Práce při RD

28.2.13 10:08

Práce při RD-prosím o radu

Ahoj, mohly byste mi prosím poradit. Mám možnost pracovat o svého stávajícího zaměstnavatele na 1/2 úvazek, ale nechce abych pracovala na DPČ ani DPP (důvod je ten, že bych pracovala na stejné pozici a na stejném oddělení jako před nástupem na mateřskou).Mám uzavřenou smlouvu na dobu neurčitou a samozřejmě o ni nechci přijít. Už jsem si zjistila, že by bylo možné uzavřit dodatek k PC, ve kterém by byla uvedena změna úvazku a doba, po kterou by se pokrátil, ale nevím z jaké částky by se počítala nová mateřská na druhé dítě z mého původního platu nebo z platu z polovičního úvazku? Díky za rady Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102087
28.2.13 10:11

@martinaanetka Pokud bys na tu mateřskou šla do 4 let věku dítka, tak z toho vyššího, tj. z toho před první mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.13 10:21

Moc díky, mateřská mi teď běží do 3 let dcery a ta nová by byla taky do 3 let, protože delší zase zaměstnavatel neumožňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
28.2.13 10:31

Pokud začneš nyní pracovat na zkrácený úvazek, po té otěhotníš a půjdeš na mateřskou, tak se ti mateřská bude počítat ze zkráceného výdělku!!! :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
28.2.13 10:35

Mateřkou budeš mít vypočítanou podle toho kolik máš na půl uvazku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
28.2.13 10:37
@Rybka I píše:
Pokud začneš nyní pracovat na zkrácený úvazek, po té otěhotníš a půjdeš na mateřskou, tak se ti mateřská bude počítat ze zkráceného výdělku!!! :,(

Tohle není obecně pravda, podívej se do zákona o nemocenské pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
28.2.13 10:39
@martinaanetka píše:
Moc díky, mateřská mi teď běží do 3 let dcery a ta nová by byla taky do 3 let, protože delší zase zaměstnavatel neumožňuje.

Mateřská ti neběží do 3 let věku dcery, to je rodičovská dovolená a na té hlavně nebudeš, když budeš pracovat na svoji původní smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
28.2.13 10:40
@quatruska píše:
Mateřkou budeš mít vypočítanou podle toho kolik máš na půl uvazku

Zkuste si o tom nejdříve něco přečíst a pak teprve radit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
28.2.13 10:42

@j.a.n.i1 můžeš mě odkázat přímo na §, ráda se poučím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
28.2.13 10:45
@j.a.n.i1 píše:
Zkuste si o tom nejdříve něco přečíst a pak teprve radit.

Tako v tom případě je naše mzdová účetná asi uplně mimo. protože jsem se ptala jí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
28.2.13 10:46

@Rybka I Jasně :-) tady je

§ 19

(3) U zaměstnankyně, které za trvání téhož zaměstnání vznikl nárok na další peněžitou pomoc v mateřství z tohoto zaměstnání v období do 4 let věku předchozího dítěte, se za denní vyměřovací základ považuje denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet předchozí peněžité pomoci v mateřství, pokud je vyšší než denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet další peněžité pomoci v mateřství; přitom se porovnávají denní vyměřovací základy před jejich úpravou podle § 21.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
28.2.13 10:47

@Rybka I S tím, že případná nemocenská by se počítala z toho polovičního, ta vyjímka platí pouze pro mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
28.2.13 10:48
@quatruska píše:
Tako v tom případě je naše mzdová účetná asi uplně mimo. protože jsem se ptala jí

To bohužel bývá dost časté :-( třeba mě zas účetní tvrdila, že jako neprovdaná matka budu mít mateřskou 37 týdnů… což tedy platilo, ale zrušili to už před hodně lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
28.2.13 10:49
@j.a.n.i1 píše:
To bohužel bývá dost časté :-( třeba mě zas účetní tvrdila, že jako neprovdaná matka budu mít mateřskou 37 týdnů… což tedy platilo, ale zrušili to už před hodně lety.

Tak aspon jsme se dozvěděla neco nového

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
28.2.13 11:58

@j.a.n.i1 zase jsem o něco chytřejší :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...