Práce při rodičáku a odvody
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Práce při rodičáku a odvody
Maminky, potřebuji radu. Byla mi nabídnuta práce, kterou jsem dělala před narozením syna. Zajímá mě, zda můžu dělat stejnou práci a jak by to bylo s odvody, když si vydělám do 5 tis. Kč měsíčně? kolik bych platila na daních a na zdrav. a soc pojištění- jako běžný zaměstnanec nebo jen daň 15 %? Kolik si můžu při vydělat ročně bez zdanění a pojištění? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Přesně ja píše @Seizdra . Pokud budeš vydělávat jen do pěti tisíc, jak zmiňuješ, tak pouze daň 15%.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za odpověď a šlo by něco bez daně??? kdysi to tak bývalo, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz si zaridis zivnostak a budeš fakturovat, tak ti pět tisíc měsíčně pokryje sleva na poplatníka a odvedes jen zdravotní pojištění (ovšem z částky pojízdné o paušální náklady). Myslím, ze se to vyplatí víc než dohoda. Jestli se pletu, opravte mne prosím někdo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já pracuji na DPP (300hod ročně) vydělám si do 5 tisíc měsíčně, mám podepsaný „růžový papír“, a to co mám hrubého mám i v čistém, kdybych prý nepodepsala růžový papír, tak by mi bylo strháváno 15%. Jsem na rodičovské dovolené. Toť z pohledu laika.-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já pracuju při rodičáku, daň z toho neplatím… musím si ale pohlídat, abych nepřešla přes 300hodin za rok. Pak bych musela danit a odvádět i další odvody. Přesně tomu nerozumím, říkala mi to mzdová účetní.
taky si hlídám, aby to nebylo víc než 68tis za rok, aby si mě mohl muž stále odečítat na daních (sleva na manželku)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na těch 68 tisíc jsem zapomněla, taky si to hlídám, ale jinak tak, jak říká @budi …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hrabacka takze neplatis fakt ani žádné pojištění? Kurna, to bych si to mela asi přehodit na dohodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Radka84 pracuji už půl roku a po každé to tak bylo. Při první výplatě jsem plašila (bála jsem se, abych pak nemusela doplácet), ale bylo mi vysvětleno, že to tak je správně. Pracuji pro velkou firmu, tak předpokládám, že účetní vědí, co dělají - pro mě jsou daněa spol. španělská vesnice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
CHápu to dobře?? Pokud budu pracovat do 300 h ročně.. tak nemusím platit daně?
samozřejmě si pohlídám, abych si nevydělala více jak 68 tis. Kč, to by byla škoda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jsem našla toto http://www.jakpodnikat.cz/…ni-prace.php , tak na to mrkni. Hezký večer.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marti-pil píše:
CHápu to dobře?? Pokud budu pracovat do 300 h ročně.. tak nemusím platit daně?samozřejmě si pohlídám, abych si nevydělala více jak 68 tis. Kč, to by byla škoda
jojo, tak by to mělo být!
já hlídám hodiny a celkovou částku.. kdyby to mělo jít přes, tak by to asi musel vyfakturovat manžel, kt. má živnosťák. takže normálně může.
taky dělám u dobré firmy, střední firma která si dá sakra pozor, aby všecko bylo v pořádku. Mzdová účetní je zkušená. Tak se zkus pořádně zeptat u svého zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukala jsem na ten dokument a jsem dost zmatená z toho zdanění u dohody o provedení práce - když si vydělá do 5 tis. Kč, a podepíšu Prohlášení, bude se mi daň strhávat ze mzdy nebo ne - prtž tam bude to danové zvýhodnění a kolik činí? musím pak podávat daňové přiznání nebo ho bude podávat jen manžel? Děkuji holky za všechny odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit