišťováků… :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
6.2.24 12:38
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mezi vámi někdo kdo řeší v práci plánování a nákup reklamních/propagačních předmětů? Jak vás má kontaktovat dodavatel, který vám chce nabídnout své služby aby to nebylo vtíravé a obtěžující? Vrátila jsem se po rodičovské do práce, mám své dlouhodobé klienty, kterým jsem se věnovala i během rodičovské, ale vracím se na plný úvazek a potřebuji svou klientelu rozšířit. V práci jsem vážné dobrá, pro klienta bych dýchala a vždy udělám maximum pro jeho spokojenost. Klienti od mě neodcházejí ale neumím získat nové. Zkoušela jsem pár akvizičních telefonátů ale není to ono, sama z toho nemám dobrý pocit. Nevím pořádně co říkat a sama takové telefonáty nesnáším. Když napíšu email, tak z 99% je bez odpovědi. Budu ráda za vaše tipy a rady jak na to :-)

zásadně se telefonicky s nikým nevybavuji, ale jednou jsem zodpověděla jedné paní nějakou anketu, protože byla docela jiná, než ostatní.
Trochu nesmělá, omluvila se mi, že volá a bavila se se mnou jako člověk s člověkem, ne jako robotický hlas, co monotónně drmolí, co má naučeno. Taky mluvila krapet pomaleji, než obvykle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8106
6.2.24 13:06
@jege píše:
Hele, mě minule naštvali, když mi na 2 položky účtovali 2× poštovné, jelikož to posílají zvlášť a poštovné mají celoevropské cca 400 Kč za zásilku, byť se to vyrábí v Plzni, odkud se to i odesílá.

Ovšem když jsem hledal nějakou pražskou firmu, tak to sice měli levnější, ale musel bych brát cca 200 ks propisek od jedné barvy, ovšem já chci mix cca 8 barev a dodat jím grafické podklady anebo zaplatit pálku za jejích vyhotovení.

Takhle to naklikám za pár minut a víc se nestarám, takže těch pár stovek navíc mi zas tak nevadí.

A lokální firmy anebo agenti? Pens to vyrábí v Plzni, takže asi zaměstnává zdejší lidi, kteří tak mají práci i mzdu a můj pojišťovák mě na podzim konečně dokopal nahlásit pojistnou událost z pojistky, do které mě také dokopal on a kterou mi pojišťovna uznala a vyplatí mi 0.5M Kč. Teď mě povzbuzuje, ať uplatním další pojistnou událost, ze které možná bude dalších 0.5M Kč. Jen víc takových pojišťováků… :palec: :potlesk:

Nechci ti brát iluze, ale ve fabrikách a montovnách velikosti toho Pensu v Plzni a okolí moc českých dělníků nenajdeš. Agentury jim tam tahají zahraniční dělníky za levno a v Plzni to akorát slušně zvedá kriminalitu, místo aby to pomáhalo plzeňským občanům. I proto se tolik lidi bouřili v okolí plánované gigafaktory v Líních, protože by v té lokalitě okamžitě vyrostlo mraky dalších ubytoven pro zahraniční dělníky a všude by byl jen bordel, aniž by to místním nějak prospělo.
Nezdá se mi, že bys v praze nenašel ve svék okolí slušnou reklamku, co by ti za hubičku udělali pár propisek. Plzeň je mnohem menší a nedalo mi tu práci najít si spolehlivé firmičky. Na potisk čehokoliv klidně v kusovém množství je tu reklamka s tamponovým tiskem, na pískování a gravírování laserem tu mám šikovného chlapíka, co ti vygravíruje cokoliv na cokoliv od nože, skleniček, po velkou tabuli skla do dveří nebo zrcadlo, na tisky je tu malá firmička, kde ti klidně vytisknou padesát vizitek bez nějakých řečí o podlimitním množství, nebo naopak A1 plachtu klidně jeden kus. Všechno to jsou 100% české firmičky, kde jsi v kontaktu přímo s majiteli. To bych podpořil, i kdyby byli dražší, než mezinárodní molochy typu pens, ale oni jsou i levnější. Už jen proto, abychom nedopadli časem stejně jako s nákupem potravin, kdy malé české krámky jsou fuč a zahraniční řetězce obchoďáků nám tady šponují ceny, protože konkurenci už nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8106
6.2.24 13:19

Jo a u mBank si také účet dělat nebudu, protože ta reklama je fakt otravná. Že je při zobrazení na počítači po stranách - ok, když je baví tady za reklamu platit. Ale že zabírá i kus monitoru odzhora je presně to, kdy reklama plní opačnou funkci, než přitahnout zákazníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.2.24 13:57
@Anonymní píše:
Když jsem začínala, tak jsem dostala od firmy pár klientů, všechny ostatní mám na základě jejich doporučení. Aktuálně mám kolem 20 klientů, kteří objednávají pravidelně. Toto množství bych ale potřebovala ideálně zdvojnásobit. Jako firma jsme aktivní na sockách, jezdíme na výstavy, veletrhy, zapojujeme se do prestižních soutěží. Noví klienti osloví většinou firmu napřímo a péči o ně zajišťují seniorní zaměstnanci. Abych získala klienta já, musím ho oslovit sama a on následně musí komunikovat se mnou. Nerada chodím kolem horké kaše, takže i mé maily jsou jasné a stručné - vždy připojím náhled grafiky na předmětu, který by se mohl zákazníkovi líbit a přidám i kalkulaci. Obávám se, že většina mailů skončí nepřečetné v koši. Reklamní předměty nejsou jen nekvalitní propisky a hrnečky. Zajišťuji i zakázkovou výrobu, dražší eko produkty, veškerý textil,…Svou práci mám vážně ráda, baví mě její rozmanitost a kreativitě se meze nekladou, jen to získávání nových klientů je na prd a nemůžu přijít na způsob jak to změnit.

Pokud vase firma nema marketing, ktery ridi reklamni kampane a predava pripadne kontakty, tak si to proste budes muset udelat sama, ale to znamena stat se marketakem, premyslet nad tim a i do toho neco investovat, jinak skoncis u trapnych predpotopnich mailu a telefonatu.

Jediny dalsi kanal, co ti zbyva, je obslapnout stavajici klienty a vydolovat z toho nejaka doporuceni dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
6.2.24 14:09

No, není ještě trochu problém, že „obtěžovací“ telefonáty/ maily jsou aktuálně ze zákona tak nějak mimo. A takový ten mail:
Dobrý den, vloni jsme spolu něco řešili, navazuji a posílám aktuální nabídku… to je až dětsky nenápadné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat