Práce po RD - ty které hledaly novou práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
ikyki
8.10.13 08:41

Práce po RD - ty které hledaly novou práci

Ahojky holky co jste hned po studiu otěhotněli a nebo holky co přišly před těhotenstvím o práci, kam jste nastopily po RD tak aby to vyhovovalo Vám i dítěti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27247
8.10.13 08:48

Nastoupila jsem jako pokladní do baumaxu, ale bohužel to ani mě, ani mému muži a dítěti nevyhovuje. Nedá se nic dělat jiná práce se zatím nenaskytla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
8.10.13 08:50
@lleennttiillkkaa píše:
Nastoupila jsem jako pokladní do baumaxu, ale bohužel to ani mě, ani mému muži a dítěti nevyhovuje. Nedá se nic dělat jiná práce se zatím nenaskytla.
:( je mi to jasný
  • Citovat
  • Upravit
2436
8.10.13 08:59

Dělám brigády - střídám jednu práci na dohodu za druhou, řídím se přitom hlavně pracovní dobou, tak abych pracovala v době, kdy mám dítě ve školce a stihla si ho do zavíračky vyzvednout. Hlídací babičky nemám, vše okolo dítěte obstarávám víceméně úplně sama, takže moje práce se tomu prostě musí přizpůsobit, i za cenu, že jsem mimo obor a nemám stálou práci s klasickou pracovní smlouvou. Finančně mi to vychází skoro stejně jako kdybych byla někde od nevidim do nevidim a musela platit chůvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
8.10.13 09:01

Já jsem před mateřskou pracovala jako servírka, teď už se k tomu vracet nechci, ale zatím hledám víc než měsíc marně. Byla jsem na pohovoru do Intersparu, nabídli mi 10.500,– hrubého, takže jsem to přehodnotila a pokud nebude jiná možnost, vrátím se někam do restaurace, protože ten plat, co mi nabídli v tom Sparu je opravdu směšný :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
8.10.13 09:03

U nás je výhoda, že můj chlap má poměrně benevolentního šéfa a pracovní dobu a Vítka si sebou může vzít do práce nebo k zákazníkovi. Dělám 11 až 12 hodinové směny 3 až 6× do týdne. Ale jak píše Donaga lepší než být na pracáku a honit kdejakou podporu, hmotku atd. Před rodičákem jsem pracovala, ale měla jsem smlouvu na dobu neurčitou. Sice jsem se potom mohla vrátit, ale když mi nabídli stejný peníze jako před 4 lety a připočítala jsem si k tomu peníze za dojíždění, tak jsem vzala tu pokladní, pravda, že dneska si trošku rvu vlasy, ale už to nevrátím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
8.10.13 09:05

Já byla bez práce po obou RD. Vždycky jsem hledala práci a vzala hned tu, která byla jako první. Nejdřív práce v kanclu u firmy zpracující odpad, dojíždění. Pracovní doba od 6 do 15,musel se postarat o dítko manžel. Pak jsem samozřejmě hledala lepší a po půl roce našla v místě bydliště. Na dobu určitou. Takže když jsem otěhotněla podruhé, o práci jsem přišla. Po RD u druhého dítka to samé-nová práce, dojíždění, práce od 6.30 do 16. No za půl roku jsem si našla práci dobře placenou na půlúvazek, no a tam jsem vydržela až do teď. Smlouva konečně na dobu neurčitou, takže se tam teď po třetí RD můžu vrátit. Jsem ráda, v mém věku :mrgreen: už se práce hledá hůře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
8.10.13 09:21

Smlouva mi skončila ještě počas RD (byla na dobu určitou) a 3 měsíce jsem pořádně nespala, kde si pak najdu práci (vysoká hypotéka + školka jenom soukromá). Povedlo se, našla jsem si práci dá se říct v oboru, podstatně lepší podmínky jak pracovní, tak platové. Sice je to práce na 8,5hod denně + dojíždění a časté služebky do zahraničí (v průměru jednou měsíčně na 3-4dny), jsme bez babiček a jakékoliv rodiny, takže vše je na nás s manželem. Zatím je to v pohodě, začátky byly těžké, ale už se to vše usadilo a fungujeme v pohodě. Sice je to občas hoňka vše stihnout, malého občas vidím pořádně až po pár dnech, ale neměnila bych. Manžel to sám s malým zvládá úplně v pohodě, když jsem pryč, sice mě pak čeká víc uklízení, ale dá se to (rozházené věci už pro mně není bordel a nemám ani energii a chuť to nějak řešit).
Před rodičákem jsem teda měla 2 roky praxe (v jiném podoboru) a mám dvě VŠ, takže to hledání bylo možná lehčí. I když zase v mém oboru té práce zas až tak moc není. No vysnila jsem si svoji práci a splnilo se mi to na 100%, takže doporučuji hledat a neslevňovat ze svých požadavků, jenom v případě, že už to jinak nejde

• Citovat
  • Upravit
72725
8.10.13 09:30

@ikyki do práce jsem se vrátit nemohla kvůli vzdálenosti (350 km) a směnnému provozu, nastoupila jsem jako kvalitářka do pobočky Hyundai. Ale to jen proto, že ex dlouhodobě marodil, mohl hlídat mladého. Když se vrátil do práce, musela jsem dát výpověď.. ze svých požadavků jsem slevila na naprosté minimum, protože sehnat práci od 7 do 15cti je fakt na palici.. minimálně tedy u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
8.10.13 09:34

Malé je sice 5m ale už ted jsem na nervy co budu dělat jsem jen vyuč servírka

• Citovat
  • Upravit
2436
8.10.13 09:37
@martina.se píše:
@ikyki protože sehnat práci od 7 do 15cti je fakt na palici.. minimálně tedy u nás.

To všude :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
8.10.13 10:30

@ikyki jsem taky servírka a ač nám to teda vůbec nevyhovuje, budu se muset vrátit do baru. Jiná možnost není. Za 8000kč. nikam dělat nepůjdu, ani to není možný. Budeme hledat chůvu+školky no nějak se musíme všichni prostřídat no. Každopádně mě to už čeká za pár měsíců :roll:.Výhoda je, že dělám jen 15 dní v měsíci. No nějak se to bude muset všechno řešit za pochodu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
8.10.13 10:38
@kamikaa píše:
@ikyki jsem taky servírka a ač nám to teda vůbec nevyhovuje, budu se muset vrátit do baru. Jiná možnost není. Za 8000kč. nikam dělat nepůjdu, ani to není možný. Budeme hledat chůvu+školky no nějak se musíme všichni prostřídat no. Každopádně mě to už čeká za pár měsíců :roll:.Výhoda je, že dělám jen 15 dní v měsíci. No nějak se to bude muset všechno řešit za pochodu :lol:

u nás naštěstí nepůjde o prachy do pod 8000 nejdu ale stačilo by to

• Citovat
  • Upravit
5453
8.10.13 10:41

@ikyki Tak u nás právě docela ano. Budeme platit jednu školku soukromou, páč Beátě ještě nebudou v září 3 roky a je opravdu malá šance, že by jí vzali. Navíc nejstarší půjde na soukromou střední, takže placení hned v září bude fakt hodně :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
8.10.13 10:44
@kamikaa píše:
@ikyki Tak u nás právě docela ano. Budeme platit jednu školku soukromou, páč Beátě ještě nebudou v září 3 roky a je opravdu malá šance, že by jí vzali. Navíc nejstarší půjde na soukromou střední, takže placení hned v září bude fakt hodně :poblion:

jejich chod je velmi nákladný :mrgreen: dcera se jmenuje stejně jako má

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat