Práce při pobírání rodičáku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Můžeš, alespon to mi bylo řečeno
jedinou podmínkou je mít hlídání pro dítko
já jeednu dobu taky pracovala, 3 hodinky denně, a uklízela jsem zubní ordinace v jednom centru ![]()
- Citovat
- Upravit
@Raduczka pokud chceš, nebo je třeba a máš zajištěné hlídání od babi, tak hurá do toho
ono je to kolikrát lepší - ubydou fin. starosti, tím pádem budete všichni ve větší pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš jít, podmínka je mít zajištěné hlídání. Brzo to je, to je pravda. Já šla u první dcerky v 8m na čtvrt úvazek, v 10m na třičtvrtě a ve 14m na celý, stavěli jsme barák, hlídala mi mamka. No a moc si toho z jejího dětství nepamatuji, strašně to v tom všem spěchu uteklo. Teď mám děti 3, a od čtvrtku se vracím po 4 letech do práce. Moc se mi nechce, ale finančně nám to dost pomůže a dostala jsem nabídku jen na ranní od 7 do 15h, nebo od 6 do 14h a to se mi jen tak nenaskytne. Jsem zdravotní sestra a točit zase dvanáctky na ARU při třech dětech by se mi fakt nechtělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja tedy chodila kratke, dlouhe tydny a bylo mi takove smutno po detech.. mladsimu je rok a pul. takze na plny uvazek uz bych do toho nesla. nadruhou stranu, ten rodicak je fakt smesna castka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CokeLady Tak není to na celý den, vždycky když bych byla doma tak bych ho měla já
, hlavne tam kde bych mohla jít přes známou, tak tam se dělají jen ranní tzn. od 6 do 14 to není tak hrozné
- Citovat
- Upravit
@Raduczka píše:
Ahoj, mate nějaká zkušenosti s tim, ze pobirate rodicak a chodite pri tom do prace na plný úvazek? mam 10 ti měsíčního syna tak by ho kdyztak hlidala babicka, co myslite neni to brzy kdyz je jeste tak malý, abych sla do prace? ale každá koruna dobrá, upřímně řečeno nedovedu si predstavit vyjit s 3800 kc, za to koupim jen pleny a jidlo a kde je to ostatni :-/
a ty jsi sama? nemas narok na nake prispevky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kitty123 Nejsem, mám přítele, ale zase ten má své placení a tak jsem myslela, že by jsme si tajtim trochu pomohli, ale uvidim no, na druhou stranu je to asi brzo, těžké rozhodnutí no :-/
- Citovat
- Upravit
@Raduczka píše:
@kitty123 Nejsem, mám přítele, ale zase ten má své placení a tak jsem myslela, že by jsme si tajtim trochu pomohli, ale uvidim no, na druhou stranu je to asi brzo, těžké rozhodnutí no :-/
aha.. no tak muzes to zkusit a uvidis, jestli ti to bude vyhovovat a urco budes mit nakou zkusebni lhutu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Raduczka ja pracuji od pul roku na plny uvazek, dite ma chuvu ( neni ve statnich jeslich), takze rodicak pobiram.
- Citovat
- Upravit
Ahojky holky…Nam teda ve skolce rikali ze se nemusime bat ze by nam rodicak vzali kdyz ditko chodi do skolky…
Takze si myslim ze i ditko muze chodit do skolky a ty do prace a o rodicak neprijdes!!
Je upraveny zakon uz dlouho o tomto mam dojem, muzes chodit do prace a ditko byt ve skolce.
Ale pokud se pletu omlouvam se. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JJ aha tak to pak jj, uz to chapu, tak to je me jasny no ze 10 mes ditko nevemou do skolky a je potreba hlidani. ![]()
Takze kdo ma ditko starsi 2 let, tak muze ditko chodit do skolky, a matka normlane do prace a bude pobirat rodicak dal??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CokeLady Aha…Tak to chapu to je jasny no.
Ja uz se lekla ze i ja bych prisla o rodicak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Raduczka ahoj, do práce jít můžeš, jak už tu psaly holky, pokud hlídá babička, chůva a pod…ne státní zařízení, tak o rodičák nepřijdeš. Je to sice brzo, ale pokud vám to pomůže finančně, tak je to tak lepší, než aby dítko tím strádalo. Vím to z vlastní zkušenosti. Máme třetí, chtěla jsem si malou plně užít minimálně do tří let s ní být doma, ale finančně to začíná být neúnosné, kluci mají velké finanční nároky…teda spíš u nich ve škole. Jeden je na střední, druhý ještě na ZŠ, ale každý měsíc platím něco navíc, tak když se mi nyní naskytla nabídka na 0,7 úvazku, tak jsem to vzala. A jsem za to ráda. S manželem se vystřídáme v hlídání malé a pokud by zrovna nemohl manžel a já bych byla v práci, tak nás zastoupí má mamka, nebo teta. Až bude malá o něco větší, tak si jí budu moc brát s sebou do práce, tak to bude super.
A nemyslím si, že tím, že půjdeš do práce, tak že házíš odpovědnost a výchovu na babičku. Ber to tak, že jim dáváš prostor se poznávat a trávit spolu víc času. Když jsou spokojení rodiče, tak je spokojené i dítko a naopak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mate nějaká zkušenosti s tim, ze pobirate rodicak a chodite pri tom do prace na plný úvazek? mam 10 ti měsíčního syna tak by ho kdyztak hlidala babicka, co myslite neni to brzy kdyz je jeste tak malý, abych sla do prace? ale každá koruna dobrá, upřímně řečeno nedovedu si predstavit vyjit s 3800 kc, za to koupim jen pleny a jidlo a kde je to ostatni :-/