Trápí mě nízký plat

Anonymní
6.2.24 08:20

Trápí mě nízký plat

Ahoj,
vím že mi to asi nijak nepomůže, ale chci se vypsat.
Trápí mě můj nizky plat. Je mi 35 let, jsem čerstvě po RD, VŠ, 1 dítě.
Mám plat 26 000,– hrubého. Je to bída, ale z předchozího zaměstnání už pro mě po RD neměli místo, tak jsem musela hledat něco nového. Našla jsem tuhle jednoduchou administrativu. Vzala jsem to proto, abych hlavně něco měla a taky že to je blízko a já můžu dávat malého do školky.
Nechci přebíhat z jednoho zaměstnání do druhého. Bohužel tady není možnost navýšení platu. Asi vydržím rok a pak uvidím.
Navíc pořád mám malé dítě- teď tady mám hlavu čistou :think:
Nevím, zkuste napsat svůj názor, prosím.
P. S. ještěže mám manžela. Sama bych to nedala…

Příspěvek upraven 06.02.24 v 09:13

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41140
6.2.24 08:29
@Anonymní píše:
Ahoj,
Trápí mě můj nizky plat. Je mi 35 let, jsem čerstvě po RD, VŠ potravinářská, 1 dítě.
Mám plat 26 000,– hrubého. Je to bída, ale z předchozího zaměstnání už pro mě po RD neměli místo, tak jsem musela hledat něco nového. Našla jsem tuhle jednoduchou administrativu. Vzala jsem to proto, abych hlavně něco měla a taky že to je blízko a já můžu dávat malého do školky.
Je tu malinkata naděje, že bych někdy možná tady mohla dělat manazerku kvality, což by mě bavilo. Ale to je dost nejisté.
Bydlím ve velkém městě, ale i tak při mém vzdělání a praxi jsem se bála, že nic lepšího nenajdu.
Nechci přebíhat z jednoho zaměstnání do druhého. Bohužel tady není možnost navýšení platu. Asi vydržím rok a pak uvidím.
P. S. ještěže mám manžela. Sama bych to nedala…

Držela bych se těch pozitivních věcí -) máš to blízko, malého můžeš dávat v klidu do školy a hlavu máš čistou. Na to bych se nyní zaměřila ;) dál bych začala zjišťovat, zda by šla ta manažerka kvality -) kdy, jak, za jakých podmínek atd.
Teď máš určitou stabilitu a klid za menší peníze, tak si to užívej dokud tě syn víc potřebuje a nenápadně mrkej po lepším. Ale zas počítej s tím, že za víc peněz budou požadovat víc práce, stresu atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
6.2.24 08:29

26 hrubého je fakt prd. Jde ale o nástupní plat, který muže jít po zkusebce nahoru nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
6.2.24 08:42

Má to své výhody, nezanedbatelné, nějakou dobu vydržíš a přitom můžeš hledat něco jiného. A kdoví, třeba budeš moct povýšit i tady.
Taky jsem byla po RD ráda, že něco mám. A to byl směnný provoz, nosila jsem za plný úvazek kolem 13-14 tis, před 7 lety. Teď jsem po další RD dva roky, v jiné práci, a mám částečný úvazek, právě abych všechno stíhala v pohodě, kdybych měla plný, tak mám tak 28 hrubého. Ne každý dělá za 50 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
6.2.24 08:46

Proc rovnou nehledas novou praci? Duvod mas jasny - maly plat.
Ja bych se toho nebala. Nemusis tam drepet par let, kdyz nechces..

• Citovat
  • Upravit
2447
6.2.24 08:49

Jdi řídit tramvaj. Za to budeš mít 2× tolik a stačí řidičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
6.2.24 08:56

Tak hledej průběžně dál, dneska se na měnění práce zas tak blbě nekouká… Mít příjem, se kterým bych sama neuživila dítě, je pro mě red flag, stát se může cokoli a nechci pak být za línou a neschopnou blbku. :nevim:

Nevím, u nás nastupují absolventi za 50 (roste to až po půl roce) - ale žádný HO, pevná pracovní doba. Nevím, jak v technologiích, tady jsou všichni humanitní (potřebujeme hlavně znalost projektového managementu a jazyky), předpokládala bych, že tam bude ohodnocení o dost vyšší… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8478
6.2.24 09:16

Já bych při současné práci určitě aktivně hledala jinou, lépe placenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
6.2.24 09:38
@Anonymní píše:
Ahoj,
Trápí mě můj nizky plat. Je mi 35 let, jsem čerstvě po RD, VŠ, 1 dítě.
P. S. ještěže mám manžela. Sama bych to nedala…Příspěvek upraven 06.02.24 v 09:13

A názor chceš na co? Na to jestli je to malý plat? To musíš vědět sama co jsi schopná, ochotná nabídnout a v jaké lokalitě se pohybujes. Jsou místa, kde to na plný úvazek malý plat a jsou místa, kde by ti za podobnou práci utrhali ruce. Pokud se Ti nelíbí, není nic snazšího než se dívat po nové práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
6.2.24 09:51

Jak moc potřebuješ ty peníze a jakti vycházejí vstříc (OČR, možnost práce z domova s nemocným dítětem). Jak moc tě to baví? Pokud peníze řešit nemusíš, je to pro tebe fajn odreagování a lehce skloubitelné s dítětem, klidně bych zůstala než povyroste. Pokud tě to nebaví nebo by se ti hodilo více peněz, tak hledat můžeš i při zaměstnání. V mém okolí ženy s VŠ často s dětmi šly profesně dolů (dobrovolně), aby na děti měly čas a nemusely řešit, že OČR je problém a postupně se vracejí, jak děti rostou a postupně. A zatím toho žádná nelituje, ale tam ty finance zpravidla nehrály roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3167
6.2.24 10:02

To je fakt bída.., brala bych to prostě jako dočasnou přestupnou stanici a hledala na tom ta pozitiva.. :think: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5968
6.2.24 10:51

Pro mě by bylo důležité hlavně čistá hlava, školka blízko a pracovní doba.
Peníze jsou hodně důležité, ale pokud nemáte finanční problémy, tak bych byla ráda hlavně za tohle. Vždyť tam nemusíš být do konce života. Práce se vzdá vždy změnit.
Já po RD půjdu na poloviční úvazek, protože vím, že s dítětem bych celý nedala a taky půjdu na cca 20 tisíc.
Bohužel teď je důležitější to dítě a finančně to snad dožene manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
6.2.24 12:31

To mi připomíná sraz gymplu, jedna spolužačka si stěžovala, že ji nevzali ani do pekárny. tak si troufla výš a má dobré místo přiměřené své kvalifikaci a správně ohodnocené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14936
6.2.24 12:36
@bloklimiucet píše:
Tak hledej průběžně dál, dneska se na měnění práce zas tak blbě nekouká… Mít příjem, se kterým bych sama neuživila dítě, je pro mě red flag, stát se může cokoli a nechci pak být za línou a neschopnou blbku. :nevim:Nevím, u nás nastupují absolventi za 50 (roste to až po půl roce) - ale žádný HO, pevná pracovní doba. Nevím, jak v technologiích, tady jsou všichni humanitní (potřebujeme hlavně znalost projektového managementu a jazyky), předpokládala bych, že tam bude ohodnocení o dost vyšší… :think:

Ne každý, kdo má nízký plat je líná neschopná blbka :roll: je spousta odvětví, kde se platy pohybují nízko a člověk může být pracovitý, jak chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
6.2.24 12:53

Pokud máš manžela, který dost vydělá a neskrblí na rodině, tak bych si takové místo klidně nechala. Ono mít čistou hlavu, v práci pohodu a dost času na dítě je také cenné. Co ti bude platný vysoký plat, když budeš lítat jako fretka, dojíždět daleko a na rodinu nebudeš mít čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat